ПЛАН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ПЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ МИТЬО СТАНЕВ СТАРА ЗАГОРА ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА УТВЪРЖДАВАМ:

Размер: px
Започни от страница:

Download "ПЛАН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ПЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ МИТЬО СТАНЕВ СТАРА ЗАГОРА ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА УТВЪРЖДАВАМ:"

Препис

1 ПЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ МИТЬО СТАНЕВ 6000 ГР. СТАРА ЗАГОРА, УЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ \ Fax / ou5sz@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ПЛАН ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ПЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ МИТЬО СТАНЕВ СТАРА ЗАГОРА ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

2 Анализ на Стратегията за развитие на Пето основно училище Митьо Станев, Стара Загора за периода І. АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО НА УЧИЛИЩЕТО И ВЪНШНАТА СРЕДА В изпълнение на стратегическите цели можем да отчетем, че усилията на колектива са насочени към висока материална и технологична обезпеченост на образователния процес, но работата за привличане на ресурси от външната среда е недостатъчно ефективна. Изпълнението на дейностите от стратегията за изминалата учебна се предопредели от извънредната епидемична обстановка в страната и преминаването в онлайн обучение след 13. март Нашето училище е със статут на Иновативно училище - модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците ни ще подобрят образователните си резултати и ще повишат критичното си мислене и творчество. Стратегическата цел, насочена към формиране на образовани, креативни и пълноценно интегрирани в обществото личности, се реализира чрез заплануваните дейности. Доказателство за това са следните показатели: пълняемостта на паралелките е оптимална; пътуващите ученици са под 1%; отпаднали ученици няма; санкциите на ученици са сведени под 1%; невладеещи в достатъчна степен български език няма. Брой ученици и паралелки: Учебна Брой ученици Брой паралелки 2019/ / / / / / / Наказания на ученици: та са наложени със заповед на директора 6 санкции на ученици от прогимназиален етап по чл.199, ал.1, т.1 от ЗПУО Забележка, както следва: за допуснати 5 и повече от 5 отсъствия по неуважителни причини на 2 ученици; за оказване на физически и психически тормоз над съученици 2 ученици. Постижения на учениците: Резултатите на учениците на НВО в седми клас са по-високи в сравнение с тези за областта и страната.

3 Среден бал за Среден бал за Среден бал за Предмети училището областта страната БЕЛ 67,85 44,34 51,06 Математика 49,56 31,85 36,33 Отлично се представиха учениците от училището на областните кръгове на олимпиадите по български език и литература, география и икономика и биология и здравно образование. Ученичката от 7. а клас Миглена Минкова бе класирана за националната олимпиада по биология и здравно обазование и се представи достойно. Поправителни изпити: Поправителни изпити и изпити за промяна на оценката за няма. Тенденцията за повишаване квалификацията на учителите е към увеличаване броя на квалифицираните кадри. Учебна Непедагогически персонал Педагогически персонал Образователноквалификационна степен на педагог. персонал 2019/ висше 2018/ висше 1 проф.бакалавър 2017/ висше 2 проф.бакалавър 2016/ висше 2 проф.бакалавър 2015/ висше 2 проф.бакалавър 2014/ висше 3 проф.бакабавър 2013/ висше 4 проф.бакалавър ПКС и научна степен Без ПКС -14 Без ПКС - 24 Без ПКС - 21 Без ПКС - 42 Без ПКС - 47 Без ПКС - 36 Без ПКС - 30 Квалификация на учителите по степени: 2019/ 2020 С I ПКС С II ПКС С III ПКС С IV ПКС С V ПКС Ревизиране на възможностите на външните фактори, както следва: Вътрешни фактори СИЛНИ СТРАНИ - Квалифициран педагогически персонал. - Успешна реализация на план-приема на Външни фактори ВЪЗМОЖНОСТИ - Предоставяне на качествено образование.

