ОБЩИНА ГУРКОВО ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ГУРКОВО ЗА 2019 ГОДИНА ГР.ГУРКОВО Ноември 2018 г.

Размер: px
Започни от страница:

Download "ОБЩИНА ГУРКОВО ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ГУРКОВО ЗА 2019 ГОДИНА ГР.ГУРКОВО Ноември 2018 г."

Препис

1 ОБЩИНА ГУРКОВО ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ГУРКОВО ЗА 2019 ГОДИНА ГР.ГУРКОВО Ноември 2018 г.

2 ВЪВЕДЕНИЕ Настоящата програма за развитие на читалищната дейност в община Гурково за 2019 година се създава в изпълнение на чл.26а, ал.2 от Закона за народните читалища, въз основа на направените от читалищата в община Гурково предложения за дейността им през 2019 г. и е съобразена със стратегическите документи за развитието на общината. Изготвянето на Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Гурково за 2019 година цели обединяване на усилията за по нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, реализиращи културната идентичност на общината, региона и страната в процесите на всеобхватна глобализация. Програмата ще подпомогне и популяризира годишното планиране и финансиране на читалищните дейности. І. РЕСУРСИ В община Гурково има регистрирани 3 читалища. Те са вписани и в Регистъра на народните читалища към Министерството на културата. Читалищата са традиционни самоуправляващи се български културно просветни сдружения в населените места, които изпълняват задачи от държавната и общинска културна политика. Субсидиите на читалищата се разпределят при строго спазване на Закона за народните читалища и изработения от Министерството на културата и съгласуван с Министерството на финансите и НСОРБ Механизъм за разпределяне на общинската субсидия за читалищата. С решение на Общински съвет Гурково е отстъпено правото на безвъзмездно ползване върху сградите на всички читалища. Народните читалища са основен и стабилен фактор в развитието на местната култура в частност и като цяло на българската култура. Все повече те се очертават не само като културни центрове, но и като такива на гражданското общество. Проблемите, които стоят пред трите читалища са : 1. Обогатяване на дейността, усъвършенстване на предлаганите продукти и услуги. 2. Привличане на нови и главно млади читалищни членове, разширяване на социалния състав. 3. Квалификация на кадрите. 4. Нов тип мениджмънт. За решаването на проблемите, описани по долу се изисква активно партньорство с местните власти и Министерството на културата: 1. Остарялата материално-техническа база и недостиг на средства за ремонт и поддръжка. 2. Компютъризацията на читалищата и достъп до интернет.

3 3. Осигуряване от Министерството на културата на възможност за ежегодно увеличаване на субсидираните бройки или увеличаване на базата на една щатна бройка, за да е възможна финансова подкрепа на нови дейности. ІІ. ПРИОРИОТЕТИ Основни акценти: 1. Ориентиране в променената среда; 2. Вземане на решение за осъвременяване на читалищната дейност: - Като организация на гражданското общество; Читалището институция за реализиране, потребностите на младото поколение; -Развитие и усъвършенстване на културната дейност в читалището и подобряване стила и методите на работа с цел развитие на интеграционните процеси в духовната сфера; -Привлекателно място, утвърдено като фактор за обществена промяна и средище на знанието. Управленски политики: - Взаимоотношения с местните власти; -Местните общности; - Лидери в културната общност; Задачи: 1. Разгръщане на културно-просветна дейност на читалищата сред населението; 2. Прилагане на иновативни подходи и методи на работа за повишаване на читателския интерес; 3. Библиотеките да се развиват като средище за информация, комуникация, обучение, знания и културна дейност; 4. Дейности за разкриване и опазване на културното наследство на нашия край; 5. Актуализиране на летописните книги. ІII. Стратегически насоки за организационно развитие на читалищата, към: Приоритет 1: Управление на човешките ресурси /членове, доброволци и услуги/ развитието на човешките ресурси и за социалното сближаване и борба със социалната изолация/ Приоритет 2: Сътрудничество и управленска практика /сътрудничество с местната власт и бизнеса/ Популяризира и насърчава партньорството и активната гражданска позиция, като така се привеждат в действие европейски ценности като солидарност и недискриминация. Приоритет 3: Техническо обезпечаване

