Microsoft Word - Протокол k.doc

Размер: px
Започни от страница:

Download "Microsoft Word - Протокол k.doc"

Препис

1 ПРОТОКОЛ 3 от заседанието на Комисията към Програма Спогодби от г. Присъставали: 1. ЕЛЕНА ЯНЬОВА 2. ЕЛЕНА ЕВТИМОВА 3. ИРЕН БЕКРИЕВА 4. КЕРАЧКА МИХАЕЛ 5. МАРИАНА ДУБЛЕВА 6. ЕВГЕНИ ГЕОРГИЕВ 7. ГАЛЯ ВЪЛКОВА 8. ЯНА ГУНЧЕВА 9. ДАНИЕЛА РУМЕНЧЕВА 10. ГЕОРГИ СТОЯНОВ 11. ЕВГЕНИЯ ДИМОВА 12. ЕВГЕНИЯ НАНЧЕВА както и ВЕРА СИМЕОНОВА /медиатор към ЦСМ, който не е член на Комисията/. Неприсъствали: 1. СНЕЖИНА ДЖАКЕРСКА служебно ангажирана 2. ГЕОРГИ БАКАЛОВ 3. АЛБЕНА ПЕНОВА служебно ангажирана 4. ДЕСИСЛАВА КАМЕНОВА 5. ВИКТОР СИРАКОВ служебно ангажиран 6. СИМОНА ТАКОВА служебно ангажирана 7. ВЛАДЯ БОРИСОВА 8. КАТИНА КЛЯВКОВА 9. ЦВЕТА ЖЕЛЯЗКОВА служебно ангажирана 10. БОРИС ДИНЕВ 11. ПЕТЯ СТОЯНОВА 12. ДИНЕЛА ВЕЛКОВА 13. ИВАЙЛО ДАНОВ Дневен ред: 1. Отчет от проведените заседания на подкомисиите през м г. 2. Отчет на проведената среща с председателя на СРС Методи Лалов, на която ще бъде представена приетата Концепция за развитие на ЦСМ и Плана за действие, както и запознаване с взетото решение за провеждане на изследване удовлетвореността на страните от участие в медиация/съдебна процедура, коментар на евентуална работна среща с представители на Топлофикация София ЕАД.. 3. Отчет на проведената среща с обучителните организации относно изготвянето на критерии и правила за избор на външна обучителна организация. 4. Други.

2 По т. 1 отдневния ред: отчет от проведените заседания на подкомисиите през м г. Председателят на Подкомисията Подобряване на информираността Георги Стоянов докладва относно организирането и провеждането за първи път на инициативата: Ден на отворените врати. Същата бе проведена на г. със студенти от Кръжок по гражданско и търговско право към СУ и техния ръководител доцент Кристиян Таков. От страна на ЦСМ се включиха Галя Вълкова, Георги Стоянов и Мина Радунчева. Споделената обратна връзка от участниците-студенти е за интересно представяне от страна на ЦСМ и намаляване/преодоляване на скептицизма у участниците досежно медиацията. Дейността на ПСК представи новоизбраният председател Яна Гунчева. Единодушно КЦСМ прие предложените правила за стажантска програма i и сроковете, в които да се огласи и извърши приема на стажантите. Дейността на Подкомисия Семейна медиация, поради ангажираност на председателя Албена Пенова, представи Керачка Михаел. Взе се решение планираното мероприятие ii в НИП да се състои на г. при заявен интерес от минимум 10 участника. По т. 2 от дневния ред: Отчет на проведената среща с Председателя на СРС съдия Методи Лалов. Галя Вълкова и Евгени Георгиев запознаха членовете на КЦСМ с проведената среща със съдия Лалов. На срещата последният бе запознат с приетите от КЦСМ Концепция, План за действие, бюджет. Съдия Лалов изрази готовност за подпомагане развитието на ЦСМ, но уточни, че към настоящия момент в бюджета на СРС, предвид целевото отпускане на средствата, няма перо, което да може да бъде ползвано конкретно за покриване на нуждите в разписания бюджет. Отчетена бе необходимостта от разговори с ВСС за създаване на самостоятелен щат за координатор на центъра, както и възможността за обучение на служители на СРС, които да следят и сътрудничат евентуално бъдещо кандидатстване по оперативни програми на ЕС. Даде се съгласие за провеждане на планираното изледване за удовлетвореността на страните от участие в процедура по медиация и съдебна процедура /HIIL/. Коментирано бе, че следва на регистратура да се започне раздаване на писмо, с което страните бъдат информирани за възможността да разрешат спора си чрез медиация в ЦСМ, както и необходимостта от провеждане на презентация, в рамките на която служителите да бъдат запознати с дейността на ЦСМ с оглед последващото насочване на страните към него. Взе се решение за изготвяне на график за участие на служителите в планираното мероприятие с оглед възможността всеки един от изявилите желание да може да участва, без това да рефлектира върху работата на състава и обслужването на гражданите. По т. 3 от дневния ред: Отчет на проведената среща с обучителните организации относно изготвянето на критерии и правила за избор с външна обучителна организация.

