ДИЛЕМА

Размер: px
Започни от страница:

Download "ДИЛЕМА"

Препис

1 ДИЛЕМА Моят живот си е мой. Той не е приказка бяла нито аз съм приказна фея дошла от нереалния свят. Животът е сурова и вечна борба. Пресукана нишка от прежда сядена от молец, Младо листо от липа, пастелна кутия с шарени краски, късче светлина затворено от междупанелно пространство, искрица от лятото в буркана от сладко. Възвишени цели, мрачни интриги, трудна задача, теорема, аксиома или началото на нов роман. Моят живот си е мой.

2 Времето Времето не спира своя ход. Търся дирите в мрака. Следвам живота. Вървя по копринена нишка. Жонглирам свойта съдба. Вървя. И следвам коридора, А не усещам, че се движа. Пленена от мисли ръце напред протягам, но недокоснати остават. А как искам само мечтите в очите да погледна. Отлита времето. Губя всеки миг. Времето е недостижимо. Неуловимо. Вечно.

3 Боледуваме Пропита от студ е душата. Боледуваме. Няма лек. Знойното слънце не ще ни стопли. Не ще разтопи леда. Лекарствата са безсилни. Вървим- сковани от грижи. душите заключени чужди един към друг. Ще срещнем ли магическото лекарство лек да ни даде- глътка съвест, глътка надежда, глътка обич леда да разтопим. По- искрени да бъдем. По- човечни. Огън да запалим и да стоплим душите. Нужен трябва да си в този свят. Поне на един човек. На едно цвете, на една суета или една илюзия. Страшно е да си излишен, забравен в самота. Радост или мъка с тебе никой да не сподели. Безучастно, монотонно времето да лети. Страшно е да не те обича никой или да те мрази, Невидим за този свят да си останеш. Нужно е приятелско рамо опора за радости и несгоди

4 Къде си утро, прозорците широко отварям слънчев лъч в стаята да влезе. Частица от тебе да остане да радва идващия ден. Дирите на времето не ще заличат твоя път. Къде си утро, думите на устните спрели недоизказани въпроси таи душата устата ти- анемично цвете. Мое утро, не ще допусна времето да те заличи, да изтрие твоята диря. Размисъл Какво съм аз- прашинка сред небесната шир. Лудо се лутам и търся своето място. Каква е моята съдба- грешница или страдалчица. Не искам съчувствия, ни празни обещания. Животът е борба, а борбата е живот.

5 На къде? Сто пътища имаш ти, а аз имам един. Една надежда и една мечта. Ситен дъжд над мен вали. А прагът ми- мъгла обвива. На среща ми път и кръстопът. На къде? Сама не знам. Чакам глас свещен пътя ми да начертае. Мълчи небосвода, мълчи земята само кукувица кука. Когато сутрин станеш вече е късно слънцето изгряло и отлетяло времето. Нещо вече е умряло невъзвратимо. мислиш, че нещо се губи пропуснал си изгрева част от вечността, неповторимата. В душата звучи мелодия нежна музика може би дочуваш Орфей звуци от миналото или струните на светлината. Какво е нощта без изгрев И изгревът без залез. Пътуване във Битието.

6 Гара Една самотна малка гара, където влаковете бързо отминават и уморените очи на семафора отмерват неусетно дните. И всяка вечер мрачният перон очаква нечие завръщане. Бледнеят светлините, плачат релсите и все така е мрачно и пусто. Една самотна малка гара тъжи за своя пътник закъснял. За заглъхналите стъпки за думите замрели в тишината. Есен Есенни листа падащи едно след друго. Струни на китара мелодия една песничка на два гласа се губи в купчина листа. Есенни срещинадежда за щастие. Две ръце търсещи се в мрака. Есенен етюд. Надежда. Мечта. Топлина.

7 Звездна нощ, небе и песен на щурец. Свиреше, свиреше нейде в нощта. Кой го знаеплаче сърцето му и напомня със жал за отминалата пролет. Недоизказани думи Недоизказани думи мъчат душата. Дори в нощта да ги сриеш на сутринта те се надигаткато облак растат, като мъгла те покриват. Вледеняват мисълта устата пресъхва в люлката на мълчанието. Изправя се като каменен зид, като река придошла буйна, пенлива връхлита върху теб. Събуждаш се облян във пот. Недоизказани думи мъчат душата. Не можеш да избягаш, рано или късно те те връхлитат борят се да излязат навън. Никоя дума не може в ледена люлка да спи.