4 ученици. - Поддържане на относително постоянен брой ученици в последните години, което осигурява и финансова стабилност на училището в условията на делегиран бюджет. - Учениците се обучават по доказали своята ефективност училищни учебни планове, отговарящи на интересите на учениците. - Висока успеваемост на учениците на външно оценяване, олимпиади, конкурси. - Съвместна работа по проекти на учители и ученици. - Утвърждаване на традиции и символи на училището. - Успешно проведено онлайн обучение Разширяване на сградния фонд чрез оборудване на допълнителни класни стаи. СЛАБИ СТРАНИ - Подобряване на информационната и комуникационната среда - Подобряване системата за обмен на добри практики в рамките на училището; - Привличане и мотивиране на родителите за съпричастност към живота и проблемите в училище. - Включване на учителите в различни форми на квалификация. - Засилени мерки за контрол на отсъствията и успеха на учениците. - Изграждане на ефективно ученическо самоуправление. - Провеждане на индивидуални консултации с педагогическите съветници на ученици и родители. ОПАСНОСТИ И РИСКОВЕ - Недостиг на финансиране. - Намаляване на мотивацията за учене у учениците. - Недостатъчно познаване на нормативните актове от страна на педагогическите специалисти. II. Анализ на плана за реализация на дейностите по Стратегията. Приоритетно направление І: Повишаване качеството и ефективността на образователния процес в училище Цели Реализирани дейности Нереализирани дейности 1.Усъвършенстване и повишаване квалификацията на учителите. Заложените дейности са изпълнени - обслужване на информационно табло, участие на педагогическите специалисти по графика за квалификационната дейност на ДИПКУ към Тракийски университет, работни срещи, тренинги, семинари и дискусии в МО, изнесено обучение практикум на педагогическите специалисти, обучителни модули на педагогическия съветник по теми, предвидени за часа на класа.

5 2. Стимулиране развитието на всеки ученик и формиране на ключови компетентности. 3. Утвърждаване на форми за ученическо самоуправление. 4. Превръщане на училището в желана територия за всеки ученик. 5. Превенция и противодействие на тормоза между учениците в училище. Изработени са постери, презентации, макети, проекти и др. по учебното съдържание, и на критерии за тяхното оценяване; конкурси за правопис, краснопис; организирани са класни библиотеки и участие в математически състезания. Избрани са съветници на класа и ученически съвет на училището. Заложените дейности са изпълнени - участие в олимпиади и състезания; ден на таланта; Коледни инициативи; ; Участие на учениците в занимания по интереси; Работа по Национална програма Ученически олимпиади и състезания чрез модул Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади по биология и здравно образование в 7. клас. Проведени са тренинги с учениците; участие в инициативи, подчинени на идеята Не на агресията да на таланта ; Ден на розовата фланелка ; Седмица на доброто. Приоритено направление ІІ. Усъвършенстване на системата за оценка и контрол на качеството на образователния процес. 1. Повишаване знанията, уменията и компетентностите на учениците. 2. Контрол по изпълнение на нoрмативните документи и ДОС. 3. Участие на Обществения съвет в работата на училището. Дейностите са изпълнени анализ на резултатите от обучението и набелязване дейности за повишаването им; съхранение на материали за портфолио на ученика. Запознати са педагогическите специалисти с новите нормативни документи и тяхното прилoжение в училище. Повиши се ролята на Обществения съвет и са привлечени повече родители в подкрепа на училищната политика. Приоритетно направление ІІІ: Разработване на проекти и участие в европейски и национални програми за развитие на образованието. 1. Участие в национални, европейски и глобални проекти. Училищният проект "Европейска квалификация" ( BG01-KA ) по оперативна програма К1, Еразъм + е успешно реализирана. От 2018 г. Пето основно училище "Митьо Станев" е със статута на Иновативно училище. Две паралелки с второкласници - 2а и 2б клас започнаха изучаването на Английски език чрез иновативни

6 1. Подобряване на вътрешното обзавеждане и украса. 2. Изграждане подкрепяща среда за осигуряване на равен достъп до образованието промени на учебна среда, в организация на учебния процес, нови методи и средства на преподаване. Проектът продължава 3 години като всяка се развива и допълва. Осъществяване на свързани класни стаи глобален проект Buncee Buddies Digital Pen Pals ( глобално дигитално партньорство между класни стаи) Изпълнени са дейностите по НП Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование. Осигуряване на безплатен интернет и средства за електронно образователно съдържание, електронни платформи и електронен дневник. Приоритетно направление ІV: Подобряване и модернизиране на материалната база. Всички предвидени дейности са изпълнени - обогатяване на материално-техническата база; ремонтни дейности и частично ново обзавеждане. Сформирани са екипи за работа с деца със СОП; работни срещи и дискусии за преодоляване на трудностите при работа с такива деца; използване на възможностите за работа с деца на обща и допълнителна подкрепа - приобщаващото образование. Забележка: Заради извънредната епидемична обстановка в страната извънкласните дейности, запланувани за месеците март, април, май и юни, останаха нереализирани.

