УТВЪРЖДАВАМ:... ИВАН ВЪЛКОВ Директор на Начално училище "Отец Паисий"-Плевен ГОДИШЕН ПЛАН Н А Н А Ч А Л Н О У Ч И Л И Щ Е О Т Е Ц П А И С И Й - П Л Е

Размер: px
Започни от страница:

Download "УТВЪРЖДАВАМ:... ИВАН ВЪЛКОВ Директор на Начално училище "Отец Паисий"-Плевен ГОДИШЕН ПЛАН Н А Н А Ч А Л Н О У Ч И Л И Щ Е О Т Е Ц П А И С И Й - П Л Е"

Препис

1 УТВЪРЖДАВАМ:... ИВАН ВЪЛКОВ Директор на Начално училище "Отец Паисий"-Плевен ГОДИШЕН ПЛАН Н А Н А Ч А Л Н О У Ч И Л И Щ Е О Т Е Ц П А И С И Й - П Л Е В Е Н ЗА УЧЕБНАТА 2018 / 2019 година Настоящият план е приет на заседание на ПС с Протокол 10 от г. утвърден със заповед РД / г.

2 СЪДЪРЖАНИЕ Раздел I. Анализ и оценка на действителното състояние на дейността на училището. Раздел II. Стратегия на училището: - Мисия на училището - Визия на училището - Приоритети на училището Раздел III. Дейности: Дейности за постигане на реални резултати от учебно-възпитателния процес. Квалификационна дейност в училище. Видове вътрешноучилищен контрол. Теми и график на заседанията на педагогическия съвет. Основни приоритети във взаимодействията с факторите от социалната среда Задачи и форми за работа на отделните вътрешно училищни комисии.

3 Раздел!. АНАЛИЗ И ОЦЕНКА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО Цялостната дейност на Начално училище «Отец Паисий» - Плевен през учебната 2017/2018 година протече съгласно залегналите в годишния план задачи. В училището се обучаваха 365 ученици, разпределени в 16 паралелки. В училището е създадена система за организация по всички видове дейности, съгласуваност и отчетност на резултатите, осигурено е единство и непрекъснатост на учебно-възпитателният процес. Стратегически силни стъпки бяха направени в областта на планирането на учебно-възпитателната работа. Правилното планиране на бе решаващо условие за усъвършенстване качеството на организацията, структурата и методиката на обучение в училище. Постигнатите много добри резултати от УВР са благодарение на създадените добри условия на УВП. Постигнати бяха успехи по следните направления: Обхванати са всички деца, подлежащи на задължително обучение; Нима повтарящи ученици и такива оставени на лятна работа; Изградени са връзки за сътрудничество с родителите по паралелки и с училищното настоятелство. Педагогическия екип има възможности да се справя и да решава възникнали проблеми. Дейността на училището през учебната 2017/2018 година бе подчинена на основните цели и задачи от годишния план. Създадена е добра система за организация, съгласуваност и контрол на резултатите от дейностите. Педагогическия екип отговорно отстояваше професионалните си ангажименти. На всички учители бе осигурена творческа свобода за възможно най-пълно реализиране на целите стоящи пред училището. Необходимо е: да се прилага гъвкав и нетрадиционен подход при взаимодействието с учениците; да се усъвършенства системата за квалификационната дейност на учителите; да продължава да се отделя специално внимание на сътрудничеството и партнирането с родителите, да се привлекат възможно най-голям брой родители, съпричастни към училищните проблеми, да се търсят нови методи и подходи за приобщаване на родителите към училищния живот с цел формиране на загрижена училищна общност. да продължи работата по осигуряване на подготовка, съответстваща на европейските образователни стандарти.