8 Силните на деня Тежко на силните, които Законите на живота забравят. Всичко прегазват през деня, но нощем по- тежко става. Кога очи за сън се спускат, когато слабите превземат съня превземат сънища и обсебват мислите. И стават по- силни. Ще остана за тебе

9 В мига, когато стените нададоха слух и загърбиха своите сънища, Когато очите те диреха в тъмнината и ръце протягах като ориентир екна смях като простреляна птица тишината прокънтя. А ти лежеше, лежеше до мене сънят те бе откраднал от мене. Спеше щастлив. А как исках да те извая от мечтите, от пръстта, от бъдещето, от радостта. Но утрото забързано дойде. Преди да те познавам, бях вятър скитащ из клоните на нощта и търсех своето гнездо. Сега съм засъхнала сълза в очите на уплашено дете. Сега съм плод от есенно дърво. И чакам ръце протегнати към мене. Дори и в есента съм пак щастлива, че слънчев лъч в прозореца ми свети. Усещам топлината в тоя миг и на душата ми е леко, леко Сега съм плод в твоята градина.

10 Мечта Дори да съм непоправимо лоша искам нежността ти да ме стопля дори да плача през нощта да знам, че пак двама ще сме ние. Дори да свършват добрите дела забравени назад във вековете. Дори да няма по дърветата листа една сълза по пътя ни да свети. Дори да няма вече за какво устните нежно да нашепват. Искам песента на славея дните ни безнадеждни да оглася. Дори сърцето в мене да боли душата изстрадала да плаче сняг да засипва нашите мечти искрица огън ще ти подаря. Къде си? Къде си? Слушам тишината и поглед взирам все напред. Къде си? Питам листата в гората. Къде си? Питам вятъра устремен. Къде си? Търся в здрача погледа ти. Мигновение. Горски полъх. Въздух свеж. Успокоение. Земя. И вода. Сияние. Светлина моя. Мой ден.

11 Една молитва за дъжд за свежест и красота. Да вървим двама с тебе босоноги безстрашни и неуловими. Светкавици да ни стряскат да ни галят с огнени езици. Сълзите на птици да ни къпят по пътя ни прашен. Да отмият праха, омразата, завистта и безразличието Да свалим от себе си лицемерието, сивотата на отминалия ден. Слънчев лъчтелата да докосне пречистени обновени за новия ден.

12 Повярвай ми Да долетя до тебе слънчева и лъчезарна като пролетна усмивка като полъх на южняк. Нежна като утринта въздушна, лека. Като слънчев лъч. Да долетя до тебе на крилете на птица; За полет готова. До тебе. И с тебе в едно в живота. Идвам с вятъра понесена. Идвам при тебе. Повярвай ми!

13 С крилете на птица Като Феникс крила разперил обгръщаш ме цяла и в прегръдка нежна ме изпепеляваш. И почва сърцето ми лудо да бие, и сок елексирен от устните пияомайва душата и в буен танц се понасяме. Времето не съществува спряло своя ход неизменен. Всичко е само песен, нежен полъх и нежни слова е крилото на любовта.

14 Помниш ли? Помниш ли? Оркестърът свиреше свиреше нежна мелодия във вечерта. Не беше ли всичко романтика нежни чувства с тебе в нощта? А оркестърът свиреше,свиреше по устните на виното странния вкус. Очите в очи се оглеждаха на сърцето любовния блясък. Вярваме на думи прерасни, в обич, в нещо, което било е А по терасите съхне семейно бельо. Да надникнем във всеки дом- огнище. Хайде да вървим. Напред е пътят над нас- въздух прозрачен. Да минем по шумните улици влюбени, озарени с блясък в косите. А помниш ли? Оркестърът свиреше. Времето младо конче в полята и всичко бе нежна мелодия лирика почувствана с тебе.