3 Галя Вълкова и Евгени Георгиев запознаха присъстващите членове относно проведената среща, на която се отзоваха: Ани Маринова и Митко Маринов за 3ММ Консулт, Елиза Николова за ПАМБ, Марги Сълова за БТПП, Албена Пенова и Георги Стоянов за БАМ, Цветанка Спасова за СЮБ, Севдалина Александрова за Център за разрешаване на спорове. Писмено становище изрази и Катина Клявкова за Ахая. Присъствалите участници се обединиха около становището при изразено желание за съвместна работа между съответната организация и СРС да бъде подписан меморандум за сътрудничество. Споделено бе предложението за съставяне на списък на потенциалните донори и започване на преговори с оглед евентуално финансиране по проект, съответстващ на нуждите на ЦСМ. По т. 4. от дневния ред Провеждане на медиации, страна по които е Топлофикация София ЕАД. Галя Вълкова отчете проведената среща със Зафир Зарков общински съветник. На срещата са обсъдени готовността на ЦСМ за предоставяне наличния ресурс за провеждане на медиации, но необходимостта в същите да участва юрисконсулт с мандат за подписване на спогодба. Споделено бе за заявената готовност от страна на г-н Зарков за проучване на конкретните случаи /по данни на ЦСМ/ и последващо търсене на варианти за ефективност при провеждане на процедурите по медиация. Досежно изразените становища, че медиаторите могат да разговарят относно провеждане на медиации още преди образуване на съдебно дело се отбеляза, че такива разговори са полезни и възможни, но не следва да ангажират името на ЦСМ, предвид съществуващите правила медиации да се провеждат само по висящи спорове Продължаване дейността на Съвета на медиаторите. Мнозинството от присъстващите медиатори към ЦСМ се обедини около становището, че не следва да се преизбират нови членове на Съвета на медиаторите и да се работи в насока разписване на правомощията му. Въпреки това дейността на СМ не следва да се прекратява, а временно да се спре. Мотивите в основата на взетото решение касаеха желанието на медиаторите да се продължи съществуването на орган, който да се състои изцяло от медиатори и в който да не участват съдии и който да работи в насока защита на техните интереси и нужди. С оглед изразените становища в хода на заседанието се реши следващото редовно заседание да се проведе на 14 май 2013 г. при дневен ред: 1. Отчет на трите подкомисии. 2. Отчет на срещата с Председателя на СГС съдия Владимира Янева. 3. Обсъждане на предложените от обучителните организации проекти за меморандум. Избор на общ текст на меморандума. 4. Отчет на проведената среща с г-н Ленко Ленков от Фондация Америка за България.

