Р Е Ц Е Н З И Я А. Б И О Г Р А Ф И Ч Н И Д А Н Н И

Размер: px
Започни от страница:

Download "Р Е Ц Е Н З И Я А. Б И О Г Р А Ф И Ч Н И Д А Н Н И"

Препис

1 Д О НАУЧНОТО ЖУРИ ОПРЕДЕЛЕНО СЪС ЗАПОВЕД 3-158/ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА УСБАЛО-ЕАД, ГР. СОФИЯ Р Е Ц Е Н З И Я от: Проф. д-р Галина Борисова Чакалова, дм Научна специалност: Онкология И Н С Т И Т У Ц И Я : Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология-еад, гр. София ОТНОСНО: Конкурс за заемане на академичната длъжност Професор в област 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, научна специалност Онкология с шифър за нуждите на Клиниката по лъчелечение при УСБАЛО-ЕАД, София, публикувано в Държавен вестник бр. 25, стр. 108 от 26 март 2019 г. На първото заседание на научното жури на год. съм избрана за председател на научното жури, както и да изготвя рецензия. Рецензията е съставена в съответствие с ЗРАСРБ, Раздел ІІІ/Раздел ІV от ППЗРАСРБ Условия и ред за заемане на академичната длъжност доцент / професор и Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в УСБАЛО-ЕАД. В така обявения конкурс, в законово установения срок за участие, редовни документи е подал и е допуснат само един кандидат доц. Д-р Иглика Спасова Михайлова, Началник отделение по перкутанно лъчелечение в УСБАЛО-ЕАД, София. Всички материали на кандидата са представени в класьори в перфектен вид, съгласно изискванията на Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в УСБАЛО-ЕАД. А. Б И О Г Р А Ф И Ч Н И Д А Н Н И Доц. Д-р Иглика Спасова Михайлова, дм. е родена на г. Висше образование завършва през 1995 г., с магистърска степен по медицина и има 24 - годишен трудов стаж. През периода г. е работила в Радиологично отделение в Онкологичен център, Плевен. От 2002 г. и до момента работи в Клиника по лъчелечение на УСБАЛ по Онкология, София, като от 2014 г. е Началник отделение по перкутанно лъчелечение към Клиника по лъчелечение. През 2002 г. придобива Специалност Лъчелечение, а през 2005 г. - Специалност Онкология. Има и специалност по Здравен мениджмънт. През 2013 г. Д-р Иглика Спасова Михайлова е защитила дисертационен труд на тема: ПРЕДОПЕРАТИВНО ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕ ПРИ ЛОКАЛНО АВАНСИРАЛ РЕКТАЛЕН КАРЦИНОМ - САМОСТОЯТЕЛНО ИЛИ ЕДНОВРЕМЕННО С ХИМИОТЕРАПИЯ и придобива научно-образователна степен Доктор Д-р Иглика Спасова Михайлова, дм през 2015 г. сред конкурс придобива академична длъжност ДОЦЕНТ по научната специалност Онкология шифър Б. Н А У Ч Н А И Н А У Ч Н О - И З С Л Е Д О В А Т Е Л С К А Д Е Й Н О С Т І. ПУБЛИКАЦИОННА АКТИВНОСТ И НАУКОМЕТРИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ Доц. Д-р Иглика Спасова Михайлова, дм, участва в настоящия конкурс с 243 заглавия на научни трудове, плод на цялостната и научно-изследователска дейност.