15 Не се завръщай! Не се завръщай по онези места от спомени напоени не се завръщай по оная пътека, стъпките са заличени не търси ромона на потока, уханието на цветятавсичко е само далечен спомен отлетял. Не се завръщай! Не разбулвай спомените. Тревата вече не е същата. И залезът е друг. Птичата песен е сякаш променена. По- тъмна и непозната е днес гората. Не се завръщай! Не търси повторение. Безвъзвратно мигът е отлетял. Само спомен или илюзия бледнее в лабиринта на душата. Няма повторимост. Мигът е единствен. Умират илюзии.

Поезия - Людмила Билярска - бр

Поезия - Людмила Билярска - бр Светът ни Този свят е побрал и възторг и омраза, детски смях, вик от болка, глас на пролет в олук, тишина, зазоряване, гневни звуци на лава, свечеряване, залез, зов на птица, зъл студ, бяг на хищник, стрелба,

Подробно

КАРТИЧКИ, SMS-И, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019

КАРТИЧКИ, SMS-И, ПОЖЕЛАНИЯ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН 2019 Валентин (Вальо )/Валентина(Валя) Произхожда от латинското дума "валео", което значи да бъдеш здрав. Името придобива особена по пулярност преди близо век след излизането на рома на на Жорж Санд "Валентин".

Подробно

Поезия - Людмила Билярска - бр

Поезия - Людмила Билярска - бр На утрото Мълчание пролазва вече дни, като при болест, като при несгода. Сега, сега е време да вали. Плодът на час едрее търси влага. Пред погледа му сухата земя, напукана от жажда кафенее. И мравките

Подробно

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018

КАРТИЧКИ ЗА ВЕЛИКДЕН 2018 Христос Возкресе! Да славим името Господне и да се радваме на неговата благост! Да пребъде! **** Честито Въскресение Христово! Да бъде волята на нашия Създател! Да сме живи да сме здрави! 1 / 10 Христос

Подробно

Поезия - Людмила Билярска - бр

Поезия - Людмила Билярска - бр В една неделна вечер Скучаещ вятър развъртя метла по сънните неделно-бели улици. Във този час градът е опустял - разпуска, преосмисля, дъвче, люби се. Намигват синеоко със екран, прозорци тук-таме в плътта

Подробно

СОУ СВ. КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ декември 2011 БРОЙ VII Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V

СОУ СВ. КОНСТАНТИН КИРИЛ ФИЛОСОФ   декември 2011 БРОЙ VII Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V Ч Е Т Е Т Е В Б Р О Я : У ч и л и щ е т о Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V В К а т е р и ч к а т а Т о д о р А н г е л о в - V І А М о я т к л а с Р о с и ц а Д и м б а р е в а - V В К о л е д а В и к

Подробно

<4D F736F F D20CFE8F1E0F2E5EBE82DEEF22DF2F0EEFFED2D352DEAEEF0E5EAF2F3F0E02E646F6378>

<4D F736F F D20CFE8F1E0F2E5EBE82DEEF22DF2F0EEFFED2D352DEAEEF0E5EAF2F3F0E02E646F6378> ÉÂÓð Ë ëúóâ èàëäíöãà éí íêéüç ( ÌÚÓÎÓ Ëfl) Книгата се издава с финансовата подкрепа на община Троян. ÉÂÓð Ë ëúóâ èàëäíöãà éí íêéüç ( ÌÚÓÎÓ Ëfl) Троян 2019 През 1942 г. младият троянец Георги Стоев подготвя

Подробно

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН НА АЛЕКСАНДЪР -30 АВГУСТ 2016

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН НА  АЛЕКСАНДЪР -30 АВГУСТ 2016 Дълго младей, век поживей, много се смей и във всичко успей! Честит Празник! Нека дните ти бъдат изпълнени с радост, вечерите с топлина, а годините с младост! Вярвай в трудните моменти, смей се когато

Подробно

V постна неделя - C

V постна неделя - C Бог обича грешника, но не греха Миналата неделя Евангелието ни припомни притчата за блудния син, който прахоса бащиното си имане по блудници, а днес, докато продължаваме да вървим по пътя на покаянието,

Подробно

УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1

УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1 УТВЪРДИЛ: Директор: (Име, фамилия, подпис) ГОДИШНО ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ по учебния предмет околен свят за 1. клас ПЪРВИ УЧЕБЕН СРОК 16 седмици х 1 час седмично = 16 часа по ред Учебна седмица по ред