7 I. Дейности за реализиране на целите и приоритетите Оперативна цел Дейности Срок 1. Повишаване качеството и ефективността на образователния процес в училище 1.Обсъждане в МО на учебните програми и варианти за разпределение на учебното съдържание по ООП и РП. 2. Разработване на планове за дейността на създадените методически обединения в училише. 3. Разработване на инструктажи за безопасни условия на работа в класните стаи и в условията на Ковид. 4. Провеждане на открити уроци, работни срещи, практикуми и семинари, заложени в плановете на МО за прилагане на добрите педагогически и методически практики на учителите. 5. Придобиване на квалификационни степени от педагогическите специалисти. 6. Разработване на общи критерии и единни механизми за анализ на резултатите от входно, междинно и изходно ниво и набелязване мерки за преодоляване на пропуските. 7. Изработване и обмяна на електронни вътрешноучилищни учебни ресурси по предмети. 8. Споделяне на опит в онлайн обучението с платформите Microsoft Teams, Seesow и Школо. 9. Изготвяне, провеждане и анализиране на диагностични тестове за определяне училищната готовност на учениците от първи клас. 10. Форуми за споделяне на иновационен опит Учители обучават учители 11. Разгръщане на творчеството и иновациите в класната стая 12. Разширяване на иновативния проект Класна стая 4 К умения чрез влючване на класове от начален, прогимназиален етап и подготвителна група Отговорни лица септември Председа - тели на МО септември септември та септември септември постоянен постоянен председателите на МО председателите на МО, Главни учители Р. Атансова Р. Проданова 1. клас Главни учители Р. Атанасова Ст. Димитрова Р. Проданова Я. Илийчева 2. Повишаване знанията, уменията и компетентностит е на учениците. 1. Набелязване на методи и форми за работа с надарени деца и подготовката им за участия в състезания и олимпиади. 2. Прилагане на съвременни методи и форми за контрол и оценка на знанията. октомври учителите

8 3. Разработване на проекти: Слънчева система, Електрически вериги ; Електричен ток и безопасно използване, 4. Работа по проект Богове и герои - V клас октомври П. Пецева, М. Личева, П. Елинова Р.Томова 5. Работа по проект Строеж на Земята октомври Р.Проданова 6. Работа по проект: Прилики и разлики между правилата за движение по пътищата във Великобритания и България - VI, VII клас ноември Хр.Георгивева Цв.Попова 7. Литературно състезание Найсладкодумен разказвач февруари Р. Томова 3. Подобряване информационна та и комуникативната среда в институцията. 8. Проект Пътните знаци на английски март Д. Грозева език. 9. Проект България във Втората март Р. Проданова световна война. 10. Проект Мисловни карти по април М. Гочева български език. 11. Проект Държави от ЕС- култура, бит, традиции, забележителности април Хр. Георгиева, Цв. Попова 12. Работа по проект Африка - V клас май Р.Проданова 13. Създаване на видеоклипове с учениците от 5 клас в часовете по математика на тема: Обикновени дроби. декември Т. Карамитева М. Георгиева 14. Конкурс и подреждане на математически кът Геометричните тела около нас. ноември Н. Иванов А. Темелкова 15. Участие в маратона на четенето. април те клас, учители по БЕЛ 16. Състезание по краснопис април Марияна Пенева 17. Изложба на творби от природни материали, посветена на есента. октомври Учители ПИГ Е. Динева 18. Конкурс Забавна математика април Учители ПИГ Р. Иванова 19. Конкурс за рисунка на тема 24 май. май Учители ПИГ Д. Аврамова 1. Споделяне на добри практики за работа с родители и ученици в онлайн среда. 2. Поддържане на интернет страницата на училището с полезна и актуална информация. 3. Обучение на тема: Електронното портфолио като инструмент за ноември ноември Л. Иванова Галина Янкова Боряна Петкова