4 i 5. Ефективно администриране дейността на ЦСМ в случаите, в които Лъчезар Насвади е отпуск по болест или ползва годишен отпуск. ОПИСАНИЕ НА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА НА ЦЕНТЪРА ЗА СПОГОДБИ И МЕДИАЦИЯ /ЦСМ/ КЪМ СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД /СРС/ А) Участници Програмата е предназначена за студенти с интереси в областта на извънсъдебното разрешаване на спорове. Броят на стажантите се определя не по-малко от веднъж годишно по решение на Комисията на Центъра за Спогодби и Медиация /ЦСМ/ към СРС, преди началото на работния сезон. Одобрените позиции се публикуват на страницата на ЦСМ в сайта на СРС. Б) Цел. Целта на стажантската програма е: 1. да даде възможност на студентите да придобият теоретични и практически умения, както и да задълбочат познанията си относно извън съдебното разрешаване на спорове; 2. да осигури квалифицирана помощ на ЦСМ. В) Характеристика на дейността: - При необходимост студентите ще подпомагат осъществяването на процедурата по медиация. - Ще подпомагат дейността на Комисията и подкомисиите на ЦСМ. - Ще подпомагат дейността на координаторите. - Ще участват в популяризирането на медиацията и ЦСМ, включително и чрез даване на консултации. - Ще участват в подготовката и реализирането на прояви на ЦСМ Стажантите ще бъдат ангажирани минимум по три часа седмично, по график. Г) Кандидатстване - документи и срок Документи за кандидатстване се подават при координатора лично или по имейл. Всеки кандидат се оценява от комисия в състав от пет члена, включваща- по един представител, избран от всяка една от трите подкомисии, председателят на Комисията на ЦСМ и координаторът на ЦСМ. Избирането на кандидатите става в два /2/ етапа: Етап 1: Предварителна селекция въз основа на документите за кандидатстване Етап 2: Интервю със селектираните кандидати Документи се подават до един месец от обявлението. Избраните да вземат участие във втората фаза ще бъдат потърсени до един месец от изтичане на срока за подаване на документите. Поради очаквания интерес към програмата, ще бъдат потърсени само одобрените участници. Тези, които не са успели да се класират за участие във втория етап, могат да канидатстват отново в началото на следващият сезон, след публикуване на обявление за нови места в сайта на СРС.

5 Д) Необходими документи: Изискват се автобиография и мотивационно писмо, отговарящо на следните въпроси: 1) Какво провокира интересът Ви към медиацията като способ за извънсъдебно разрешаване на спорове? 2) Какво Ви привлече към програмата и с какво конкретно бихте били полезни за развитието и? 3) Кои Ваши качества и умения ще допринесат за успешното Ви участие в стажантска програма на ЦСМ? 4) По какъв начин Вашето участие в настоящата стажантска програма ще Ви помогне да постигнете своите лични и професионални цели? Формата на мотивационното писмо изисква отговор и на четирите въпроса, в не повече от 200 думи за всеки от въпросите, в свободен текст. Е) Продължителност на стажа Всеки одобрен стажант, ще има възможност да участва, в срок от една година от приемането му към ЦСМ. При желание и положителна оценка за дейността, срокът на участието може да бъде продължен с още една година. Ж) Съдействие и оценка на дейността Комисията по буква Г) подпомага, наблюдава и оценява дейността на стажантите. В края на всяка част от програмата при оценяването на работата на стажантите ще могат да се включат и членовете на КЦСМ, медиаторите и координаторите, с които стажантите са работили по време на стажа. Участниците в програмата ще получат сертификат за участие в програмата. З) Необходими умения и качества Студентите, желаещи да участват в програмата, следва да притежават следните умения и качества: а) умения: - отлични комуникативни умения; - отлична писмена грамотност; - добра компютърна грамотност; - отлична работа в екип. а) качества: - отговорност; - прецизност; - адаптивност; - креативност;

6 - инициативност. И) Начини за подаване на документите. Документите могат да бъдат подадени до г-н Лъчезар Насвади по някой от следните начини: - на електронен адрес spogodbi@src-bg.org; - лично, всеки работен ден от 10:00 до 15:00 часа, на адрес София 1164, бул. Пaтриарх Евтимий No. 2, стая 3 ii ПРОГРАМА НА ПРАКТИКУМ ПО ТЕМА Познаване и практическо прилагане на етапите в процедурата по медиация ч-10.15ч Откриване ч-11.00ч.- Подготовка и откриване на процедурата по медиация Лектор-К.Михаел ч.11.15ч.-Практика ч ч.-Изясняване и обсъждане на конфликта /теория и практика/ Лектор-К.Михаел 12.15ч ч.-обедна почивка ч ч.-Търсене на решение Лектор- Алб.Пенова ч.-Практика ч ч.-Почивка ч-15.00ч.- Постигане на споразумение Лектор- Алб.Пенова ч.- Симулирана медиация ч ч.-Анкета за обратна връзка; закриване

Протокол на Управителния екип на ЦСМ от г. На г. се проведе заседание на Управителния екип при следния дневен ред: 1. Подготовка

Протокол на Управителния екип на ЦСМ от г. На г. се проведе заседание на Управителния екип при следния дневен ред: 1. Подготовка Протокол на Управителния екип на ЦСМ от 02.10.2015 г. На 02.10.2015 г. се проведе заседание на Управителния екип при следния дневен ред: 1. Подготовка на заседанието на Комисията от 06.10.2015 г. 2. Обобщение