Подробно

Йосип ОСТИ ЯБЪЛКАТА НА СЕЗАН

Йосип ОСТИ ЯБЪЛКАТА НА СЕЗАН Йосип ОСТИ ЯБЪЛКАТА НА СЕЗАН Издаването на това произведение е подкрепено от литературната мрежа ТРАДУКИ, членове на която са Федералното министерство за европейски и международни работи на Република Австрия,

Подробно

седмица ¹25 14 среща с дядо коледа

седмица ¹25 14 среща с дядо коледа седмица ¹5 14 среща с дядо коледа Всички деца с нетърпение очакват Дядо Коледа, който ще им донесе много подаръци. Среща с Дядо Коледа Цял ден валя сняг. Земята стана бяла. Утре е Коледа. След вечеря Томи

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Слънцето е за всички! Небето е за всички! Многоцветната дъга е за всички! Тревите и цветята са за всички! Независимо от етнос, култура, образование, семейно положение и статус в обществото ВСИЧКИ НИЕ,

Подробно

НА ИЗЧЕЗВАНЕ ПИЕСА Мария Колюшева

НА ИЗЧЕЗВАНЕ ПИЕСА Мария Колюшева НА ИЗЧЕЗВАНЕ ПИЕСА Мария Колюшева Тази пиеса не е мелодрама, тя е по- скоро многопластова творба, изпълнена с много метафори. Един ще я разбере дословно като едно пътуване към дома, към България, която

Подробно

БОРИС МИХАЙЛОВ - АПОЛОН ПОЕТИЧЕСКО ЧУДО БРИЛЯНТНИ ШЕДЬОВРИ

БОРИС МИХАЙЛОВ - АПОЛОН ПОЕТИЧЕСКО ЧУДО БРИЛЯНТНИ ШЕДЬОВРИ БОРИС МИХАЙЛОВ - АПОЛОН ПОЕТИЧЕСКО ЧУДО БРИЛЯНТНИ ШЕДЬОВРИ ПОЕТИЧЕСКО ЧУДО Цялото творчество на поета Борис Михайлов Аполон е поетическо чудо, което издига Българската поезия неизмеримо по-високо от всичко

Подробно

Поезия - Людмила Билярска - бр

Поезия - Людмила Билярска - бр Цената, която плащаме... Придърпваш дните максимум, до вик. Разтягаш ги със мъка. Или - снаждаш. Но месецът тече немилостив. А колко още има да обхождаш! Посрещаш в къщи. Или - ти си гост. Разказваш им.

Подробно

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да се поразходим тогава. - Добре. - Колко е часът? Забравил

Подробно

Падам си по секса за една нощ! - Здравен сайт на д-р Илия Врабчев за общуването, любовта, секса

Падам си по секса за една нощ! - Здравен сайт на д-р Илия Врабчев за общуването, любовта, секса Падам си по секса за една нощ! Пише ви мъж на средна възраст, но понеже искам да споделя твърди интимни тайни, ви моля за анонимност. Много си падам по секса за една нощ. Тръпката, че всяка следваща жена

Подробно

Молитва към Ангела Пазител

Молитва към Ангела Пазител Молитва към Ангела Пазител www.prophet-elias.com Молитва към Ангела Пазител Свети Ангеле Христов! Припадам пред тебе и те моля, свети пазителю мой, който си ми даден още от светото Кръщение, за да пазиш

Подробно

2_silueta

2_silueta Книгата е издадена с любезната подкрепа на фирма Ивалс Дренски ООД Димитър и Андрей Константинови, автори, 2010 г. Николай Константинов, съставител, 2010 г. Николай Константинов, илюстрации, 2010 г. Людмил

Подробно

Издателска къща Жанет 45 е носител на националните награди: Христо Г. Данов за принос в националната книжовна култура: в категория Българска художеств

Издателска къща Жанет 45 е носител на националните награди: Христо Г. Данов за принос в националната книжовна култура: в категория Българска художеств Издателска къща Жанет 45 е носител на националните награди: Христо Г. Данов за принос в националната книжовна култура: в категория Българска художествена литература (2002); в категория Издание за деца

Подробно

Практиката на Белия Път Господ Сурия 26 март 2013 г. АЗ СЪМ Сурия. Днес идвам от Великото Централно Слънце с радостното чувство, че мога да дам още ед