2 От тях: дисертация - 1 бр., публикации, свързани с дисертационния труд 5 бр, глави в монографии, учебници, ръководства и сборници - 28 бр., публикации в чужди списания - 12 бр., публикации в наши списания - 66 бр., и изнесени доклади у нас и в чужбина 131 бр. След изключване на дисертационния труд, публикациите, свързани с него и публикациите по заемане на академичната длъжност доцент, на рецензиране по конкурса за професор подлежат 108 научни труда (20 глави в монографии и учебници, 7 публикации на статии в чужди списания, 30 публикации на статии в наши списания, както и 51 изнесени доклади у нас и в чужбина). Раздел Брой Първи Съавтор І. Публикации в специализирани научни списания в чужбина и на латиница у нас II. Публикации в специализирани научни списания у нас III. Монографии (3), учебници, ръководства и сборници (5) автор общо IV. Участие в 2-2 научни форуми в чужбина V. Участие в научни форуми у нас VI. Симпозиуми и конференции без отпечатване на резюмета общо От общо 108 научни труда, на 42 (45 %) доц. Д-р Иглика Михайлова е самостоятелен или първи автор, което доказва нейният голям личен принос в разработките. Доц. Д-р Иглика Михайлова има публикации в редица престижни международни списания индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация (Scopus и Web of science) и с импакт фактор, а именно : J. оf BUON, Reports of Practical Oncology & Radiotherapy, Current Radiopharmaceuticals, Journal Radiation Protection Dosimetry. Доц. Д-р Иглика Михайлова има общ Impact Factor (IF) и 59 цитирания въз основа на автоматизираната информация от базите данни Web of Science, Scopus и Google Scholar). Доц. Д-р Иглика Михайлова е включена в регистъра на академичния състав и защитените дисертационни трудове на НАЦИД в списъка на хабилитираните лица с наукометрични показатели ( ІІ. ПРЕПОДАВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ И АКТИВНОСТ Доц. д-р И. Михайлова е научен ръководител на един докторант и обучава 4 специализанти по специалността Лъчелечение.

3 Доц. И. Михайлова е лектор на основен курс за специалност Лъчелечение, хоноруван преподавател в МУ Пловдив и Медицински колеж Й. Филаретова към МУ София. Доц. И. Михайлова е участвала в състава на 3 научни журита за придобиване на научна степен доктор, академични длъжности доцент" и професор. Доц. д-р И. Михайлова е член на Гилдията на лъчетерапевтите в България и Eвропейската асоциация по онкология (ESTRO). ІІІ. НАПРАВЛЕНИЯ В НАУЧНАТА И НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ НА КАНДИДАТА Научната проблематика в трудовете на доц. д-р И. Михайлова е мностранна и може да се обобщи в следните групи: 1. Лъчелечение в онкологията 1.1. Планиране на лъчелечението 1.2. Техники за облъчване 1.3. Едновременно лъче-химиолечение 2. Лъчелечение на основни туморни локализации 2.1. Карцином на млечната жлеза 2.2. Карцином на белия дроб 2.3. Карциноми на женски гениталии 2.4. Карцином на простата 3. Лъчелечение при редки онкологични локализации IV. Н А У Ч Н О - П Р А К Т И Ч Е С К И П Р И Н О С И Н А К А Н Д И Д А Т А Научните трудове на Доц. д-р И. Михайлова обхващат значими проблеми в областта на онкологията, като научно-практическите приноси най-общо могат да бъдат разделени на: 3 теоретични, 8 клинични с научно-приложен характер и 7 методични, а именно: Научно-теоретичните приноси са: 1. Разгледан е органосъхраняващия подход при карцинома на ларинкса и за първи път в българската литература е представен проблемът за повторно облъчване при рецидиви след проведено радикално лъчелечение при карциномите на главата и шията. 2. За първи път в българската литература са разгледани възможностите за облъчване на туморното ложе интраоперативно, следоперативно с брахитерапия и на линеен ускорител на болни с карцином на млечната жлеза. 3. Въпросът за разграничаване на истински рецидиви при карцином на млечната жлеза от нововъзникал тумор след органосъхраняваща операция е разгледан и анализиран за първи път в страната. Научно-практическите приноси са: 4. За първи път в страната е приложена тактика wait and see при селектирани болни с ректален карцином. 5. С въвеждането в предлечебното стадиране на болните с ректален карцином с магнито-резонансна томография (МРТ) се осъществява правилно и точно стадиране и селекция на болните за вида предоперативно ЛЛедрофракционирано или дребнофракционирано ЛЛ.