Подробно

Протокол номер 7 от заседанието на КЦСМ от г. Присъствали Десислава Исаева Евгения Нанчева Снежина Джакерска Мариана Дублева Елена Яньова Р

Протокол номер 7 от заседанието на КЦСМ от г. Присъствали Десислава Исаева Евгения Нанчева Снежина Джакерска Мариана Дублева Елена Яньова Р Протокол номер 7 от заседанието на КЦСМ от 15.09.2015 г. Присъствали Десислава Исаева Евгения Нанчева Снежина Джакерска Мариана Дублева Елена Яньова Рубина Минкова Милена Гунчева Боянка Корнажева Галя

Подробно

до ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ГРАД БАЛЧИК ДОКЛАДНА ЗАПИСКА От Галин Началников Председател на Временна комисия Относно: Предложение за избор на съдебни заседатели

до ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ГРАД БАЛЧИК ДОКЛАДНА ЗАПИСКА От Галин Началников Председател на Временна комисия Относно: Предложение за избор на съдебни заседатели до ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ГРАД БАЛЧИК ДОКЛАДНА ЗАПИСКА От Галин Началников Председател на Временна комисия Относно: Предложение за избор на съдебни заседатели за Окръжен съд - Добрич за мандат 2019-2022 година

Подробно

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите ПРАВИЛА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ I. Цел (изм. акт на ГС 97/06.07.18) Гражданският съвет към ВСС се

Подробно

ДО

ДО ПРОТОКОЛ 2 от заседание на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и взаимодействие с Инспектората към Висшия съдебен съвет, проведено на 18 януари 2016 г. /за публикуване/

Подробно

(Microsoft Word - PROTOKOL \347\340 \357\363\341\353\350\352\363\342\340\355\345.rtf)

(Microsoft Word - PROTOKOL \347\340 \357\363\341\353\350\352\363\342\340\355\345.rtf) ПРОТОКОЛ 25 от заседание на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и взаимодействие с Инспектората към Висшия съдебен съвет, проведено на 27 юли 2015 г. Днес, 27 юли 2015 г.,

Подробно

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ, СВЪРЗАНИ С НЕФТ И ПРОДУКТИ ОТ

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД ЛОМ П Р О Т О К О Л 3 от заседание на Комисията за провеждане на II етап писмен изпит/тест в конкурс за заемане на длъж

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД ЛОМ П Р О Т О К О Л 3 от заседание на Комисията за провеждане на II етап писмен изпит/тест в конкурс за заемане на длъж РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД ЛОМ П Р О Т О К О Л 3 от заседание на Комисията за провеждане на II етап писмен изпит/тест в конкурс за заемане на длъжността съдебен деловодител съдебно изпълнение 1 щатна

Подробно

ЗАСЕДАНИЕ

ЗАСЕДАНИЕ ЗАСЕДАНИЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ 26.02.2019 г. Резултати от избор 1. Административен ръководител председател на Административен съд Варна. Кандидати: Евгения Иванова Баева съдия

Подробно

Microsoft Word - m_lazarova.doc

Microsoft Word - m_lazarova.doc ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИЯ МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ Д О К Л А Д от Магдалена Лазарова - член на Висшия съдебен съвет и председател на комисия Публична комуникация и Александра Бръзицова

Подробно

Microsoft Word - Res-VSS

Microsoft Word - Res-VSS ЗАСЕДАНИЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ 20.07.2017 г. ДР. Дневен ред и постъпили предложения за включване на допълнителни точки 38-40 *т. 39 да се разгледа като първа Румен Георгиев Гласували: 16 16 0 39. Разглеждане

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ 6-25-60, e-mail:sougl@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА НА УЧЕНИЦИ

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД ЛОМ П Р О Т О К О Л 4 от заседание на Комисията за провеждане на III етап - събеседване от конкурс за заемане на длъжно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД ЛОМ П Р О Т О К О Л 4 от заседание на Комисията за провеждане на III етап - събеседване от конкурс за заемане на длъжно РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РАЙОНЕН СЪД ЛОМ П Р О Т О К О Л 4 от заседание на Комисията за провеждане на III етап - събеседване от конкурс за заемане на длъжността съдебен деловодител съдебно изпълнение 1 щатна

Подробно

РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - СМОЛЯН ПРОТОКОЛ 8 Смолян, 18 февруари 2017г. Днес 18 февруари 2017 г., часа се проведе заседание на РИК Смолян, в

РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - СМОЛЯН ПРОТОКОЛ 8 Смолян, 18 февруари 2017г. Днес 18 февруари 2017 г., часа се проведе заседание на РИК Смолян, в РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - СМОЛЯН ПРОТОКОЛ 8 Смолян, 18 февруари 2017г. Днес 18 февруари 2017 г., 17.12 часа се проведе заседание на РИК Смолян, в зала 201, в сградата на Областна управа Смолян. На

Подробно

ЗАСЕДАНИЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ г. ДР. Дневен ред Георги Колев Галя Георгиева Милка Итова Юлия Ковачева Светла Петк

ЗАСЕДАНИЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ г. ДР. Дневен ред Георги Колев Галя Георгиева Милка Итова Юлия Ковачева Светла Петк ЗАСЕДАНИЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ 12.05.2016 г. ДР. Дневен ред Георги Колев Гласували: 14 8 6 Резултати от избор 1. Административен ръководител председател на Окръжен съд гр. Велико

Подробно

(Microsoft Word - PROTOKOL \347\340 \357\363\341\353\350\352\363\342\340\355\345.rtf)

(Microsoft Word - PROTOKOL \347\340 \357\363\341\353\350\352\363\342\340\355\345.rtf) РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В И С Ш С Ъ Д Е Б Е Н С Ъ В Е Т П Р О Т О К О Л 31 от заседание на Комисия Публична комуникация на ВСС, проведено на 28.09.2015 г. Днес, 28.09.2015 г. (понеделник) от 10,00 часа се проведе

Подробно

ПРОТОКОЛ 09 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 08 април 2019 г., понеде

ПРОТОКОЛ 09 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 08 април 2019 г., понеде ПРОТОКОЛ 09 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на 08.04.2019 г. Днес, 08 април 2019 г., понеделник, от 15.00 ч. в сградата на Висшия съдебен съвет,

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА АСОЦИАЦИЯ ПО ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА АСОЦИАЦИЯ ПО ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА АСОЦИАЦИЯ ПО ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ ВиК ООД ВРАЦА П Р О Т О К О Л 15/11.02.2019 г. Днес,

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се определят

Подробно

София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс / ; Проучване на общественото мнение отн

София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс / ;     Проучване на общественото мнение отн София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс 987 13 14/ 987 33 05; www.bam-bg.org, e-mail: office@bam-bg.org Проучване на общественото мнение относно изпълнението на Общински план за развитие (ОПР)

Подробно

<EFEBE0ED D20EFF0E8E5F22E786C73>

<EFEBE0ED D20EFF0E8E5F22E786C73> ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА (януари декември 2014) Мярка Срок Отговорна институция Индикатор за оценка на изпълнението Резултат I. Въвеждане на единен подход и унифицирано

Подробно

Document

Document ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ДУПНИЦА ПРОТОКОЛ 23 Дупница 14.10.2019 г. На 14 октомври 2019 г. от 13.00 часа в гр. Дупница, област Кюстендил, пл. Свобода 1 ет. 4, Панорамна зала се проведе заседание на

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я Р Е П У Б Л И К А М И Н И С Т Е Р С К И Б Ъ Л Г А Р И Я С Ъ В Е Т Препис П О С Т А Н О В Л Е Н И Е 1 3 6 от 29 май 2015 година ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО АНТИКОРУПЦИОННИ ПОЛИТИКИ М И Н И С Т Е

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.

Подробно

Въпросник за изследване управлението и дейността на СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД и районните съдилища при Софийски окръжен съд”

Въпросник за изследване управлението и дейността на СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД и районните съдилища при Софийски окръжен съд” Въпросник за изследване управлението и дейността на СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД и районните съдилища при Софийски окръжен съд 1. Смятате ли, че съдът във вашия град работи ефективно и прозрачно?, напълно, но

Подробно

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc)

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc) ПРОЕКТ ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА НА СДРУЖЕНИЕ РЕГИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ ЗА РЕГИОН СИЛИСТРА" (Приети от Общото събрание на РСУОРР с Решение... по Протокол... от... г.) Глава I. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Подробно

1,,АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ,,ВиК'' ЕООД-ЯМБОЛ'' ПРОТОКОЛ 2 от редовно заседание на Общото събрание на,,асоциация по Ви