9 4. Развитие на приобщаващото образование за децата и учениците със специални образователни потребности 5. Подобряване на условията за психологопедагогическа подкрепа на атестиране и професионално развитие на учителя. 4. Създаване на система за обмен и съхранение на документацията на МО. 1. Обсъждане на стратегии за деца с обучителни трудности 2. Работни срещи с учителите от Ресурсен център. 3. Споделяне на добри практики за работа с деца със СОП. 4. Сформиране на със заповед на директора за всяко дете и ученик със СОП 5. Диагностика и оценяване на индивидуалните потребности на дете/ученик 6. Изготвяне на статуси / логопедичен, психологичен и педагогически/ от извършената диагностика и оценка от. 7. Изготвяне на Карта за оценка от. 8. Изготвяне на План за подкрепа от. 9. Отчитане на резултатите по изпълнение на Плана за подкрепа и попълване на Карта за напредък за края на първи и втори учебен срок. 10. Изготвяне на доклад за дейността на за края на първи и втори учебен срок. 11. Провеждане на регулярни екипни срещи на. 12. При промени в Наредба за приобщаващо образование работна среща с учители 1-7 клас 1. Работна среща между учители в начален и прогимназиален етап за запознаване със специфичните особености в поведението и образователните навици и потребности на децата със СОП октомври септември февруари май-юли oктомвриноември oктомвриноември oктомвриноември oктомвриноември февруари октомвриноември; февруари; май-юни; При необходим ост При необходим ост септември Председатели на МО Учители 3.клас В. Стоянова Хр. Найденова Директор

10 децата и учениците 6. Осигуряване на възможности за развитие на интересите и способностите на учениците чрез обучение извън задължителното учебно време и ангажиране на свободното им време. 2. Индивидуално консултиране на ученици и родители за повишаване на адаптацията на учениците в училище. 3. Разширяване участието на учениците при изработване на планове и реализиране на различни инициативи в училище. 4. Срещи с педагогическия съветник и съвместно решаване на възникналите проблеми. 1.Посещение на музеи, художествени галерии, театрални и оперни постановки с учебна цел. 2. Ученически съвет тренинги и инициативи за социално и личностно развитие. постоянен през Пед. съветници Пед. съветници Ив.Кьосева 3. Кампания за безопасен интернет. февруари Пед.съветници 4. Кампания Писмо до приятел. февруари Пед.съветници 5. Еднодневна екскурзия с ученици от трети клас по маршрут: Ст. Загора- Копривщица- Ст. Загора 6. Организиране и провеждане на еднодневна екскурзия с маршрут: Стара Загора Поморие - Несебър - Стара Загора. 7. Участие в общински и регионални спортни състезания. Соред Спортния календар на МОН. Спортен празник. 8. Проект по БД и състезание с тротинетки. 9. Участие в състезанието Стъпала на знанието с организатор СУ Св.Кл.Охридски. 10. Участие в национална олимпиада по АЕ Spelling Bee. 11. Участие в национална олимпиада по АЕ HIPPO. 12. Посещение на средни училища и предприятия във връзка с професионалното ориентиране и кандидатстване след 7. клас. 13. На гости на БНР Радио Стара Загорапрофесията на радиоводещия. 14. Участие в седмицата на детската книга и изкуствата за деца 15. Посещение на спасителния център за диви животни април, май май април-май ноември февруари февруари април май юни март Кл.р-ли на 3.клас МО учители 1. клас Д. Вълева К. Кашеров М. Добрева Учители ПГ Т. Сандева Р. Атанасова Р. Атанасова Б. Дякова, Р. Проданова, Цв. Попова, М. Гочева Б.Дякова Т. Сандева Р. Гимпл