4 Раздел 2. Стратегия за развитие на училището Стратегията за развитие на училището: се реализираше чрез дейности насочени към поставяне индивидуалността на детето в центъра. В образователната практика се използваха модели включващи активни методи на обучение, стимулиращи изграждането на разбиране и социален опит. Учениците имаха възможност да развиват характерните си интереси, потребности и заложби, предоставяха им се възможности да правят избор, да мислят аналитично на базата на критичен анализ, да разкриват и разрешават възникнали проблеми, да развиват детската си фантазия, да дебатират и формират лична позиция, да отстояват собствено мнение. Визията на училището: Качествено образование съответстващо на времето и предизвикателствата на XXI век се реализираше чрез реални промени в образователната практика, позволяващи съвременна организация на учебния процес и стратегии за преподаване - личностно-ориентирана педагогика, поставяща ученика в центъра на педагогическите взаимодействия. Чрез използване на демократични принципи на образование и съвременна организация на учебния процес изграждахме социални умения у учениците, чрез търсене на реална връзка на знанията с тяхното разбиране и практическа приложимост в житейски ситуации. Това допринесе за това да учим учениците как да учат и да предоставим възможности на всяко дете да развие собствените си способности, защото учениците се различават по подхода си към ученето. Ето защо за нас бе голямо предизвикателство да отговорим на нуждите на всяко дете да се адаптира към учебната среда, за което използвахме различни стратегии на преподаване. Сътрудничеството със семействата на децата се основаваше на партньорство и взаимна полезност. Родителите имаха възможност да поддържат непрекъснат контакт с учителите и взаимно да се информират, относно развитието на децата. Чрез присъствието си в класната стая оказваха своята помощ и подкрепа. Общуваха с други родители и обсъждаха вълнуващи ги теми, свързани с възпитанието и обучението на децата. Основните направления на взаимодействие с родителите и обществеността се изразяваха в ефективното функциониране на Училищното настоятелство. Училищното настоятелство имаше възможности да оказва подкрепа, да подпомага и развива учебновъзпитателния процес. Основни приоритети в дейността на училището бяха: -Осъществяване на високо ефективен учебен процес, насочен към индивидуалността на учениковата личност; -Утвърждаване на демократичните ценности на гражданското общество; -Защита правата на детето; -Активно сътрудничество и партньорство със семейството; -Успешно функциониране на Педагогическия екип; -Изграждане на загрижена училищна общност;

5 1. Специфични за училището проблеми и затруднения, произтичащи от условията на работа Освобождаване на учебниците и учебните помагала от излишния академизъм с оглед достъпност за ученика; 1.2. Необходимост от регулация в многообразието от правни норми; 1.3. Пренатовареност на МТБ.

6 Раздел 3. ДЕЙНОСТИ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЦЕЛИТЕ, СТРАТЕГИИТЕ И ПРИОРИТЕТИТЕ процес: Дейности за постигане на реални резултати от учебно-възпитателния 1. АДМИНИСТРАТИВНА ДЕЙНОСТ 1.1. Изготвяне на годишни разпределения на учебния материал и на плановете на класните ръководители. Изпълнител: учители/кл. ръководители Срок: г Изготвяне на Списък - Образец 1 за учебната година. Изпълнител: директор Срок: г Преглед на задължителната документация за началото на учебната година. Изпълнител: ЗАС Срок: г Изготвяне на индивидуални програми на децата със СОП. Изпълнител: екип Срок: г Проверка входното ниво на знанията на учениците. Срок: г Планиране на: * броя постъпващи първокласници; Изпълнител: директор

7 Срок: г. * броя на пенсиониращите се педагогически кадри; Изпълнител: директор, гл. счетоводител Срок: г. * нуждите от педагогически кадри; Изпълнител: директор, гл. счетоводител Срок: г. * необходимата учебна и училищна документация; Изпълнител: директор, гл. счетоводител Срок: г Проверка изходящото ниво на знанията на учениците. Срок: г. IL СОЦИАЛНО-БИТОВА И СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ 1.1. Технологизиране на основните процеси на въвеждане на информацията. Изпълнител: директор Срок: г Получаване на санитарно разрешително за началото на учебната година. Изпълнител: директор Срок: г Определяне на приоритетите при придобиването на материалнотехническата база и тяхното йерархическо подреждане. Изпълнител: директор Срок: г Задоволяване на възникнали евентуални потребности от учебнотехнически средства. Изпълнител: директор