4 ІV. ЦЕЛИ И ПРИОРИТЕТИ Приоритет 1:Членове, дейности, доброволци и услуги Превръщане на читалищата в съвременни културно-информационни центрове, предоставящи необходимия набор от услуги за гражданите и бизнеса.включване на интересни форми за привличане на млади хора като членове на читалището и като самодейци. Управление на човешките ресурси Основна цел : Състоянието на човешките ресурси в една организация е ключов фактор, който оказва влияние върху всички останали нейни елементи и параметри ефективност, адаптивност, адекватност. 1.Изследване - ясна система за оценяване на представянето на персонала; 2. Дългосрочна и краткосрочна стратегия за обучение на всички нива на персонала за реализиране на следните специфични цели: -развитие и обогатяване на културния живот, социалната и образователната дейност; - възпитаване и утвърждаване на национално самосъзнание; - осигуряване на достъп до информация и активиране на информационните услуги на гражданите и бизнеса; - поемане на социални ангажименти на читалищата, чрез мобилизиране на членовете си, институции и мрежа от доброволци. Подходи: 1.Провеждането на широко мащабни консултации за нови форми на европейско управление; 2.Интегриран проектен подход за аналитично, програмно и перспективно мислене за целево разработване на адекватни на нуждите публичноинституционални тематични политики. Приоритет 2.Сътрудничество и управленска практика с местната власт и бизнеса Основна цел: Развитие на управленският капацитет и управленска практика на читалищните организации; Превръщане на народните читалища в реални структури на гражданското общество; Специфични цели: 1. Сътрудничеството между читалищните организации; 2. Засилване ролята на читалището, като гражданска организация и център за общностно развитие с културни, образователни, информационни, социални и граждански функции. Насърчаването на активна гражданска позиция. 3. Управление чрез планове и програми; 4. Подпомагане ефективността на сътрудничество с общинските администрации.

5 Приоритет 3 : Техническо обезпечаване Основна цел: :Осигуряване на равнопоставеност при достъпа на информация Специфични цели: 1.Създаване и поддържане на електронни информационни мрежи. 2.Техническо обезпечаване и дейност на читалището като информационен център. Основна цел: Осигуряване на равнопоставеност при достъпа до информация. V. РАЗВИТИЕ НА ОСНОВНИТЕ ДЕЙНОСТИ 1.Библиотечна дейност 2.Културно масова дейност 3.Художествена самодейност 4.Изготвяне на проекти 5.Финансова счетоводна дейност 6.Организационна дейност 7.Материално-техническа база А.Библиотечна дейност Читалищните библиотеки обслужват населението по местоживеене и главната им задача е работа с читателя, масова дейност, справочнобиблиографска и краеведческа дейност, комплектоване и организация на библиотечния фонд, който да отговаря на нуждите от пълноценно информационно обслужване на читателите. Всяка година читалищата обогатяват библиотечния си фонд чрез кандидатстване пред Министерството на културата за допълваща субсидия за закупуване на книги и чрез планиране на средства в бюджетите си. Читалище Библиотечен фонд План за 2019 г. към края на 2018 г. 1. НЧ Войвода Генчо библиотечни Да се закупят книги за около 500 лв. Къргов 1920 гр. Гурково единици Ще кандидатстват пред МК 2. НЧ Изгрев 1924 с. Паничерево библ.единици Ще закупят книги за около 500 лв. Ще кандидатстват пред МК 3. НЧ Неделчо Попов библ. единици Ще закупят книги за около 200 лв с. Конаре Ще кандидатстват пред МК Библиотеките вече не трябва да са места, в които можеш да отидеш и само да си вземеш книги за определен срок. Те трябва да предоставят информация и услуги, организират мероприятия, насърчават надарени хора да създават и споделят свои творби. Изхождайки от гореизложеното, определяме следните основни