11 7. Утвърждаване на училищна политика за насърчаване работата на учителите новатори и изявените ученици. 8. Превенция и противодействие на тормоза между учениците в училище. 1. Номинации на учители за награди на училищно, общинско и национално ниво. май Директор; 2. Номинация Ученик на та. май 3. Награждаване на ученици, класирани май ЗДАСД за национален кръг на олимпиади. 4. Популяризиране резултатите на юни Главни учители учениците с максимален бал на НВО клас. 5. Открит момент или презентация- Детето първо- Монтесори система. Учители ПГ 1. Тренинги с учениците II-VІI клас на теми: - Да бъдем толерантни - Превенция на насилието - Справяне с гнева и с агресията - Мирно рещаване на конфликти - Усвояване на техники за самоуправлениe през Пед.съветници Ив.Кьосева Г.Филипова 2. Участие в инициативи, подчинени на идеята Не на агресията да на таланта през 3. Работа с трудните ученици. през 4. Алгоритъм на действие при ситуации на тормоз в училище. Прилагане на механизма за противодействие. през 5. Участие в Седмицата на доброто. декември април Пед.съветници Ив.Кьосева Г.Филипова Пед.съветници Ив.Кьосева Г.Филипова Пед.съветници Ив.Кьосева Г.Филипова Пед.съветници 6. Кампания Розова фланелка отбелязване на световен ден на ненасилието в училище 7. Използване на различни форми и начини за приобщаване на родителите към проблемите на децата в училище и съвместното им решаване. 8. Запознаване на родителите с механизма за противодействие на тормоза между учениците. 9. Изработване на правила на класа. Техники за справяне с агресивните прояви на учениците. 10. Притчата - мъдра приказка с поука - средство за справяне с гнева, агресията и мирно решаване на конфликтите при деца със СОП. февруари октомври октомври постоянен Пед.съветници М. Пенева

12 9. Участие на Обществения съвет и родителите в дейността на училището. 10. Възпитаване на национална идентичност и общочовешки ценностичествания и празници. 1. Избор на родителски актив на класа. октомври 2. Участие на родителите в организираното закупуване на учебни помагала и други дейности. октомври 3. Среща на учениците седмокласници с популярни личности. 4. Съвместно участие на родители и ученици в изготвяне на изделия за базарите в училище с благотворителна цел. 5. Училище за родители: Успешното родителство. 1. Отбелязване Деня на Стара Загора - 5 октомври с презентации Стара Загора - моят град ; конкурс за рисунка на тема:,,моят роден град. 2. Отбелязване на 1 ноември -Ден на народните будители чрез беседа/ презентация. юни декември април ноември октомври Обществен съвет; 7. клас; Пед. съветници Пед. съветници ; В. Стоянова ноември ; Р. Проданова; Р. Томова 3. Ден на християнското семейство. ноември Учители ПИГ 4. Коледни инициативи: Работилници по класовете за изработване на сурвакници и участие в общинския конкурс,,сурва, весела ; Коледни междучасия ; Здравей Дядо Коледа! Изработване на постери и презентации за Коледа; Проект Моят мечтан подарък за Коледа ; Проект на тема Коледни традиции във Великобритания ; Благотворителен коледен базар 5. Проектна дейност за българския фолклор. 6. Отбелязване на денят на Левски чрез беседи, презентации; посещение на възрожденския метох. 7. Изработване на автентични мартеници и участие в конкурси. декември декември февруари март Кл. Ръководители Учители ПГ Учители АЕ Р. Томова Д. Грозева Т. Сандева Ат. Темелкова - 8. Постери и беседи в час на класа по случай 3. март - Национален празник на Република България; посещение на исторически музей; кампания Моята България. март ; Пед. съветници

13 9. Пролетен празник за мама; Трудът март Учители ПГ краси човека фолклорна седянка 10. Фолклорни междучасия март Учители ПГ 11. Запознаване с народни песни, танци и носии от различни фолклорни области на България март Учители ПИГ Отг. В.Симанова 12. Организиране и провеждане на Празник на буквите. 13. Великденски традиции, претворени чрез багри и природни материали. Великденски благотворителен базар. Проект на тема Великденски обичаи. 14. Отбелязване на 22 април - Ден на Земята презентации и постери на тема Защитете нашите видове. април април април 1. клас класните І- ІV клас; учители ПИГ учители ПГ учители АЕ Е. Колева Р. Гимпл 15. Отбелязване на 9. май Ден на Европа презентации в часа на класа. май 11.Подобряване и модернизиране на материалната база. 16. Участие в тържествата, посветени на 24. май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Изложба на детски творби. 17. Довиждане детска градина - празничен концерт 18. Провеждане на тържество за края на първи клас 19. Отбелязване Деня на Ботев и на загиналите за освобождението на България 2 юни. 1.Освежаване и естетизация на интериора в класните стаи и коридорите. 2.Организиране на изложби на рисунки и проекти май май май юни директор ЗДУД Е. Колева Учители ПГ 1. клас клас Дейност Срок Отговорни лица Индикатори Финансиране