8 Срок: г Изготвяне на план за хигиенизиране на училищната сграда и дворните площи. Изпълнител: ЗАС Срок: г г Планиране на строително-ремонтните работи. Изпълнител: директор Срок: г Провеждане на филтър за паразити и прегледи на учениците. Изпълнител: мед. екип Срок: постоянен 1.8. Организиране на училище сред природата, екскурзии, излети и походи. Срок: г г., н-к РУО 1.9. Изготвяне на план за работа през зимата и осигуряване на нормален учебен процес. Изпълнител: директор Срок: г. III. ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИЦИ И ПРОВЕЖДАНЕ НА УЧИЛИЩНИ ТЪРЖЕСТВА 1.1. Тържествено откриване на новата учебна година. Изпълнител: у-л по музика, кл. ръководители на IV кл. Срок: г. от9.00ч Ден на независимостта на България - национален празник. Срок: г Ден на народните будители.

9 Срок: г Тържествено честване Освобождението на Плевен. Срок: г Коледни тържества. Срок: г Обесването на Васил Левски. Срок: г Трети март - Ден на Освобождението на България (нац. празник). Срок: г Посрещане на първа пролет - пролетен бал. Срок: г Празник на буквите - I клас. Изпълнител: кл. Ръководители на I кл., у-л по музика Срок: г Седмица на детската книга и изкуството за деца. Срок: м г Седмица за опазване на околната среда. Срок: м г Великден - благотворително тържество., у-л по музика Срок: г.

10 1.13. Патронен празник. Изпълнител: у-л по музика, пед. екип Срок: г Празник на Плевен. Срок: г Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост Срок: г Закриване на учебната година. Изпълнител: пед. екип Срок: г Първи юни - международен ден за защита на детето. Срок: г. V. ПРОВЕЖДАНЕ НА ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ В IV КЛАС Външното оценяване в IV клас се организират и провеждат съгласно указание - утвърдено от Министерство на образованието, младежта и науката на IV кл. Срок: Български език и литература - 09 май 2019г. Математика - 10 май 2019г. Човекът и обществото - 14 май 2019г. Човекът и природата - 16 май 2019г. VI. ПРОВЕЖДАНЕ НА ОЛИМПИАДИ /Олимпиадите (училищен, областен и национален кръг) се организират и провеждат съгласно указание за провеждане на олимпиадите в средните училища - утвърдено от Министерство на образованието, младежта и науката и График за провеждане на олимпиадите в средните)

11 1.1. Олимпиада по математика IV клас на IV кл. Срок: по график на МОН 1.1. «Весела ваканция» Срок: г За Деня на народните будители Срок: г. VII. ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗЛОЖБИ 1.3. "Коледа по света", "Български коледни обичаи и традиции" Срок: г Посветена на «3-ти март» Срок: г «Моето семейство» Срок: г "Моят свят" Срок: г. VIII. ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИ 1.1. Литературно художествен -"Природата през моите очи" Срок: г.

12 1.2. Фолклорен, за изпълнители на народни танци и песни Срок: г Литературно художествен - "Космос" Срок: г Литературно художествен - "Европа в училище" IX. ПОСЕЩЕНИЯ НА ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ, КОНЦЕРТИ, КИНА, ЦИРК И КУКЛЕНИ СПЕКТАКЛИ Срок: ежемесечно X. ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯ (Състезанията се провеждат съгласно График за провеждане на националните състезания през 2018/2019година.) 1.1. Европейско математическо състезание "Кенгуру" Срок: Великденско математическо състезание Срок: «Знам и мога» Срок: «Аз, природата и светът» Срок:...

13 1.5. «Аз и числата» Срок: «Аз рисувам» Срок:...