1,,АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ,,ВиК'' ЕООД-ЯМБОЛ'' ПРОТОКОЛ 2 от редовно заседание на Общото събрание на,,асоциация по Ви 1,,АСОЦИАЦИЯ ПО ВиК НА ОБОСОБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ, ОБСЛУЖВАНА ОТ,,ВиК'' ЕООД-ЯМБОЛ'' ПРОТОКОЛ 2 от редовно заседание на Общото събрание на,,асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от,,вик ЕООД

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие със Закона за развитие на академичния състав в РБ и

Подробно

1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ"АД На г. от ч, в Република България, в гр. Козлод

1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА АТОМЕНЕРГОРЕМОНТАД На г. от ч, в Република България, в гр. Козлод 1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ"АД На 15.06.2017 г. от 14.00 ч, в Република България, в гр. Козлодуй, на адреса на управление на "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ" АД,

Подробно

ПРОТОКОЛ 14 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 28 май 2019 г., понеделн

ПРОТОКОЛ 14 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на г. Днес, 28 май 2019 г., понеделн ПРОТОКОЛ 14 от заседанието на Комисия по правни въпроси към Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на 28.05.2019 г. Днес, 28 май 2019 г., понеделник, от 13.30 ч. в сградата на Висшия съдебен съвет,

Подробно

Microsoft Word - Opred_1337_ doc

Microsoft Word - Opred_1337_ doc О П Р Е Д Е Л Е Н И Е 1337 София, 04.10.2011г. Сименс ЕООД срещу Решение РД- 16-313/02.09.2011 г. на изп. директор на УМБАЛ Д-р Георги Странски ЕАД, гр. Плевен РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА

Подробно

П Р О Т О К О Л Препис от протокол! Днес г. в зала 8 на ІV етаж в съдебната палата гр.плевен от 10.00ч. до 12.00ч. се проведе тест, практиче

П Р О Т О К О Л Препис от протокол! Днес г. в зала 8 на ІV етаж в съдебната палата гр.плевен от 10.00ч. до 12.00ч. се проведе тест, практиче П Р О Т О К О Л Препис от протокол! Днес 07.06.2019г. в зала 8 на ІV етаж в съдебната палата гр.плевен от 10.00ч. до 12.00ч. се проведе тест, практически изпит и събеседване по реда на постъпилите документи

Подробно

Microsoft PowerPoint - 08_project Podkrepa _BG.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 08_project Podkrepa _BG.ppt [Compatibility Mode] ПРОЕКТ ПОДКРЕПА Боряна Климентова Ръководител проект, ДАЗД ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО Проект ПОДКРЕПА 0102-ДАЗД-1.9;BG161PO002-1.9.01-0001 1051София, ул. Триадица 2, тел.+359 2 933 90 50,факс:

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - БУРГАС ОПЕРАТИВЕН ПЛАН НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД БУРГАС ЗА 2019 г. Годишният оперативен план е разработен в съот

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - БУРГАС ОПЕРАТИВЕН ПЛАН НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД БУРГАС ЗА 2019 г. Годишният оперативен план е разработен в съот ОПЕРАТИВЕН ПЛАН НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД БУРГАС ЗА 2019 г. Годишният оперативен план е разработен в съответствие със Стратегическия план на Адм.съд Бургас за 2017-2022 г. и има за цел, чрез разписване и

Подробно

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА П Р О Т О К О Л 29 ОТ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА, проведено на 25 юли 2019 годин

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА П Р О Т О К О Л 29 ОТ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА, проведено на 25 юли 2019 годин КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА П Р О Т О К О Л 29 ОТ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА, проведено на 25 юли 2019 година ПРИСЪСТВАЛИ ЧЛЕНОВЕ НА КРС: Иван Димитров - Председател

Подробно

НАРЕДБА 8 от г. за организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет приета с решение на Пленума на Висшия съдебе

НАРЕДБА 8 от г. за организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет приета с решение на Пленума на Висшия съдебе НАРЕДБА 8 от 8.11.2018 г. за организацията и дейността на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет приета с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по т. 39 от протокол 28 от 08.11.2018 г., обн.,

Подробно

Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД гр. Ловеч ПРОТОКОЛ 2 от редовно Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособената терит

Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД гр. Ловеч ПРОТОКОЛ 2 от редовно Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособената терит Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД гр. Ловеч ПРОТОКОЛ 2 от редовно Общо събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД гр. Ловеч Днес, 27.02.2019

Подробно