6 насоки в работата на читалищните библиотеки в община Гурково през 2019 година: 1.Осигуряване информация и достъп до Интернет за гражданите / населените места, където това е възможно/. 2.Извършване на социални дейности и услуги в малките населени места 3.Възпитаване на интерес и култура за четене на книги, задоволяване потребностите на редовни читатели и посетители на библиотеката с нова литература и периодични издания. Б. Културно масова дейност Това е дейността, която до голяма степен зависи от обществената подкрепа и организационните качества на служителите в читалищата.тя включва организирането и провеждането на местните обичаи, тържествено отбелязване на бележити дати, национални и официални празници. Подреждане на витрини, изложби и кътове. Работа по обогатяване на съществуващите музейни сбирки. В. Художествена самодейност Друга основна дейност на читалището е развиване и подпомагане на любителското художествено творчество. Самодейните колективи, които ще работят в читалищата през 2019 г. са: Читалище Самодейни колективи Брой самодейци 1. НЧ Войвода Генчо Къргов 34 самодейци 1920 гр. Гурково 1.Детски танцов състав две формации малка и голяма 2.Група за стари градски песни Нежни хризантеми 3.Група за народно пеене 4.Група за автентичен фолклор 5.Клуб Хорце 6.Карате клуб Будостил 7.Коледарска група 8.Лазарска група 9.Детска танцова формация 10.Битов оркестър 11.Йога 25 самодейци 10 самодейци 25 самодейци 40самодейци 12 самодейци 6 самодейци 2. НЧ Изгрев 1924 с. Паничерево 3. НЧ Неделчо Попов 1939 с. Конаре 1.Детски танцов състав 2.Танцов състав-възрастни 3.Женска певческа група 4.Коледарска група 5.Лазарска група 6. Група за местни обичаи 7.Индивидуални изпълнители 1.Певческа група Конарски баби 2.Коледарска група 3.Лазарска група 4. Група за местни обичаи 5. Екип Дигитална следа 30 самодейци 14 самодейци 8 самодейци 18 самодейци 5 самодейци 8 самодейци 22 самодейци 12 самодейци

7 През 2019 година, читалищата от община Гурково ще продължат утвърдената практика за работа на съставите. Акценти в подготовката ще бъдат: Провеждането на местни обичаи, организиране и провеждане на качествени културни мероприятия. Участия в събори от регионален характер. Участие в ХІХ -я фестивал С песните на Билчин юнак през вековете в общинските празници: Празник на розата и Празник на Община Гурково и др. регионални и национални фестивали. Честване на годишнини на читалищата в община Гурково. Г. Изготвяне на проекти Дейността по изготвянето на проекти по различни програми на ЕС и Министерството на културата да заеме полагащото й се основно място в дейността на читалищните настоятелства. Д.Финансово счетоводна дейност Основни източници за финансиране дейността на читалищата са държавата чрез субсидии и общината. Читалищата събират и собствени средства от други източници, както следва: членски внос, дарения, такси, отдаване помещения под наем, като в малките населени места тези източници са несигурни и носят минимални приходи на читалищата. Тук е ролята на Настоятелствата да проявят организаторски и мениджърски способности, за да може читалищата да функционират и се развиват нормално през 2019 година. Особено важно е да се утвърждава обществено-полезната роля на читалищата като информационни и културни центрове в населените места. Доказвайки тази своя роля, читалищата ще се утвърдят като жизнено необходими за населението институции, които да продължат да бъдат подпомагани и финансирани от държавата. Счетоводната отчетност да бъде съобразена със законовите норми. Да се изготвят месечни финансови отчети. Да се водят грижливо и редовно приходно-разходните документи. В срок до 31 март на годината читалищните настоятелства да изготвят финансов отчет за предходната година. Е.Организационна дейност Читалищата в община Гурково организират своята дейност, като спазват основните принципи в закона те са самостоятелни юридически лица. Всяко едно читалище поддържа своя членска маса и се ръководи от своя върховен орган общото събрание, а през времето, в което не функционира от законно избрано читалищно настоятелство.

