УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 20

Размер: px
Започни от страница:

Download "УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 20"

Препис

1 УСТАВ на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО АРХИМЕД към ОБРАЗЦОВА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ АКАДЕМИК КИРИЛ ПОПОВ ПЛОВДИВ (актуализиран на ОСС проведено м. ноември 2011 г.) Раздел I ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.1 Училищното настоятелство АРХИМЕД при Образцова Математическа Гимназия Акад. Кирил Попов Пловдив е независимо доброволно сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза за подпомагане на учебно възпитателния процес на ОМГ Акад. Кирил Попов гр. Пловдив. Чл.2 Училищното настоятелство (УН) Архимед при ОМГ Акад. Кирил Попов гр. Пловдив се смята възникнало като юридическо лице от деня на вписването му в регистъра на сдруженията с нестопанска цел при Пловдивския Окръжен Съд съгласно разпоредбите на ЗЮЛНЦ. Чл.3 УН Архимед при на ОМГ Акад. Кирил Попов гр. Пловдив може да участва в местни и чуждестранни сдружения с нестопанска цел, съобразно целите и задачите и предмета си на дейност. Раздел II НАИМЕНОВАНИЕ, СЕДАЛИЩЕ, СРОК Чл.4 Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Училищно настоятелсво АРХИМЕД при Образцова Математическа Гимназия Академик Кирил Попов гр. Пловдив. Чл.5 Седалището на УН АРХИМЕД при ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив е гр. Пловдив, адресът на управление е: гр. Пловдив, ул. Чемшир N 11. Чл.6 УН АРХИМЕД при ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив се създава за неопределен срок. Раздел III ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ, И СРЕДСТВА Чл. 7 УН АРХИМЕД ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив има следните цели и задачи: Обединяване на усилията на родители, учители, бивши възпитаници, общественици, физически и юридически лица за подпомагане на учебно възпитателния процес в ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив, за осигуряване на по-добри условия за подготовка, изява и реализация на възпитаниците на училището, съдействие за запазване на ролята и мястото на ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив в структурата на средните училища в страната и подобните в чужбина, осигуряване на допълнителни финансови средства за подпомагане на учебния процес и за подобряване на материалната база на училището, съдействие при организиране на изяви на учениците в страната и чужбина. Чл.8 Сдружението реализира горните цели и задачи чрез: - обсъждане и внасяне на предложения пред съответните органи, за развитието и решаването на текущите проблеми на училището. - Набиране на допълнителни финансови средства за реализиране целите на УН АРХИМЕД при ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив, чрез дарения, отпускане на целеви кредити, различни видове дейности и др. - Съдействие на организирането и провеждането на конкурси и др. кампании и мероприятия в гимназията.

2 Раздел IV ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ Чл.9 Предметът на дейност на сдружението е: подпомагане на учебно-възпитателния процес в ОМГ Акад. Кирил Попов Пловдив чрез осигуряване на средства и възможности за творческо развитие и реализация на учениците в училището, развитие на учебнопроизводствената база, подобрения в учебните помещения и спортните съоръжения, изграждане на компютърни зали и мрежи за практическо обучение на учениците. Раздел V ЧЛЕНСТВО Чл.10 /1/Членове на сдружението могат да бъдат родители, учители, бивши възпитаници, общественици и други дееспособни физически и юридически лица, които желаят да допринесат за постигането на целите на сдружението, приемат устава и зявяват желанието си за членство с писмено заявление до управителния съвет на сдружението. /2/ Почетен член на сдружението може да бъде български или чужд гражданин който може да бъде предложен и приет на Общото Събрание на членовете на УН. Придобиване на членство Чл.11 /1/ Членството в сдружението е доброволно. /2/ Кандидатът подава писмена молба до Управителния съвет, в който декларира, че е запознат и поема разпоредбите на настоящия устав. Кандидатите юридически лица представят с молбата преписи от документите си за регистрация и решението на управителните си органи за членство в дружеството. /3/ Управителния съвет внася молбата за гласуване задължително за следващото заседание на Общото Събрание. Членството се придобива от датата на решението на Общото Събрание. Права и задължения на членовете Чл.12 Членовете на сдружението имат следните права: - Да участват в управлението на сдружението, да бъдат информирани за неговата дейност. - Да ползват имуществото на сдружението само доколкото това е свързано с упражняване на дейности и функции в неговите управителни органи или такива, възложени с решение на тези органи. - Да се ползват резултатите от дейността на сдружението съгласно разпоредбите на този Устав. Чл.13 Членовете на сдружението са длъжни: - Да спазват разпоредбите на този устав и да изпълняват решенията на ръководните органи на сдружението. - Да участват в дейността на сдружението и да работят за осъществаване на целите му. - Да издигат авторитета на сдружението, да спомагат за увеличаване на неговото имущество и да не извършват действия и бездействия, които противоречат на целите му и го злепоставят. Чл.14 Членските права и задължения, с изключение на имуществените са непрехвърлими и не преминават върху други лица при смърт, съответно при прекратяване. Чл.15 Членовете на сдружението имат право да овластяват трето лице да упражнява техните права и да упражнява задълженията им, което се извършва писмено и произвежда действие след писмено уведомяване на управителния съвет. В тези случаи те носят отговорност за неизпълнение на техните задължения от страна на овластеното лице.