4 6. За лечение на аналния карцином с цел органосъхраняване е включено прилагане на комбинирани терапевтични подходи лъчелечение и химиотерапия. 7. Въвеждането на едновремнната ЛЛ-ХТ при болни с РМШ (II-IVA) води до повишаване на общата преживяемост с 6-8% и това поведение се утвърди като стандарт у нас при лечението на болни с висок риск с РМШ. 8. Като рутинна клинична практика се утвърди прилагане на образни методи МРТ и КТ за предоперативно стадиране и проследяване на ефекта от лечението при карцином на маточната шийка. 9. За първи път в страната е въведен методът радиохирургия на метастази с апарат за хеликална томотерапия при болни с мозъчни, белодробни, надбъбречни и костни лезии. 10. Въведен е нов за страната подход за лечение на рецидиви на карциномите на главата и шията на апарат за хеликална томотерапия. 11. Модулирано по интензитет лъчелечение (IMRT и Rapid Arc) е основен метод за планиране, с помощта на образи от SPECT/CT се очертават клиничните мишенни обеми при медиастинални и белодробни тумори води до по-висока прецизност и точност на лъчетерапевтичното планиране и съответно облъчване. Методичните приноси са: 12. Определени са показанията и схемите за прилагане на радиохирургия при олигометастатично заболяване в Национален стандарт за прилагане на радиохирургия при онкологични и неонкологични заболявания. 13. След въвеждането в действие на новите линейни ускорители, основна техника за планиране на съвременното лъчелечение е модулираното по интензитет лъчелечение при болни с различни локализации на тумора. 14. При мезотелиом на плеврата е разработена за първи път в страната техника за облъчване на цялата плевра с минимална доза в подлежащия бял дроб и сърцето на апарт за хеликална томотерапия. 15. При пациенти с тумори на глава и шия се прилага разработена в Клиниката на УСБАЛО техника за симултантно интегриран буст в първичния тумор или лимфните възли. 16. Разработена е техника за полутелесно, целокостно-мозъчно и целотелесно облъчване при болни с хематологични заболявания, при които предстои костномозъчна трансплантация. 17. Новостите в лечението на рака на белия дроб са разгледани подробно в издадена през 2018 г. Медицинска онкология. 18. Осъвременяване на лъчелечебните подходи е извършено в новия стандарт за лъчелечение на злокачествените тумори на млечната жлеза приет на годишна среща на Гилдията на лъчетерапевтите през 2018 г. V. Л Е Ч Е Б Н О - Д И А Г Н О С Т И Ч Н А Д Е Й Н О С Т Доц. д-р И. Михайлова участва в различни комисии (предлечебни и следлечебни онкологични комитети по различни локализации), подпомагащи лечебната и диагностичната дейност на УСБАЛО- ЕАД. Като началник на отделението по перкутанно лъчелечение към Клиника по лъчелечение на УСБАЛО участва активно в лечебно-диагностичната дейност. Тя има изключително голяма консултативна и лечебна натовареност при болни, извършващи лъчелечение. V I. А Д М И Н И С Т Р А Т И В Н И О Т Г О В О Р Н О С Т И

5 Доц. д-р И. Михайлова освен началник на отделение, е и член на управлението на болницата- борд на директорите на УСБАЛО. Като административни активности следва да се отбележат участията и в комисии към УСБАЛО-ЕАД (комисия ЛКК и др.) V I I. А Н А Л И З Н А С Ъ О Т В Е Т С Т В И Е Т О Н А К А Н Д И Д А Т А С М И Н И М А Л Н И Т Е Н А Ц И О Н А Л Н И Н А У К О М Е Т Р И Ч Н И П О К А З А Т Е Л И З А З А Е М А Н Е Н А А К А Д Е М И Ч Н А Д Л Ъ Ж Н О С Т П Р О Ф Е С О Р В Н А П Р А В Л Е Н И Е 7. З Д Р Е О П А З В А Н Е Група от показатели А Б В Г В приложената по-долу таблица е извършен този анализ. Показател 1. Дисертационен труд за присъждане на образователна и научна степен "доктор" 2. Дисертационен труд за присъждане на научна степен "доктор на науките" 3. Хабилитационен труд, т.е. монография, представена във връзка с процедура за хабилитиране 4. Хабилитационен труд, под формата на научни публикации (не по-малко от 10) в издания, които са реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация (Scopus и Web of science); n = брой автори 5. Публикувана монография, която не е представена като основен хабилитационен труд 6. Публикувана книга (която притежава ISBN) на базата на защитен дисертационен труд за присъждане на образователна и научна степен "доктор" или за присъждане на научна степен "доктор на науките" 7. Публикации и доклади, публикувани в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация (Scopus и Web of science) n = брой автори 8. Публикации и доклади, публикувани в нереферирани списания с научно рецензиране или публикувани в редактирани колективни томове n = брой автори 9. Публикувана глава от колективна монография n = брой автори Минимален брой точки за ПРОФЕСОР ЛИЧЕН БРОЙ ТОЧКИ /n - 10 статии /n- 2 статии 30/n - 19 статии 20/n- 15 глави ,8 123 Г8+Г9 =143,8+130,3 = 274,1 (200 необходими)