14 12. Училищни мерки и дейности в изпълнение на национални и европейски програми. Национални програми Дейности по НП Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование. Дейности по НП Оптимизиране вътрешната структура на персонала в институциите от системата на предучилищното и училищното образование НП Без свободен час Дейности по НП Иновации в действие взаимодействие между иновативни и неиновативни училища- наблюдения на уроци и обмяна на добри практики Работа по Национална програма Ученически олимпиади и състезания биология и здравно образование. Европейски програми Образование за утрешния ден Еразъм + Ключова дейност 1; сектор образование. Ангел Гюзлев ЗДАСД ЗДУД Р. Атанасова Зл. Андреева март П. Елинова Участие в олимпиади - резултати ноември ЗДАСД ЗДУД Р. Атанасова Ст. Димитрова Р. Проданова

15 Реализиране на проекта Европейска квалификация 4К. Реализиране на мобилности в Италия и Испания. Европейска програма за подкрепа на приобщаващото образование Ивелина Кьосева

1

1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info УТВЪРЖДАВАМ! Директор:.. / Борис Златарев

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/ г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/ г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/05.12.2017 г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ ЗА УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА Планът за училищния

Подробно

Училищен план за противодействие на училищния тормоз (вариант 1)

Училищен план за противодействие на училищния тормоз (вариант 1) СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УЧИЛИЩЕН ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ за учебната 2016/2017 г. Приет на заседание на ПС с Протокол 18/ 07.09.2016 г. Планът за училищния тормоз

Подробно

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Годишен отчет на педагогическите съветници за учебната 2015 2016 година Консултативна дейност Индивидуално консултиране на ученици, свързано с разрешаване на проблемни ситуации; с личностно, интелектуално

Подробно

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и

Подробно

С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел , УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКО

С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел ,   УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКО С У В А С И Л Л Е В С К И - гр. Д Е В Н Я гр. Девня, общ. Девня, обл. Варна тел. 051998181, soudevnya@abv.bg www.soudevnya.eu УТВЪЖДАВАМ: ГЕОРГИ ПЕТКОВ Директор на СУ Васил Левски Гр. Девня УЧИЛИЩЕН ПЛАН

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ОТЕЦ ПАИСИЙ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

Приложение към т Отчет за изпълнението на Годишния план за дейността на РУО Габрово за учебната 2017/2018г 1. Анализ на потребностите от квали

Приложение към т Отчет за изпълнението на Годишния план за дейността на РУО Габрово за учебната 2017/2018г 1. Анализ на потребностите от квали Приложение към т.10.11.2 Отчет за изпълнението на Годишния план за дейността на РУО Габрово за учебната 2017/2018г 1. Анализ на потребностите от квалификация. Потребността от квалификация на те специалисти

Подробно

ПЛАН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА НА ППМГ НИКОЛА ОБРЕШКОВ, ГР. КАЗАНЛЪК, ПРЕЗ УЧЕБНАТА Г. Дейности срок отговорник отчитане I. Поставяне на

ПЛАН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА НА ППМГ НИКОЛА ОБРЕШКОВ, ГР. КАЗАНЛЪК, ПРЕЗ УЧЕБНАТА Г. Дейности срок отговорник отчитане I. Поставяне на ПЛАН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА НА ППМГ НИКОЛА ОБРЕШКОВ, ГР. КАЗАНЛЪК, ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2019 2020 Г. Дейности срок отговорник отчитане I. Поставяне на ученика в отговорна активна позиция при овладяване