14 XI. УЧИЛИЩЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР(*) СПОРТНА ДЕЙНОСТ СРОК ОРГАНИ ЗИРА МЯСТО НА ПРОВЕЖ ДАНЕ КОНТРО ЛИРА УЧЕНИЧЕСКИ СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ Вътрешноучилищен турнир по футбол на малки вратички. Вътрешноучилищен турнир по народна топка. Вътрешноучилищен турнир по шах. Футболен турнир "Данониада" Вътрешноучилищно състезание по мини - тенис на маса. Състезание на ученици- велосипедисти. Участие в кросове и щафети "Спорт за всички - движение мама, татко и аз". Крос в чест на патронния празник на училището. УЧИЛИЩНИ СПОРТНИ ПРАЗНИН И Есенен спортен празник Зимен спортен празник Пролетен спортен празник В чест на Деня на народните будители Международен ден на предизвикателството Общоучилищен поход до крепостта Сторгозия в парк Кайлъка Провеждане на екскурзии по класове, съгласно график ТУРИСТИЧЕСКИ п о х о д и ЕКСКУ РЗИИ (*) Изготвя се на базата на Национален спортен ученически календар; Указанието за провеждане на ученически игри през учебната година на МОН и МФВС; Областния спортен календар и училищните традиции. При провеждането на спортно-състезателните и туристическите дейности се спазват установените единни правила, норми и изисквания. Целта на спортно-туристическата дейност е подпомагане на общото развитие на подрастващия организъм и развитие на физическите умения и качества.

15 XII. КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ (теми и форми на вътрешнометодическа и педагогическа дейност) 1. Темите и дейноститеза реализиране на основните задачи на квалификационната дейност са включени в плана за квалификационна дейност, който е неразделна част от годишния план на училището. Към него е приложен план на методическото обединение 2. Форми: Самообразование; семинари; открити уроци; практикуми; тренинги; лектории; научно-практически конференции; други. XIII. КОНТРОЛНА ДЕЙНОСТ НА ДИРЕКТОРА I. Обект и предмет на контролната дейност: 1.1. учебната работа на учениците и техните учебни резултати; 1.2. учебната, педагогическата и организационната работа на учителите, възпитателите и др. пед. персонал; 1.3. работата на административния и помощния персонал; 1.4. косвен контрол върху организации, свързани с училищните дейности. II. Форми на контролната дейност: 1.1. педагогически проверки: * превантивни; * тематични; * текущи административни проверки: * на училищната документация, свързана с учебния процес; * на другата документация - техническа и технологична, документи за материалните и стоковите дейности, по трудово-правните отношения с персонала, свързана с финансовата дейност; 1.3. проверки на социално-битовата и стопанската дейност; 1.4. проверка по спазването на: * правилника за вътрешния трудов ред в училището; * училищния правилник; * изготвените графици; * правилника за осигуряване на безопасни условия на възпитание, обучение и труд;

16 * седмично разписание; 1.5. проверка по изпълнението на препоръките, дадени от експерти от РУО - Плевен. III. Срокове: Контролната дейност в училище се осъществява на базата на изготвеният план за контролна дейност на директора, където са упоменати конкретните срокове. XIV.TEMM И ТРАФИК НА ЗАСЕДАНИЯТА НА ПЕДАГОГИЧЕСТИЯ СЪВЕТ м. СЕПТЕМВРИ 1. Изготвяне, обсъждане и приемане на: Стратегия за развитие на училището; Правилник за дейността на училището; - Училищни учебни планови; Планове на Училищни комисии; Форми на обучение. Изпълнител: директор,кл.ръководители, учители Срок: септември 2018г. м. ОКТОМВРИ Резултати от входното ниво на учениците. Обсъждане резултатите от входящите нива на учениците. Срок: 15 октомври 2018г. Изпълнител: директор,учители Контролиращиректор М. ДЕКЕМВРИ * Информации относно дейностите обучението на учениците по БДП и ГЗ. Срок: 15 декември 2018г. Изпълнител: директор,учители Контролира:директор м. ФЕВРУАРИ Отчет на резултатите от учебно-възпитателната работа през първия учебен срок и на дейността на постоянните комисии и методическото обединение; Срок: 15 февруари 2019г. Изпълнител:директор,учители