6 10. Цитирания и/или рецензии в научни издания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация (Scopus и Web of science) 15-6 цитирания 90 Д 11. Цитирания в монографии и колективни томове с научно рецензиране 10-1 цитиране 10 Д10+Д11 =90+10= 100 (100 необходими) 12. Цитирания и/или рецензии в нереферирани списания с научно рецензиране 13. Придобита научна степен "доктор на науките" 14. Ръководство на успешно защитил докторант; Придобита медицинска специалност 40 3 специалности Участие в национален научен или образователен проект 15 - Е 17. Участие в международен научен или образователен проект 18. Ръководство на национален научен или образователен проект 19. Ръководство на международен научен или образователен проект 20. Публикуван университетски учебник n = брой автори /n 21. Публикувано университетско учебно пособие n = брой автори 22. Обучение на стажанти, специализанти и докторанти (семинарни и практически занятия) 20/n- 1 пособие 30-4 специализанти 2,5 120 ВСИЧКО 887,3

7 Както е видно от таблицата Доц. д-р И. Михайлова има значително повече точки от минималните наукометрични показатели (550 точки) за заемане на академичната длъжност ПРОФЕСОР в направлевие 7. Здравеопазване. V I I I. Л И Ч Н И В П Е Ч А Т Л Е Н И Я О Т К А Н Д И Д А Т А Познавам лично и добре кандидата още от 2002 година от първите и работни дни в болницата. Доц. д-р И. Михайлова винаги е правила впечатление със задълбоченост на познанията, вкус към науката и научните дирения, оригинален ум и настойчивост. В годините тя се утвърди като много компетентен лъчетераперт и човек, с подчертано изразени лични качества. Никак не е пресилено да се каже, че тя е една от водещите лъчетерапевти за страната ни. З А К Л Ю Ч Е Н И Е Доц. д-р И. Михайлова има 24 - годишен трудов стаж в областта на клиничната онкология и лъчелечението, което само по себе си е достатъчен залог за правилното развитие и овладяване на голямата интердисциплинарна специалност онкология. В конкурса Доц. д-р И. Михайлова участвува с общо 243 научни труда. От тях в настоящия конкурс се рецензират 108 (20 глави в монографии и учебници, 7 публикации на статии в чужди списания, 30 публикации на статии в наши списания, както и 51 изнесени доклади у нас и в чужбина). В 42 от тях (45 %) Доц. д-р И. Михайлова е водещ автор; в 66 (55%) е втори автор и последващ автор. Общият Impact Factor (IF) на публикациите на кандидата е , като има и 59 позитивни цитирания. Доц. Д-р Иглика Михайлова е включена в регистъра на академичния състав и защитените дисертационни трудове на НАЦИД в списъка на хабилитираните лица с наукометрични показатели. Доц. д-р И. Михайлова има значително повече точки от минималните национални наукометрични показатели (550 точки) за заемане на академичната длъжност ПРОФЕСОР. Научните трудове на Доц. д-р И. Михайлова обхващат значими проблеми в областта на онкологията, като научно-практическите приноси най-общо могат да бъдат разделени на: 3 теоретични, 8 клинични с научно-приложен характер и 7 методични. Доц. д-р И. Михайлова има преподавателска дейност в основен курс за специалност Лъчелечение и при обучението за рентгенови лаборанти, както и е научен ръководител на един докторант и обучава 4 специализанти по специалността Лъчелечение, в семинарни и практически занятия. Не може да не се спомене като голям плюс участието и в монографии и учебници, които също дават предимство при окончателната оценка. Считам, че Доц. д-р Иглика Спасова Михайлова, дм отговаря напълно на условията по чл. 29 на ЗРАСРБ и на минималните национални наукометрични показатели, необходими за заемане на академичната длъжност ПРОФЕСОР, както и правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности на УСБАЛО-ЕАД, и убедено препоръчвам на почитаемото научно жури да гласува положително при избора и за професор по научната специалност онкология ( ) в Клиника по лъчетерапия на УСБАЛО-ЕАД, гр. София г. Рецензент: /Проф. д-р Галина Борисова Чакалова, дм /