Подробно

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) I. Основни приоритети в дейността на училището: 1.Обучение и възпитание ориентирани към всеки ученик. 2. Повишаване на на функционалната грамотност на обучаваните; постигане

Подробно

Примерен годишен план за квалификационната дейност

Примерен годишен план за квалификационната дейност УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: ГОДИШЕН ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННАТА ДЕЙНОСТ В СУ НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ УЧЕБНА 2018/2019 ГОДИНА Годишният план за квалификация е част от Годишния план на училището за учебната 2018/2019

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ; tcc_var

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: ; тел./факс: ;   tcc_var ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВАРНА бул. Сливница 189, тел.: 756-756; тел./факс:745-937; e-mail: tcc_varna@yahoo.com Училищен план за насърчаване и повишаване

Подробно

1 1

1 1 1 1 2 I.ОСНОВНИ ЦЕЛИ В отговор на принципите за приобщаващото образование възниква необходимостта от разработване и прилагане на цялостна политика за подкрепа на личностното развитие на ученика,чиито цели

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул.христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ Игр. Павел баня-6155, ул."христо Ботев 13 Директор: S04361/22-06 fax: 04361/22-03 зам.-директор: 04361/22-05 e-mail: soupb@abv.bg ПРОГРАМА

Подробно

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН

УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ 7700 Гр.Търговище ул. Кап. Данаджиев 22 УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАН УТВЪРЖДАВАМ! ДИРЕКТОР:... /С. ЗАФИРОВА/ УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЯЗВИМИТЕ ГРУПИ 2017-2018 учебна година Настоящата Програма е приета

Подробно

План

План СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ гр. Лясковец 5140, ул. Манастирска 1, тел. 0619/ 2 20 95, факс 0619/2 20 95 e-mail: sou_mr@mail.bg, www.sou-mrlc.com Утвърдил:.. Директор на СУ Максим Райкович /Даниела Арабаджиева/

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e-

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e- СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: 0893 60 52 47, 0892 60 20 57 e-mail: souablanica@abv.bg. suablanica@abv.bg Съгласувал:...

Подробно

Програма за превенция на ранното напускане на училище

Програма за превенция на ранното напускане на училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Тонка Ченгелова 1 / 6 Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

Подробно

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 e-mail:toros07@mail.bg,служ.тел.0893328108 http://www.oulevski.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /Д.Кътовска/ ПРОГРАМА ЗА

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел УТВЪРЖДАВАМ:.. Димитрина Иванова Директор на ПГТЛП Гоце Делчев, гр. Благоевград ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА I.

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ 6-25-60, e-mail:sougl@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА НА УЧЕНИЦИ

Подробно

ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 6

ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 6 ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ 2019-2020 Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 620 от Протокол 50 от 04.04.2019 г. Гърмен, 2019 г.

Подробно

ДОКЛАД към проекта на Годишен план за 2019 г. на дейностите към общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на деца и ученици г. на

ДОКЛАД към проекта на Годишен план за 2019 г. на дейностите към общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на деца и ученици г. на ДОКЛАД към проекта на Годишен план за 2019 г. на дейностите към общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на деца и ученици 2019-2020 г. на община Гърмен І. Причини, които налагат приемането

Подробно

План квалификация

План квалификация Основно училище Васил Левски с.торос общ.луковит УТВЪРЖДАВАМ: Директор:/Валя Неева/ ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА І. ЦЕЛИ ОСНОВНА ЦЕЛ: Постигане на съизмеримост с европейските

Подробно

Full page photo print

Full page photo print ПРОГРАМА за превенция на ранното напускане на учениците Принципи: І. Всеки ученик може да бъде отличник! 1. Да открием тази област, в която даденият ученик е добър; 2. Да му помогнем да се превърне в отличник

Подробно

УТВЪРДИЛ: СТОЙНА ДЕЛЧЕВА ДИРЕКТОР ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ ( ) Настоя

УТВЪРДИЛ: СТОЙНА ДЕЛЧЕВА ДИРЕКТОР ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ ( ) Настоя УТВЪРДИЛ: СТОЙНА ДЕЛЧЕВА ДИРЕКТОР ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗА ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ (2016 2020) Настоящата програма е приета с решение 4 на заседание на

Подробно

О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информира

О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информира О Б Щ И Н А К У Б Р А Т ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2019 ГОДИНА ЦЕЛ: I ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА Дейности 1.1. Повишаване информираността на децата за разпространението на ХИВ/СПИН болести,

Подробно

СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) , , П

СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) , ,   П СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) 5 25 45, 4 17 38, www.souphd.info, souphd@abv.bg ПЛАН за та дейност Виолета Инкьова Директор СЕУ Св.