3 Чл.16 За задълженията на сдружението неговите членове носят отговорност само до размера на предвидените в настоящия устав имуществени вноски и кредиторите нямат право да предявяват права към личното им имущество над този размер. Прекратяване на членство Чл.17 Членството в сдружението се прекратява: - с едностранно писмено волеизявление, отправено до Управителния съвет на сдружението. - Със смъртта или поставяне под пълно запрещение, респективно прекратяване на юридическата личност на член на сдружението. - С прекратяване на сдружението. - При отпадане поради невнасяне на установените имуществени вноски и системно неучастие в дейността на сдружението. Чл.18 /1/ Член на сдружението може да бъде изключен с решение на Общото събрание по предложение на УС, когато: - наружава предвидените в чл.13 задължения. - Извърши други действия, които правят по-нататъшното му членство в сдружението невъзможно. /2/ При маловажни случаи на нарушения по чл. 13 Управителния съвет определя с решение срок за преустановяване на нарушението и за отстраняване на неговите последици, при неспазването на които прави предложение за изключване. Чл. 19 /1/ Отпадането се счита настъпило с вземането на решение за това от Общото Събрание, когато член на сдружението е преустановил участието си в дейността на сдружението, като не е присъствал на повече от три последователни заседания на Общото Събрание. /2/ Горните обстоятелства се констатират от управителния съвет по документите на сдружението, който докладва отпадането на Общото Събрание и го отразява в документацията на сдружението. Чл.20 При прекратяване на членството сдружението не дължи връщане на направените имуществени вноски. Прекратилият членството си член на сдружението е длъжен да направи просрочените имуществени вноски за периода на членството му. Раздел VI УСТРОЙСТВО Чл.21 Органите на УН АРХИМЕД при ОМГ акад. Кирил Попов гр. Пловдив са Общото Събрание и Управителния Съвет. Чл.22 Общото Събрание на членовете е върховен орган на сдружението. Свикване Чл.23 Общото събрание се свиква на събрание от Управителния съвет на сдружението най-малко веднъж годишно. Заседанието следва да се проведе в подходящо помещение в населеното място по седалището на сдружението. Чл.24 Инициатива за свикването му има Управителния съвет. Една трета от членовете на сдружението има право да поискат Управителния съвет да свика Общо Събрание и ако той не отправи писмена покана в месечен срок от датата на писмено поискване, събранието се свиква от съда по седалището по писмено искане на заинтересованите членове или натоварено от тях лице. Право на сведения Чл.25 Поканата следва да бъде писмена и да съдържа дневен ред, датата, часа и мястото за провеждане на Общото Събрание, както и указание по чия инициатива същото се свиква. Свикването се осъществява с писмена покана до членовете и се поставя на мястото за обявления на адреса на управление на сдружението най-малко един месец преди насрочения ден.