Приложение 3:

Приложение 3: ПРИЛОЖЕНИЕ 3 Минимални изисквания към научната и преподавателската дейност на кандидатите за придобиване на научна степен и за заемане на академичните длъжности "главен асистент", "доцент" и "професор"

Подробно

Постановление 26 от 13 февруари 2019 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав в Република

Постановление 26 от 13 февруари 2019 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав в Република Постановление 26 от 13 февруари 19 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав в Република България, приет с Постановление 2 на Министерския съвет

Подробно

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел , fax ,

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел , fax , УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ «Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД - ПЛЕВЕН ул. Г.Кочев 8а, тел. 886 444, fax. 804 212, www.umbalpln.com, e-mail :umbal@umbalpln.com С Т А Н О В И Щ Е от Проф.д-р

Подробно

Microsoft Word - ПМС_26_

Microsoft Word - ПМС_26_ ПОСТАНОВЛНИ 26 на МС от 13.02.19 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав в Република България, приет с Постановление 2 на Министерския съвет

Подробно

ПЪЛНОМОЩНО

ПЪЛНОМОЩНО С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р НАДЕЖДА ПЕТРОВА МАДЖАРОВА, ДМН Хоноруван преподавател към ПУ Паисий Хилендарски Пловдив Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност Доцент в областта на висшето

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя

РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обя РЕЦЕНЗИЯ върху научните трудове на доц. д-р Боян Добрев Балев дм, от Катедрата по образна диагностика и лъчелечение на МФ на МУ- Варна кандидат по обявения конкурс ДВ. брой 18/2016 г. за заемане на академичната

Подробно

ПЪТНА КАРТА

ПЪТНА КАРТА Приложение 1 Количествени изисквания за заемане на академичната длъжност Професор в УНСС І. Задължителни условия по ЗРАСРБ (Чл.29) 1. Да са придобили образователната и научна степен "доктор". 2. Да са

Подробно

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната

СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната СТАНОВИЩЕ на доц. д-р Климент Минев Найденов, ръководител на Катедра Регионално развитие, ГГФ член на научно жури в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в Област на висше образование 1. Педагогически

Подробно

Microsoft Word - 33-Pravilnik_uslov_red_zaemane_AD_TU_Varna-priet docx

Microsoft Word - 33-Pravilnik_uslov_red_zaemane_AD_TU_Varna-priet docx М И Н И М А Л Н И И З И С К В А Н И Я Приложение 1 към кандидатите за откриване процедура за заемане академични длъжности главен, доцент и професор по професиолни правления в ТУ-Вар, които покриват минималните

Подробно

До

До До Председателя на научно жури, определено със Заповед Р-109-151/09.05.2016 г. на Ректора на Медицински университет гр. Варна С Т А Н О В И Щ Е по конкурс за заемане на академична длъжност професор в област

Подробно

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом

СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Иконом СТАНОВИЩЕ за гл. ас. д-р Надя Георгиева Велинова Соколова по конкурс за заемане на академична длъжност доцент по професионално направление 3.8. Икономика (счетоводство и одит) от акад. Иван П. Попчев Със

Подробно

ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ”