8 VІ.МАТЕРИАЛНО ТЕХНИЧЕСКА БАЗА Подържане на добра хигиена в сградите на читалищата. Да се стопанисват добре наличните музейни експонати, костюми и библиотечен фонд. Да се проучат програми за финансиране и подготвят проекти за кандидатстване за основни ремонти на читалищните сгради. VІІ.ПАРТНЬОРСТВА Основи партньори в дейността на читалищата са : Община Гурково, кметствата в селата, училищата и детските градини в общината, местни фирми и организации. Принципите, при които се ръководят читалищата в отношенията със своите партньори са : отговорност и коректност. VІІІ. КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР Културните прояви на читалищата са включени в Културния календар на общината за 2019 година. Неразделна част от настоящата програма са годишните програми на всяко читалище от община Гурково за 2019 година, както следва: 1.Годишна програма на НЧ Войвода Генчо Къргов 1920 гр. Гурково 2.Годишна програма на НЧ Изгрев 1924 с. Паничерево 3.Годишна програма на НЧ Неделчо Попов 1939 с. Конаре Настоящата програма е одобрена от общинските читалища на г.. година и внесена за приемане в Общински съвет в изпълнение на чл.26а от ЗНЧ. Приета на заседание на ОбС с Решение 499 / г. /Протокол 40/ ИИ/МИ

1 Проект! Приложение 1 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ЗАВЕТ ЗА 2019 ГОДИНА ВЪВЕДЕНИЕ: Народните читалища са традиционни

1 Проект! Приложение 1 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ЗАВЕТ ЗА 2019 ГОДИНА ВЪВЕДЕНИЕ: Народните читалища са традиционни 1 Проект! Приложение 1 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ЗАВЕТ ЗА 2019 ГОДИНА ВЪВЕДЕНИЕ: Народните читалища са традиционни самоуправляващи се културно-просветни сдружения, които

Подробно

Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дей

Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дей Приоритет, специфична цел, мярка П Р О Г Р А М А ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЗА 2019 г. програма, проект, дейност бенефициент обща стойност лв държавен бюджет общински

Подробно

Портал библиотеки България

Портал библиотеки България Програма Глоб@лни библиотеки България - в подкрепа на доброволчеството в библиотеките Ловеч, 25.03.2011 г. книга и четене 25 6 3 1 информация и знания шкаф или хранилище 82 място за общуване място за работа

Подробно

О Б Щ И Н С К А П Р О Г Р А М А ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА БОЛЯРОВО ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ВЪВЕДЕНИЕ Съгласно чл. 2 от ЗНЧ, читалищата са ю

О Б Щ И Н С К А П Р О Г Р А М А ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА БОЛЯРОВО ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ВЪВЕДЕНИЕ Съгласно чл. 2 от ЗНЧ, читалищата са ю О Б Щ И Н С К А П Р О Г Р А М А ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА БОЛЯРОВО ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ВЪВЕДЕНИЕ Съгласно чл. 2 от ЗНЧ, читалищата са юридически лица с нестопанска цел. Те са традиционни

Подробно

Приоритет, Цел, Мярка, Дейност Средства местните власти на Средства държавния бюджет на Фондове на ЕС, друга чуждестранна и донорска помощ Цел 1: Инст

Приоритет, Цел, Мярка, Дейност Средства местните власти на Средства държавния бюджет на Фондове на ЕС, друга чуждестранна и донорска помощ Цел 1: Инст Приоритет, Цел, Мярка, Дейност Средства местните власти на Средства държавния бюджет на Фондове на ЕС, друга чуждестранна и донорска помощ Цел 1: Институционално укрепване на местната власт за постигане

Подробно

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0>

<4D F736F F D20CFEBE0ED2020ECEBE0E4E5E6EAE820E4E5E9EDEEF1F2E E3EEE4E8EDE0> ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА МЛАДЕЖТА 2014 година /Приет с Решение 195 по Протокол 28/30.01.2014 г. на Общинския съвет - Завет/ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД МЛАДЕЖТА В ОБЩИНА ЗАВЕТ В община Завет от общо 16184 население,

Подробно

Приложение 1 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ПОПОВО ЗА 2012 ГОДИНА Приета с Решение 67 по Протокол 8 / г. на О

Приложение 1 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ПОПОВО ЗА 2012 ГОДИНА Приета с Решение 67 по Протокол 8 / г. на О Приложение 1 ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧИТАЛИЩНАТА ДЕЙНОСТ В ОБЩИНА ПОПОВО ЗА 2012 ГОДИНА Приета с Решение 67 по Протокол 8 / 07.03.2012 г. на ОбС-Попово ВЪВЕДЕНИЕ Настоящата програма за развитие

