<4D F736F F D20CDEEE2E020EFF0E8EAE0E7EAE020E7E020F7EEE2E5EAE020E820D7E5F0E2E5EDE0F2E020EAEDE8E3E0>

Подобни документи
Деяния на светите Апостоли, глава 16 ПАВЕЛ И СИЛА ПЕЯТ В ТЪМНИЦАТА

1

Noah and the Great Flood Bulgarian PDA

Slide 1

От Иоана свето Евангелие, глава 9 ИИСУС ИЗЦЕЛЯВА СЛЕПИЯ  

Slide 1

Noah and the Great Flood Bulgarian

От Лука свето Евангелие, глава 24 От Иоанна свето Евангелие, глава 20 ИИСУС СЕ ЯВЯВА НА УЧЕНИЦИТЕ СИ

Good Kings Bad Kings Bulgarian PDA

Elisha, Man of Miracles Bulgarian

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA

Стихове за всеки

„Теренни проучвания на разпространение на видове/оценка на състоянието на видове и хабитати на територията на цялата страна – I фаза” .

Slide 1

След секса яде много - Здравен сайт на д-р Илия Врабчев за общуването, любовта, секса

Район/ Муниципий: MINISTERUL EDUCAŢIEI, CULTURII ŞI CERCETĂRII AL REPUBLICII MOLDOVA AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU CURRICULUM ŞI EVALUARE Местност: Училище

From Persecutor to Preacher Bulgarian PDA

РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАКУПУВАНЕ BRÅTHULT Серия дивани МОДЕЛИ Триместен диван Ъглов диван Ъглов разтегателен диван Свалящ се калъф Избор на калъфи Перящ се к

ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТРЕТА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА КЛЮЧ. ТЕМИ УЧ. СЕДМ. ТЕМА ОБРАЗОВАТЕЛНО ЯДРО ОЧАКВАНИ РЕЗУ

Jesus Feeds 5000 People Bulgarian

Презентация на PowerPoint

From Persecutor to Preacher Bulgarian

седмица ¹25 14 среща с дядо коледа

Молитва към Ангела Пазител

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018

Трансформация на негативните емоции

Презентация на PowerPoint

Препис:

Нова приказка за Човека и Червената книга Веднъж Лъвът, царят на животните, събрал всички обитатели на гората и морето на важно събрание. Той бил с превързана лапа и с побеляла грива. На три години той изглеждал стар и немощен. Събраните около него животни клатели глави, рога, човки, плавници и тъжно гледали своя цар. Лъвът бавно се понадигнал и тихо проговорил: - Поканих ви тук, приятели, за да поговорим за трудния ни живот. Хората съвсем са озверели. Унищожават ни безпощадно. Много от събратята ни отдавна вече изчезнаха от лицето на земята. Ако не предприемем бързо нещо, скоро на земята няма да останат животни, риби и птици.

- С човека трудно ще се справим възразил Питона. Той е въоръжен до зъби. Всичките ми роднини той вече превърна в обувки, палта, яки, чанти - В моретата и океаните плават толкова риболовни кораби, че никъде не можеш да се скриеш от тях казал Делфинът. Ставаме все помалко. И с рибата е така. А как живеем в реките, езерата и моретата? Страшно е само да си помислим отрови, мазут и боклуци тровят всичко живо. Маймуната въздъхнала дълбоко:

- Ако попаднеш в зоопарк си щастливец, а иначе - спасение няма. - Лицемери добавил крокодилът през зъби. Първо ни унищожават, а след това сълзи леят за нас. Организират симпозиуми, създават екологични организации, а ние оставаме все по-малко. - Е, предателю, защо мълчиш? Птиците и рибите също оплаквали злочестата си съдба. В краката на Лъва стоял Пес. Царят го бутнал с лапа. - Ваше величество, - казал Песа. Не съм предател. Не по своя воля аз живея с човека. В далечни времена той е подчинил на волята си дедите ми. Днес обича и цени само красавците, които го слушат и го гледат в очите. А тези, уличните, като мен, той нито храни, нито ги пуска в дома си. - Какъв варварин! съчувствено добавило дивото куче Динго.

- Вие не можете да си представите какво очаква нещастното човечество скоро. Болести, глад, земетресения, наводнения Ти, Делфине, се оплакваш, че те ловят с мрежи. Но ти можеш да се гмурнеш дълбоко в морето и да се скриеш. А човекът? Къде ще се скрие той? Всички се замислили. - И все пак, Ваше Величество, съжалете човека казал Песа. - Какво? За какво да го съжаляваме? възмутили се животните. Кучето тежко въздъхнало и отговорило: - А без човека ще ни бъде много скучно казал Вълкът. Макар, че е наш враг, той е живо същество

Нова приказка - Все пак, за да ни запази, той ни регистрира в Червената книга. Не всички хора са жестоки каза Слонът. С добрите хора може да се живее. за Човека и Червената книга - Ако не помогнем на хората те могат да загинат. Чуйте ме птици, риби и зверове. Трябва да спасяваме Човека! - Браво! Браво! разнесло се от всички страни. -Аз предлагам да запишем Човека в Червената книга казал Лъвът. Така ще го опазим. Хайде да изпратим решението си на хората. Нека да знаят, че ние им желаем доброто. Решението на животните било предадено на пощенския гълъб. Той полетял над света да съобщи на хората, че имат верни приятели. Царят слушал поданиците си и забравил за простреляната си от човека лапа.

Нова приказка за Човека и Червената книга Превод от руски език и обработка: ученици от ХІ клас СОУ Св. Паисий Хилендарски гр. Хасково 2010 г.