ВОЕННА АКАДЕМИЯ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ” ВОЕННА АКАДЕМИЯ ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ С Т А Н О В И Щ Е от.проф.д.ик.н. Кирил Петров Ангелов Технически университет-софия Стопански факултет на научните трудове, представени по конкурса за заемане на

Подробно

-.docx

-.docx СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Христина Костадинова Лалабонова, дмн, Ръководител катедрa Лицево-челюстна хирургия при МУ- ФДМ- Пловдив, специалист по Орална хирургия, Лицево-челюстна хирургия, Обща дентална медицина,

Подробно

Stan_L_Spiridonova_R_Penev

Stan_L_Spiridonova_R_Penev СТАНОВИЩЕ от проф. дн Радослав Иванов Пенев на научното творчество и преподавателската дейност на гл. ас. д-р Лора Илиева Спиридонова за присъждане на академичната длъжност доцент по област на висше образование

Подробно

СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1.

СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. СТАНОВИЩЕ по конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина и специалността Неврология двама за нуждите

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност

Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност Р Е Ц Е Н З И Я От Проф.д-р Ваня Недкова Недкова-Коларова Ръководител Катедра педиатрия, МУ-Плевен Относно: Участие в конкурс за академичната длъжност Професор Област на висше образование 7. Здравеопазване

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е

ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е ПРАВИЛНИК ЗА РАЗВИТИЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ СЪСТАВ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА И НАУЧНА СТЕПЕН ДОКТОР Кандидатите е необходимо да отговарят на условията отразени в таблицата

Подробно

/ РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентге

/ РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентге / РЕЦЕНЗИЯ на представените документи за присъждане на академична длъжност професор по 03.01.28 Медицинска радиология и рентгенология в Катедра Рентгенология и радиология в отделение по Образна диагностика

Подробно

СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Павел Георгиев Павлов, член на научно жури, съгласно заповед на Ректора на ВСУ Черноризец Храбър 960 / г. Относно: к

СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Павел Георгиев Павлов, член на научно жури, съгласно заповед на Ректора на ВСУ Черноризец Храбър 960 / г. Относно: к СТАНОВИЩЕ от проф. д-р Павел Георгиев Павлов, член на научно жури, съгласно заповед на Ректора на ВСУ Черноризец Храбър 960 / 14.03. 2011г. Относно: конкурс за получаване на академичната длъжност доцент

Подробно

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде

1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на акаде 1 СТАНОВИЩЕ За научните трудове и учебната дейност на Главен асистент д-р Галина Великова Милева, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в професионално направление

Подробно

УУНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Александър Стоянов Стоянов, катедра Икономическа социология, УНСС Относно: кон

УУНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Александър Стоянов Стоянов, катедра Икономическа социология, УНСС Относно: кон УУНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Александър Стоянов Стоянов, катедра Икономическа социология, УНСС Относно: конкурс за заемане на академична длъжност доцент в Университет

Подробно

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ С Т А Н О В И Щ Е от проф. д-р арх. Антон Величков Гугов ОТНОСНО: материалите, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по научната специалност Архитектура на сградите,

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про

С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по про С Т А Н О В И Щ Е От: Проф.доктор Татяна Стефанова Хубенова-Делисивкова, Институт за икономически изследвания на БАН Относно: конкурс за доцент по професионално направление 3.8 Икономика, научна специалност

Подробно

Microsoft Word - stanovishte_PStanchev

Microsoft Word - stanovishte_PStanchev СТАНОВИЩЕ по конкурс за професор в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, Професионално направление: 4.6 Информатика и компютърни науки, Научна специалност: 01.01.12 Информатика

Подробно

Microsoft Word - 4-Pravilnik_ZRAS_IMI.doc

Microsoft Word - 4-Pravilnik_ZRAS_IMI.doc ПРАВИЛНИК за условията и реда за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности в Института по математика и информатика на БАН Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Този Правилник урежда

Подробно

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на

С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на С Т А Н О В И Щ Е От: проф. д-р Виолета Людмилова Мутафчиева УНСС София, катедра Икономика на транспорта и енергетиката Относно: конкурс за заемане на академичната длъжност доцент в СУ «Св.Климент Охридски»