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОТ ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА КАЙНАРДЖА г. ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОТ ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА КАЙНАРДЖА г. ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОТ ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА КАЙНАРДЖА 2014-2020 г. ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА ИНДИКАТИВНА ФИНАНСОВА ТАБЛИЦА /лева/ СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ 1. РАЗВИТИЕ НА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА ОБЩИНСКА

Подробно

ОБЩИНА ГУРКОВО СЪГЛАСУВАЛИ: /п/ Стоянка Стоянова: Директор на Дирекция Социално подпомагане - Гурково КМЕТ НА ОБЩИНА ГУРКОВО: /п/ ИВАН ИВАНОВ Диан Пан

ОБЩИНА ГУРКОВО СЪГЛАСУВАЛИ: /п/ Стоянка Стоянова: Директор на Дирекция Социално подпомагане - Гурково КМЕТ НА ОБЩИНА ГУРКОВО: /п/ ИВАН ИВАНОВ Диан Пан ОБЩИНА ГУРКОВО СЪГЛАСУВАЛИ: /п/ Стоянка Стоянова: Директор на Дирекция Социално подпомагане - Гурково КМЕТ НА ОБЩИНА ГУРКОВО: /п/ ИВАН ИВАНОВ Диан Пантелеев : /п/ Председател на Обществен съвет при община

Подробно

Програма за превенция на ранното напускане на училище

Програма за превенция на ранното напускане на училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Тонка Ченгелова 1 / 6 Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

Подробно

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ С. ГЪРМЕН ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД 2960 с. Гърмен, тел.: 07523/20-40 и 20-47, факс: 07523/ web: www

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ С. ГЪРМЕН ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД 2960 с. Гърмен, тел.: 07523/20-40 и 20-47, факс: 07523/ web: www ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ С. ГЪРМЕН ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД 2960 с. Гърмен, тел.: 07523/20-40 и 20-47, факс: 07523/31-79 e-mail: obs_garmen@bifex.bg, web: www.garmen.bg ДОКЛАД Относно : Приемане бюджети на обшина

Подробно

Дейност на ОБ от област Стара Загора за 2015 г.

Дейност на ОБ от област Стара Загора за 2015 г. ДЕЙНОСТ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ БИБЛИОТЕКИ В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА ПРЕЗ 2015 ГОДИНА Емил Гиргинов, методист при РБ Захарий Княжески Стара Загора ЦЕЛЕВА ГРУПА И ДАННИ ЗА АНАЛИЗ 2 Целева група и данни за анализ Обществени

Подробно

София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс / ; Проучване на общественото мнение отн

София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс / ;     Проучване на общественото мнение отн София 1000, бул. Ал. Дондуков 11, ет. 2 тел./факс 987 13 14/ 987 33 05; www.bam-bg.org, e-mail: office@bam-bg.org Проучване на общественото мнение относно изпълнението на Общински план за развитие (ОПР)

Подробно

О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪ

О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪ О Б Я В А МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ГЛАВИНИЦА-СИТОВО КРАЙДУНАВСКА ДОБРУДЖА ОТКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО МЯРКА 7.2. ИНВЕСТИЦИИ В

Подробно

Slivopole_tables.xls

Slivopole_tables.xls ЦЕЛ 1: Осигуряване на благоприятна работна и битова среда на гражданите и гостите на общината 2.1.1. Въвеждане на съвременни методи в учебния процес, осигуряващи добро ниво на подготовка на учащите 456

Подробно

Microsoft Word - OPERATIVEN_Plan org.doc

Microsoft Word - OPERATIVEN_Plan org.doc ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОБЩИНА ПЛОВДИВ 2009 2011 ГОДИНА Оперативна цел 1 Създаване на адаптирана към нуждите на хората с увреждания среда

Подробно

Дейност на ОБ от област Стара Загора за 2015 г.