Практиката на Белия Път Господ Сурия 26 март 2013 г. АЗ СЪМ Сурия. Днес идвам от Великото Централно Слънце с радостното чувство, че мога да дам още ед Практиката на Белия Път Господ Сурия 26 март 2013 г. АЗ СЪМ Сурия. Днес идвам от Великото Централно Слънце с радостното чувство, че мога да дам още едно Послание на вас, устремените към Светлината Божии

Подробно

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA Библия за Деца представя Великият Учител Исус Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Byron Unger и Lazarus Адаптирана от: E. Frischbutter и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible

Подробно

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ПЕТКОВДЕН 14 ОКТОМВРИ

ПОЖЕЛАНИЯ ЗА  ПЕТКОВДЕН 14 ОКТОМВРИ Пожелания за имен ден на Петко: Петко, имаш име славно и велико. Да бъдеш в работата си честит и успешен, Бъди здрав и дълговечен! Дълго младей, век поживей, много се смей и във всичко успей! Честит Празник!

Подробно

Предложени експерименти 1. Боядисани растения Необходими материали: чаши с вода (толкова, колкото цветове имате), боя за храна, няколко растения (бели

Предложени експерименти 1. Боядисани растения Необходими материали: чаши с вода (толкова, колкото цветове имате), боя за храна, няколко растения (бели Предложени експерименти 1. Боядисани растения Необходими материали: чаши с вода (толкова, колкото цветове имате), боя за храна, няколко растения (бели цветя, зелеви листа, трева, листа на дървете). Експериментът:

Подробно

ПРОЛЕТЕН ОБРЕДЕН ЦИКЪЛ. ГЕРГЬОВДЕН ,ЕНЬОВДЕН- ЕЗИЧЕСКИ И ХРИСТИЯНСКИ ЕЛЕМЕНТИ В ОБРЕДА.

ПРОЛЕТЕН ОБРЕДЕН ЦИКЪЛ. ГЕРГЬОВДЕН ,ЕНЬОВДЕН- ЕЗИЧЕСКИ И ХРИСТИЯНСКИ ЕЛЕМЕНТИ В ОБРЕДА. ПРОЛЕТЕН ОБРЕДЕН ЦИКЪЛ. ГЕРГЬОВДЕН, ЕНЬОВДЕН- ЕЗИЧЕСКИ И ХРИСТИЯНСКИ ЕЛЕМЕНТИ В ОБРЕДА. В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите празници през годината и найголемият пролетен празник.

Подробно

СОУ „ Васил Левски” , гр. Вълчи дол Вестник от деца за деца бр. 5 / г

СОУ „ Васил Левски” , гр. Вълчи дол Вестник от деца за деца бр. 5 / г СУ Васил Левски, гр. Вълчи дол Вестник от деца за деца бр. 2/ 01. 2018 г. Весела Коледа и щастлива Нова година на всички ученици и учители от СУ Васил Левски! Коледа! Един от най-светлите празници! Толкова

Подробно

Slide 1

Slide 1 16 НОЕМВРИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НАСЪРЧАВАНЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В ОБЩУВАНЕТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ: МЕСТНА КОМИСИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ

Подробно

Деяния на светите Апостоли, глава 16 ПАВЕЛ И СИЛА ПЕЯТ В ТЪМНИЦАТА

Деяния на светите Апостоли, глава 16 ПАВЕЛ И СИЛА ПЕЯТ В ТЪМНИЦАТА БИБЛИЯ ЗА ДЕЦА УЧЕБНО ПОМАГАЛО ПО РЕЛИГИЯ ЗА НАЧАЛЕН КУРС ПРЕВОД ОТ РУСКИ ЕЗИК ДИМИТРИНА ГЕРГОВА,МИХАИЛ КАТЕРИНСКИ ПРИ ЩРАКВАНЕ С МИШКАТА СЕ ПОЯВЯВА ТЕКСТ И СЕ СМЕНЯ СЛАЙДА Деяния на светите Апостоли,

Подробно

Свети Димитър

Свети  Димитър Денят на прошката Колко хубаво и колко приятно е братя да живеят заедно! (Пс.132:1) Така Бог изразява радостта си, когато хората живеят в мир и разбирателство, като родни братя. Колко е хубаво, когато