17 Контролиращиректор м. МАЙ 1. Разглеждане на предложенията за награждаване на ученици и изявени учители по случай 24 май. 2. Определяне на начина за приемане на ученици в училището при спазване изискванията на нормативните актове. 4. Обсъждане на резултатите от външното оценяване на учениците от IV клас, както и изходното равнище на останалите ученици. Срок:20 май 2019г. Изпълнител:директор,учители Контролиращиректор м. ЮНИ 1. Отчет на резултатите от учебно-възпитателната работа през учебната година и изпълнението на годишния план на училището. Срок: 15 юни 2019г. Изпълнителщиректор,учители Контролира:директор XV.OCHOBHM ПРИОРИТЕТИ ВЪВ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯТА С ФАКТОРИТЕ ОТ СОЦИАЛНАТА СРЕДА I. Интеграционни връзки 1. Засилване на интеграционните връзки с други учебни заведения. 2. Утвърждаване на контактите е обществени, културни и образователни и научни институции е цел ефективно подпомагане на училищно въздействие върху учениците. 3. Развитие на връзките е други образователни институции и частни образователни и издателски фирми, които биха били полезни на училището. 4. Използване на предоставените от РЗИ възможности за здравно възпитание. 5. Участие в регионални, национални и международни проекти и програми за обмен на практически опит и идеи между учители и специалисти. 6. Установяване на по-тесни контакти с частни фирми и НПО за съвместни дейности е цел подобряване на материалната база в училище. 8. Актуализиране на контактите със следните институции: В Г ражданска защита; 0 Противопожарна охрана; В МВР, КАТ - Пътна полиция; В Център за работа е деца; В Исторически музей;

18 нмедии; 9. Съвместна дейност с: ВОбщинска администрация; ВРУО - Плевен; В Полиция, съдебна власт и прокуратура; врзи ; В О бщ ествен съвет В Училищно настоятелство; В Спортни клубове и дружества; вчиталища. 2. Сътрудничество с родителите. 1. Осъществяване на взаимодействие с родителската общност чрез съвместна дейност с училищното настоятелство. 2. Ангажиране на училищното настоятелство при решаване на въпроси от живота в училището. 3. Засилване на взаимодействието с родителските активи по класове за постигане на синхрон между семейното и училищното възпитание. 4. Съдействие от родителите при подготовка и провеждане на училищни мероприятия. 5. Изготвяне на анкетни карти за попълване от родителите, относно училищни проблеми. 6. Изготвяне на график за срещи на родителите с учителите. 7. Изготвяне на табла за информация на родителите. 8. Провеждане на родителски срещи: м. септември Запознаване на родителите с Правилника за дейността на училището и училищните учебни планове. м. декември Готовност на учениците за приключване на I учебен срок. м.април Готовност за приключване на учебната година и обсъждане на летния отдих на учениците. м. юни Среща с родителите на бъдещите първокласници. Задачи и форми за работа: 1. Задачи:

19 * издирване и обхват на ученици с асоциални прояви и картотекирането им; * изясняване на причините, довели до извършване на противообществени прояви; * организиране на превантивна работа с ученици и родители. 2. Форми на работа: * провеждане на индивидуални разговори; * провеждане на психологически изследвания; * проучване на социални контакти; * работа чрез методите на психодрамата. 3. Дейностите за реализиране на основните задачи са включени в плана за работа на комисията. Задачи и форми за работа на комисията по безопасност на движението, охрана на труда и защита при природни и други бедствия 1. Задачи: * формиране на система от специални знания, умения и навици, необходими за успешната адаптация към живота; * прецизиране конкретните особености на училището и авариите, които могат да възникнат в и около него; * осигуряване знания за безопасно движение и за особеностите и опасностите на движението по пътищата; * поддържане на готовност за своевременен и адекватен отговор от страна на съответните органи, сили и средства в случай на необходимост; * формиране умения и навици у учениците за мотивирано поведение при бедствия, отговорно отношение към въпросите за личната безопасност и придобиване на практически умения за оказване на първа помощ. 2. Форми на работа: * теоретическо и практическо обучение на учениците; * провеждане на семинари, тренинги, практикуми и други с учителите; * превантивна работа. 3. Дейностите за постигане на целите и реализиране на задачите са включени в плана на училищната комисия.