Дейност на ОБ от област Стара Загора за 2015 г. ДЕЙНОСТ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ БИБЛИОТЕКИ В ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА ПРЕЗ 2016 ГОДИНА Емил Гиргинов, методист при РБ Захарий Княжески Стара Загора ЦЕЛЕВА ГРУПА И ДАННИ ЗА АНАЛИЗ 2 Целева група и данни за анализ Обществени

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation УЧАСТИЕ НА НПО В ПРОЦЕСИТЕ НА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ Проектът "Твоята община работи за теб. Активиране на ефективното застъпничество на гражданските организации в диалога с местната власт се финансира

Подробно

О Б Щ И Н С К И С Ъ В Е Т М А Д Ж А Р О В О, О Б Л А С Т Х А С К О В О П Р Е П И С И З В Л Е Ч Е Н И Е От решение 81 протокол 12/ г. на Общи

О Б Щ И Н С К И С Ъ В Е Т М А Д Ж А Р О В О, О Б Л А С Т Х А С К О В О П Р Е П И С И З В Л Е Ч Е Н И Е От решение 81 протокол 12/ г. на Общи От решение 81 протокол 12/ 20.12.2012г. на Общински съвет Р Е Ш Е Н И Е 81 На основание чл.21, ал.1, т.12 от ЗМСМА и чл.26а, ал.2от Закона за народните читалища Общински съвет Маджарово приема Годишна

Подробно

(Microsoft Word - \356\362\367\345\ doc)

(Microsoft Word - \356\362\367\345\ doc) УТВЪРДИЛ: / П / ВЕНЦИСЛАВ КАЛЧЕВ Областен управител на област Русе ПРИЛОЖЕНИЕ 2 Отчет за целите за 2013 г. Наименование на администрацията: Областна администрация Русе Цели за 2013 г. Дейности Резултат

Подробно

I. Програма за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене г. Програмата за реализация на общинския план за развитие на об

I. Програма за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене г. Програмата за реализация на общинския план за развитие на об I. Програма за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене 2014 2020 г. Програмата за реализация на общинския план за развитие на община Черноочене има оперативен характер и конкретизира

Подробно

Стратегия на Комисията за регулиране на съобщенията

Стратегия на Комисията за регулиране на съобщенията Стратегия на Комисията за регулиране на съобщенията 2019-2021 I. ВЪВЕДЕНИЕ Стратегията на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС, Комисията) за периода 2019-2021 г. е документ, който задава стратегическите

Подробно

Microsoft Word - Plan_strategiq

Microsoft Word - Plan_strategiq Приложение 3 към Стратегия за развитието на детската градина ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДГ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ЗА ПЕРИОДА 2016-2018Г. ВЪВЕДЕНИЕ Качеството на предучилищното

Подробно

Microsoft PowerPoint - otchet-2007.ppt

Microsoft PowerPoint - otchet-2007.ppt Отчет 2007 г. Регионална библиотека Пенчо Славейков Библиотечни документи за 2007 г. Библиотечен фонд към 01 януари 2008 г. 829 160 б. д. Новозакупени б. д. 6 243 Регистрирани 13 050 Книги 10 682 Периодика

Подробно

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ Инвестира във вашето бъдеще! РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА Пр

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ Инвестира във вашето бъдеще! РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА Пр РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА Проект: BG051PO001-3.1.08 0018 Усъвършенстване на системите за управление в Колеж по икономика и администрация - Пловдив І. Основни

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - БУРГАС ОПЕРАТИВЕН ПЛАН НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД БУРГАС ЗА 2019 г. Годишният оперативен план е разработен в съот

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - БУРГАС ОПЕРАТИВЕН ПЛАН НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД БУРГАС ЗА 2019 г. Годишният оперативен план е разработен в съот ОПЕРАТИВЕН ПЛАН НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД БУРГАС ЗА 2019 г. Годишният оперативен план е разработен в съответствие със Стратегическия план на Адм.съд Бургас за 2017-2022 г. и има за цел, чрез разписване и

Подробно

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи

Microsoft Word - приложение към решение № год. - Отчет за дейността на Общински младежки дом - град Кричим за учебната годи Приложение към Решение 402, взето с протокол 48 от 23.07.2019 г. на ОбС - Кричим Отчет за дейността на Общински младежки дом град Кричим за учебната 2018/2019 година През учебната 2018/2019 година Общински

Подробно