Подробно

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA Библия за Деца представя Исая вижда бъдещето Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: Jonathan Hay Адаптирана от: Mary-Anne S. Преведена от: Nikola Dimitrov Произведена от: Bible for Children www.m1914.org

Подробно

Стихове за всеки

Стихове за всеки Радослав Сяров Знаеш ли, че на водата са безбройни чудесата? Книгата е лицензирана под Creative Commons Признание Без производни 2.5 България: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.5/bg/ Можете свободно

Подробно

ХРИСТО БОТЕВ ПОЕТЪТ РЕВОЛЮЦИОНЕР

ХРИСТО БОТЕВ  ПОЕТЪТ РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БОТЕВ ПОЕТЪТ РЕВОЛЮЦИОНЕР ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ С. ОСТРОВ НЕ МИ ДОСТИГА ГЛАС ДА ТЕ ВЪЗПЯВАМ, ПРЕД ТВОЙТО ИМЕ СПИРА МОЯТ ДЪХ. ЧРЕЗ СЛОВОТО СИ, ТИ СЕ ИЗВИСЯВАШ И СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ИСПОЛИНСКИ ВРЪХ.

Подробно

КОРИЧКА ВЯРА Румяна Попова-Бакърджиева Научавам се бавно да се будя с любов, да посрещам зората с надежда, да усещам отвътре всеки миг на живот, подар

КОРИЧКА ВЯРА Румяна Попова-Бакърджиева Научавам се бавно да се будя с любов, да посрещам зората с надежда, да усещам отвътре всеки миг на живот, подар КОРИЧКА ВЯРА Румяна Попова-Бакърджиева Научавам се бавно да се будя с любов, да посрещам зората с надежда, да усещам отвътре всеки миг на живот, подарен ми от Бога за нещо... Поезия 2017 За слава и любов

Подробно

1

1 100 въпроса за начинаещи ученици Ангел Д. Ангелов Спомагат за развитие на асоциативната памет и логиката на децата. Въпросите са най-подходящи за деца на възраст над 4 до 10 годишна възраст. Издава: СКАЙГЕЙМС

Подробно

Сигурен дом сигурен шанс за щастие!

Сигурен дом сигурен шанс за щастие! Сигурен дом сигурен шанс за щастие! МАРКЕТИНГ С КАУЗА СИГУРЕН ДОМ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА е проект на Дженерали, чрез който компанията дарява по 1 лв. от продажбата на всяка полица Домашно имущество, за да могат

Подробно

- Вера. -Спешно я настанете в нашата болница. Ако няма легло, нека поставят. Имената на децата научихте ли? - Да, Зина и Вася. - Добре. Децата нахране

- Вера. -Спешно я настанете в нашата болница. Ако няма легло, нека поставят. Имената на децата научихте ли? - Да, Зина и Вася. - Добре. Децата нахране - Вера. -Спешно я настанете в нашата болница. Ако няма легло, нека поставят. Имената на децата научихте ли? - Да, Зина и Вася. - Добре. Децата нахранете, измийте, облечете,- бързо разпореди Елисавета Феодоровна.

Подробно

3 клас 2019 УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО КЪМ ОУ ЕЛИН ПЕЛИН БУРГАС ХХ състезание по български език и литература за ученици от І до VІІ клас Уважаеми учениц

3 клас 2019 УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО КЪМ ОУ ЕЛИН ПЕЛИН БУРГАС ХХ състезание по български език и литература за ученици от І до VІІ клас Уважаеми учениц УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО КЪМ ОУ ЕЛИН ПЕЛИН БУРГАС ХХ състезание по български език и литература за ученици от І до VІІ клас Уважаеми ученици, ОБИЧАМ ТЕ, БЪЛГАРСКА РЕЧ! Бургас, 24.03.2019 г. ІІІ клас Състезателният

Подробно

седмица ¹49 25 на мама днес е празник

седмица ¹49 25 на мама днес е празник седмица ¹49 25 на мама днес е празник Днес е празникът на мама. Аз не мога без мама и мама не може без мен. Какво подаряват децата на мама? Ти какво ще Ӝ подариш? Огради. А Ти как ще поздравиш твоята майка?

Подробно