ГОДИШЕН ПЛАН НА УЧИЛИЩЕТО

ГОДИШЕН ПЛАН НА УЧИЛИЩЕТО Основно училище Св.св.Кирил и Методий с.кипилово общ.котел обл.сливен УТВЪРЖДАВАМ ДИРЕКТОР: /Ив.Момчарова ГОДИШЕН ПЛАН НА УЧИЛИЩЕТО ЗА УЧЕБНАТА 2018/ 2019 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание на

Подробно

1

1 ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info УТВЪРЖДАВАМ! Директор:.. / Борис Златарев

Подробно

ОУ “Драган Манчов” – гр

ОУ “Драган Манчов” – гр ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДРАГАН МАНЧОВ гр. Пловдив; пк 4001; ул. Чемшир 11; 032642314 Директор; 032643014 - Канцелария www.draganmanchov.info; office@draganmanchov.info Утвърждавам! Директор:.. /Борис Златарев/

Подробно

Училищен план за противодействие на училищния тормоз (вариант 1)

Училищен план за противодействие на училищния тормоз (вариант 1) СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УЧИЛИЩЕН ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ за учебната 2016/2017 г. Приет на заседание на ПС с Протокол 18/ 07.09.2016 г. Планът за училищния тормоз

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai УТВЪРЖДАВАМ : ДИРЕКТОР :.. / П. Димитрова / Г Р А Ф И К ЗА ЗАСЕДАНИЯТА НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ПРИ С О У АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ, ГР. СТРАЖИЦА ЗА УЧЕБНАТА 2014/ 2015 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/ г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/ г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ИВАН ВАЗОВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА УТВЪРЖДАВАМ:... Директор: Елка Хънтова Заповед 548/05.12.2017 г. ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ ЗА УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА Планът за училищния

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ ОТЕЦ ПАИСИЙ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ГР. БЛАГОЕВГРАД бул. Васил Левски 60 тел УТВЪРЖДАВАМ:.. Димитрина Иванова Директор на ПГТЛП Гоце Делчев, гр. Благоевград ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА I.

Подробно

СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) , , П

СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) , ,   П СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2600, гр. Дупница, ул. Страхил войвода 5, тел. (0701) 5 25 45, 4 17 38, www.souphd.info, souphd@abv.bg ПЛАН за та дейност Виолета Инкьова Директор СЕУ Св.

Подробно

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ

І ЦЕЛ ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ СУ С ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ОТЕЦ ПАИСИЙ 6600 гр. Кърджали e-mail: otec_paisii@mail.bg ул. Отец Паисий 12 www.paisii-kardjali.com Утвърдил:... Директор: Златко Атанасов ГОДИШЕН ПЛАН НА МЕТОДИЧЕСКО

Подробно

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai

СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ ГРАД СТРАЖИЦА 5150, ГР.СТРАЖИЦА, УЛ. ДОНЧО УЗУНОВ 13, ТЕЛ.: (06161) 20 27, ФАКС (06161) 20-27, e-mai З А УЧЕБНАТА 2014 / 2015 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание на Педагогически съвет на 01.09.2014 г. 1 Настоящия план за контролната дейност е изготвен и съобразен с Инструкция 1/23.01.2003 г.

Подробно

МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ

МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ 5140 гр. Лясковец, ул. Възраждане 1, ет.2, тел.:0619/2-20-55 П Л А Н - П Р О Г Р А М А ЗА ДЕЙНОСТТА НА МЕСТНАТА КОМИСИЯ

Подробно

РАЗДЕЛ 1 КРАТЬК ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ И ОЦЕНКА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО Цялостната дейност на училището през учебната 2017/201

РАЗДЕЛ 1 КРАТЬК ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ И ОЦЕНКА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО Цялостната дейност на училището през учебната 2017/201 РАЗДЕЛ 1 КРАТЬК ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ И ОЦЕНКА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО Цялостната дейност на училището през учебната 2017/2018 година протече съгласно залегналите в годишния план

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ УТВЪРЖДАВАМ: ( НАЧА

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ УТВЪРЖДАВАМ: ( НАЧА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/66 902 e-mail:ou_kiril_metodii@abv УТВЪРЖДАВАМ: ( НАЧАЛНИК НА РИО ) П Л А Н ЗА КОНТРОЛНАТА ДЕЙНОСТНА ДИРЕКТОРА