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилието Учебна 2019/2020 година І ОСНОВНА ЦЕЛ Създаване на

Подробно

При использовании шаблона ссылка на Pedsovet.su обязательна

При использовании шаблона ссылка на Pedsovet.su обязательна Годишен отчет на педагогическите съветници Олга Георгиева и Цвета Балтакова-Стоянова за учебната 2017 2018 година Цел на дейността на педагогическите съветници: подкрепа за личностно развитие на учениците

Подробно

РАЗДЕЛ І. ЦЕЛИ, МЯРКИ И ДЕЙНОСТИ I.Стратегическа цел : ПОСТИГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО 1.1.Мярка: Създаване на условия за включване

РАЗДЕЛ І. ЦЕЛИ, МЯРКИ И ДЕЙНОСТИ I.Стратегическа цел : ПОСТИГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО 1.1.Мярка: Създаване на условия за включване РАЗДЕЛ І. ЦЕЛИ, МЯРКИ И ДЕЙНОСТИ I.Стратегическа цел : ПОСТИГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО 1.1.Мярка: Създаване на условия за включване на българската образователна система в сравнителни

Подробно

УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, у

УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, у УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на ученици от уязвими групи в Езикова гимназия Христо Ботев - град Кърджали, учебна 2017 2018 година Утвърдена със Заповед 38/15.09.2017г.

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai УТВЪРЖДАВАМ : ДИРЕКТОР :.. / П. Димитрова / Г Р А Ф И К ЗА ЗАСЕДАНИЯТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ПРИ С О У АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ, ГР. СТРАЖИЦА ЗА УЧЕБНАТА 2014/ 2015 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание

Подробно

ЦЕНТЪР ЗА1.1ЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА 1НА ПОДК1 ША- ЕПА- ГР.ПЛОВДИВ УЛ."ДИМИТЪР ТАЛЕВ" 102: ТЕЛ.:032/ Ш/ , I П

ЦЕНТЪР ЗА1.1ЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА 1НА ПОДК1 ША- ЕПА- ГР.ПЛОВДИВ УЛ.ДИМИТЪР ТАЛЕВ 102: ТЕЛ.:032/ Ш/ , I П ЦЕНТЪР ЗА1.1ЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА 1НА ПОДК1 ША- ЕПА- ГР.ПЛОВДИВ УЛ."ДИМИТЪР ТАЛЕВ" 102: ТЕЛ.:032/69-25-21.69-25-23. Ш/69-25-21. 69-25-23, 67-22-16 I ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ УЧЕБНА 2018/2019 ГОДИНА

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Каварна, общ. Каварна, обл. Добрич, ул. България 22 Тел , факс Е-mail:

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Каварна, общ. Каварна, обл. Добрич, ул. България 22 Тел , факс Е-mail: СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СТЕФАН КАРАДЖА 9650, Кавар, общ. Кавар, обл. Добрич, ул. България 22 Тел. 0570 8 20 56, факс 0570 8 25 57 Е-mail: sou_kavarna@abv.bg Уеб сайт: sou-kavarna.com Утвърдил: Емил Андонов: Директор

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПЕНЧО СЕМОВ - ГАБРОВО УТВЪРЖДАВАМ, ДИРЕКТОР: /Р. Стоянов/ П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРИ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПЕНЧО СЕМОВ - ГАБРОВО УТВЪРЖДАВАМ, ДИРЕКТОР: /Р. Стоянов/ П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРИ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ПЕНЧО СЕМОВ - ГАБРОВО УТВЪРЖДАВАМ, ДИРЕКТОР: /Р. Стоянов/ П Р О Г Р А М А ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРИОБЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ Габрово,

Подробно