Подробно

Microsoft Word - E_Paspalanova

Microsoft Word - E_Paspalanova Вх. ЧР-01-294/04.09.2018 г. СТАНОВИЩЕ От: доц. д-р Елена Паспаланова (пенсионер, Департамент Когнитивна наука и психология, Нов български университет) Относно: кандидатурата на доц. Катя Георгиева Стойчева

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я от Снежана Георгиева Христева-Краева, д.м.н., професор, ПУ П.Хилендарски на материалите, представени за участие в конкурс за заемане н

Р Е Ц Е Н З И Я от Снежана Георгиева Христева-Краева, д.м.н., професор, ПУ П.Хилендарски на материалите, представени за участие в конкурс за заемане н Р Е Ц Е Н З И Я от Снежана Георгиева Христева-Краева, д.м.н., професор, ПУ П.Хилендарски на материалите, представени за участие в конкурс за заемане на академичната длъжност доцент по професионално направление

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я по конкурс за заемане на академична длъжност Професор" в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направ

Р Е Ц Е Н З И Я по конкурс за заемане на академична длъжност Професор в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направ Р Е Ц Е Н З И Я по конкурс за заемане на академична длъжност Професор" в област на висшето образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.. Медицина, по специалност Нервни болести",

Подробно

рецензия Любенова

рецензия Любенова Р Е Ц Е Н З И Я от Проф. ДАНИЕЛА ТОДОРОВА ЛЮБЕНОВА, д.п. Ръководител на катедра Кинезитерапия и рехабилитация и Зам. декан на факултет Кинезитерапия, туризъм и спортна анимация, Национална спортна академия

Подробно

СТАНОВИЩЕ

СТАНОВИЩЕ СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Хрисула Атанас Недялкова - У - тет Проф. д-р Асен Златаров по конкурс за заемане на академичната длъжност доцент Научна област: Педагогически науки Професионално направление: 1.2.

Подробно

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Георги Пенчев Венков, ФПМИ на ТУ-София по конкурс за ДОЦЕНТ за нуждите на кат. МАДУ на ФПМИ към ТУ-София Област на висшето образ

РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Георги Пенчев Венков, ФПМИ на ТУ-София по конкурс за ДОЦЕНТ за нуждите на кат. МАДУ на ФПМИ към ТУ-София Област на висшето образ РЕЦЕНЗИЯ от проф. д-р Георги Пенчев Венков, ФПМИ на ТУ-София по конкурс за ДОЦЕНТ за нуждите на кат. МАДУ на ФПМИ към ТУ-София Област на висшето образование: 4. Природни науки, математика и информатика,

Подробно

ИНСТИТУТ ПО ОТБРАНА СТАНОВИЩЕ от полковник доц. д-р инж.росен Ст.Илиев, Институт по отбрана Министерство на отбраната, София, бул. Н. Тотлебен 34, сл.

ИНСТИТУТ ПО ОТБРАНА СТАНОВИЩЕ от полковник доц. д-р инж.росен Ст.Илиев, Институт по отбрана Министерство на отбраната, София, бул. Н. Тотлебен 34, сл. ИНСТИТУТ ПО ОТБРАНА СТАНОВИЩЕ от полковник доц. д-р инж.росен Ст.Илиев, Институт по отбрана Министерство на отбраната, София, бул. Н. Тотлебен 34, сл. тел. 02/92 21821 по конкурса за заемане на академична

Подробно

СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Милена Кирилова Филипова, катедра Мениджмънт и маркетинг, Стопански факултет при ЮЗУ Неофит Рилски, Благоевград член на научно ж

СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Милена Кирилова Филипова, катедра Мениджмънт и маркетинг, Стопански факултет при ЮЗУ Неофит Рилски, Благоевград член на научно ж СТАНОВИЩЕ от доц. д-р Милена Кирилова Филипова, катедра Мениджмънт и маркетинг, Стопански факултет при ЮЗУ Неофит Рилски, Благоевград член на научно жури в конкурс за заемане на академична длъжност ДОЦЕНТ

Подробно