Подробно

Програма за превенция на ранното напускане на училище

Програма за превенция на ранното напускане на училище ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, ГРАД ХАСКОВО 6300, гр. Хасково,бул. Г.С.Раковски 24, тел. 038 622642; e-mail:ou_rilski @abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: Тонка Ченгелова 1 / 6 Директор ПРОГРАМА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАННОТО

Подробно

Училищен учебен план

Училищен учебен план ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ДЪРВООБРАБОТВАНЕ Иван Вазов гр. Велинград бул. Съединение 44; e-mail:pgd_ivanvazovvg@abv.bg Утвърдил: Директор:... /инж. Росица Рускова/ Приет на заседание на ПС с Протокол 9

Подробно

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ ou_k

УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/ ou_k УТВЪРДИЛ: ДИРЕКТОР ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ 2140 Ботевград, ул. Д-р Адриян Атанасов 8, тел:0723/66 902 e-mail:ou_kiril_metodii@abv ПЛАН ЗА КОНТРОЛНАТА ДЕЙНОСТ НА ЗДУД

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕ

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ «АРХ.КАМЕН ПЕТКОВ ПЛОВДИВ УТВЪРЖДАВАМ:... /ДИРЕКТОР:Мариана Спасова/ ПРОГРАМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РАВНИ

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e-

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: , e- СРЕДНО УЧИЛИЩЕ СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" 2932, с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград, ул. Христо Ботев 1, тел: 0893 60 52 47, 0892 60 20 57 e-mail: souablanica@abv.bg. suablanica@abv.bg Съгласувал:...

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилиет СРЕДНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ - ЦАРЕВО УТВЪРДИЛ: ДАНИЕЛА ФЕЛОНОВА ДИРЕКТОР П Л А Н за дейността на Училищната комисия за превенция на насилието Учебна 2019/2020 година І ОСНОВНА ЦЕЛ Създаване на

Подробно

Директор: тел.: УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 2018/2019 Форма на об

Директор: тел.: УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 2018/2019 Форма на об Директор: тел.: 5559 33 e-mail: ou_zidarovo@abv.bg; http://www.hristo-botev-zidarovo.eu/ УЧИЛИЩЕН УЧЕБЕН ПЛАН Учебна година: 8/9 Форма на обучение: дневна Организация на учебния ден: целодневна Утвърждавам:

Подробно

godishen-plan-na-uchilishteto

godishen-plan-na-uchilishteto ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ ШИРОКА ЛЪКА ул. Люлката 2, тел./факс 03030//23-36, e-mail: ou_sh.laka@abv.bg Утвърждавам! Директор: Маруся Бочукова Г О Д И Ш Е Н П Л А Н ЗА ДЕЙНОСТТА Н А У Ч И Л

Подробно

ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 6

ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 6 ГОДИШЕН ПЛАН НА ДЕЙНОСТИТЕ КЪМ ОБЩИНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ 2019-2020 Г. НА ОБЩИНА ГЪРМЕН Приет с Решение 620 от Протокол 50 от 04.04.2019 г. Гърмен, 2019 г.

Подробно

ПЛАН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА НА ППМГ НИКОЛА ОБРЕШКОВ, ГР. КАЗАНЛЪК, ПРЕЗ УЧЕБНАТА Г. Дейности срок отговорник отчитане I. Поставяне на

ПЛАН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА НА ППМГ НИКОЛА ОБРЕШКОВ, ГР. КАЗАНЛЪК, ПРЕЗ УЧЕБНАТА Г. Дейности срок отговорник отчитане I. Поставяне на ПЛАН ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА СТРАТЕГИЯТА НА ППМГ НИКОЛА ОБРЕШКОВ, ГР. КАЗАНЛЪК, ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2019 2020 Г. Дейности срок отговорник отчитане I. Поставяне на ученика в отговорна активна позиция при овладяване

Подробно

ГОДИШЕН ПЛАН

ГОДИШЕН ПЛАН I.ПРИОРИТЕТИ В ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪРА образованието е национален приоритет и се гарантира чрез прилагането на следните принципи : ориентираност към интереса и към мотивацията на детето и на ученика, към

Подробно

ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ ПЛАН ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТИ КЪМ ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИ

ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ ПЛАН ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТИ КЪМ ВАРНЕНСКА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИ ПЛАН ЗА РАБОТА НА МЕТОДИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТИ КЪМ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 г. ВАРНА, 2018 РАЗДЕЛ 1. ОБОСНОВКА. Планът на МО ФВС е изработен в изпълнение на СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА

Подробно

НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ “СВ

НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ “СВ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ Пловдив, 4000, ул. Пере Тошев 2а тел. (032) 69 21 61, e-mail: kl.ohridski@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ ДИРЕКТОР:. /Е. Светлова-Трифонова/ НА УЧИЛИЩЕТО за учебната 2018/2019 година

Подробно

1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча Тел.:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо См

1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча Тел.:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо См 1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча Тел.:07545/2275,07545/2227, E-mail:sou_kochan@abv.bg Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо Смирненски Г о д и ш е н к о м п л е к с е н план на

Подробно

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ , УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ГЪЛЪБОВО гр. Гълъбово 6280, тел:0418/ 6-25-60, e-mail:sougl@abv.bg УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР:... /Нели Кючукова/ ПЛАН ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА НА УЧЕНИЦИ

Подробно

СУ ДИМИТЪР МАРИНОВ ГРАД ЛОМ ул. Дунавска 67, тел: 0971/60011, yahoo.com т / УТВЪРЖДАВАМ г. ГОДИШЕН ПЛАН НА УЧИЛИЩЕТО ЗА УЧЕБНАТА

СУ ДИМИТЪР МАРИНОВ ГРАД ЛОМ ул. Дунавска 67, тел: 0971/60011,   yahoo.com т / УТВЪРЖДАВАМ г. ГОДИШЕН ПЛАН НА УЧИЛИЩЕТО ЗА УЧЕБНАТА СУ ДИМИТЪР МАРИНОВ ГРАД ЛОМ ул. Дунавска 67, тел: 0971/60011, e-mail: sou_4emi_lom@ yahoo.com т / УТВЪРЖДАВАМ г. ГОДИШЕН ПЛАН НА УЧИЛИЩЕТО ЗА УЧЕБНАТА 2017/ 2018 ГОДИНА Настоящият план е приет на заседание

Подробно

План

План СРЕДНО УЧИЛИЩЕ МАКСИМ РАЙКОВИЧ гр. Лясковец 5140, ул. Манастирска 1, тел. 0619/ 2 20 95, факс 0619/2 20 95 e-mail: sou_mr@mail.bg, www.sou-mrlc.com Утвърдил:.. Директор на СУ Максим Райкович /Даниела Арабаджиева/

Подробно

Microsoft Word - Plan_strategiq

Microsoft Word - Plan_strategiq Приложение 3 към Стратегия за развитието на детската градина ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ДГ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ЗА ПЕРИОДА 2016-2018Г. ВЪВЕДЕНИЕ Качеството на предучилищното

Подробно

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти

3. Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на моти Организиране на публични четения / по радиовъзела/ - Най-обичам..., Драматизации: Любими приказни герои гостуват на най-малките. Повишаване на мотивацията на децата и учениците да четат художествена и

Подробно

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децат

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децат ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С.КАРАБУНАР Утвърждавам Директор:.. /Катя Михова/ ПРОГРАМА за предоставяне на равни възможности и за приобщаване на децата и учениците от уязвими групи Програмата за предоставяне

Подробно

1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христ

1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христ 1 СУ Христо Смирненски с. Кочан, общ. Сатовча тел/факс:07545/2275,07545/2227, E-mail:sou_kochan@abv.bg Утвърждавам: Гълъб Чаушев: Директор на СУ Христо Смирненски Заповед РД-07-946 Г о д и ш е н к о м

Подробно

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ

ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ, С. ЧЕРВЕНЦИ ou_iv_rilski@abv.bg, 0878 637 061 Утвърдил Директор-П. Пенчева УЧИЛИЩНА ПРОГРАМА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА

Подробно