4 Чл.26 Към датата на обнародване на поканата по предходния член писмените материали, свързани с дневния ред на заседанието, трябва да са на разположение на адреса на управление на сдружението и да се предоставят на всеки член при поискване. Кворум Чл.27 /1/ Общото събрание е законно, ако присъстват повече от половината от всички членове. При липса на кворум се отлага с един час по-късно на същото място и при същия дневен ред и се счита редовно колкото и членове да се явят. /2/ Кворумът се установява от председателствуващия събранието по списък, в който се отразяват имената на присъстващите членове и техните представители, подписват се от тях, заверяват се от председателя и секретаря на заседанието и се прилага към протокола за него. Гласуване Чл.28 При гласуване всеки член на сдружението има право на един глас. Конфликт на интереси Чл. 29 Член на сдружението няма право на глас при решаване на въпроси, касаещи: 1) Него, негов съпруг или роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен, или по сватовство до втора степен включително. 2) Юридически лица, в които той е управител или може да наложи или възпрепятства вземането на решения. Решения Чл. 30 Решенията на Общото събрание се вземат с обикновено мнозинство 50%, плюс един глас от присъстващите. Решенията по чл. 34, т. 1, т. 5 и т. 6 се вземат с квалифицирано мнозинство 2/3 от присъстващите. Чл. 31 Общото събрание не може да взема решения, които не са включени в обявения в поканата дневен ред на заседанието. Протокол Чл.32 /1/ За всяко заседание на Общото събрание се води протокол, който се заверява от председателстващия събранието и лицето изготвило протокола, които отговарят за верността на съдържанието му. /2/ Протокола с прикрепен към него списък на присъстващите и писмените материали по свикването и провеждането на Общото събрание се завежда в нарочна книга. /3/ Всеки член, присъствал на общото събрание има право да следи за точното отразяване на заседанието и взетитие на решения протокола. Контрол Чл.33 Всеки член на сдружението, управителния съвет и прокурорът могат да сезират съда по регистрацията на сдружението да се произнесе относно законосъобразността на решение на Общото събрание или съответствието му с този Устав. Това следва да стане в едномесечен срок от узнаването на решението, но не по-късно от една година от дата на приеманет му. Правомощия Чл.34 Общото събрание: 1) Приема и променя устава; 2) Избира и освобождава членовете на Управителния съвет; 3) Приема отчета на УС на сдружението през изтеклия отчетен период; 4) Приема програма за дейността на сдружението през следващата година; 5) Взема решение за прекратяване на сдружението;

5 6) Взема решение за сливане на сдружението с друго сдружение със сходни цели и задачи; 7) Взема решение за изключване на членове; 8) Приема почетни членове на сдружението; 9) Определя размера на годишния членски внос; Чл. 35 Управителния съвет е висш изпълнителен орган на сдружението. Чл. 36 /1/ Управителния съвет се състои от 9 члена от които Председател, Изпълнителен секретар и Касиер, които се избират от Общото събрание за срок до 3 години. /2/ До избирането на нов Управителен съвет, стария Управителен съвет продължава да изпълнява своите функции. Чл. 37 Управителния съвет: 1) Осъществява организационната дейност на сдружението; 2) Организира конкурси, семинари, фестивали и др. форми за изява на учениците от ОМГ акад. Кирил Попов гр. Пловдив.; 3) Приема нови членове; 4) Издава членски карти; 5) Свиква общо събрание и изпраща покани на членовете на сдружението; 6) Събира членски внос, при решение от Общото събрание; 7) Управлява финансите на УН; 8) Сдружението се представлява пред държавни органи. Обществени организации, физически и юридически лица в страната и чужбина чрез Председателя и Изпълнителния секретар; 9) Води документацията на УН 10) Съхранява печата на УН 11) За дейноста си се отчита пред Общото събрание. Чл. 38 Управителния съвет заседава поне веднъж месечно; Чл. 39 Председателят и Изпълнителният секретар представляват сдружението пред трети лица заедно и поотделно. Раздел VII КНИГИ НА СДРУЖЕНИЕТО Чл. 40 Сдружението води следните книги: 1) Книга на членовете; 2) Книга за получени дарения; 3) Протоколна книга за заседанията на Общото събрание; 4) Протоколна книга за заседанията на Управителния съвет; Раздел VIII СРЕДСТВА Чл.41 Средствата на сдружението се събират от членски внос, от дарения и завещания в полза на сдружениято, наеми, имоти, лихви или от акции и кампаниипроведени съвместно или самостоятелно със или от учениците на ОМГ акад. Кирил Попов гр. Пловдив. Чл.42 Средтвата на УН АРХИМЕД се изразходват за реализацията на неговите цели и задачи. Източници на средства Чл.43 Източници на средства на сдружението са имуществените вноски на членовете, стопанската дейност предвидена в настоящия устав, дарения от физически и юридически лица, спонсорства. Имуществени вноски от членовете Чл.44 Имуществените вноски на членовете се определят по вид и размер от Общото събрание, което посочва решението си и начина на внасянето им.

6 Чл. 45 Всички членове на сдружението дължат годишен членски внос в размер определен от Общото събрание, платим до 31 януари на всяка година. Стопанска дейност Чл. 46 /1/ Сдружението извършва допълнителна стопанска дейност, чрез търговски дружества, регистрирани по съответния ред с предмет на дейност, насочен към осъществяване на целите на сдружението и съобразно чл. 7 и чл. 8 от настоящия Устав. /2/ Сдружението може да извършва стопанска дейност свързана с предмета на дейност и в рамките на разпоредбите на ЗЮЛНЦ като ползва приходите от нея само за постигане на целите на сдружението. /3/ Извършването на дейността по ал. 1 се подчинява на условията и реда определение със законите които я регулират. /4/ Сдружението не разпределя печалба, а приходите от стопанската дейност се използват за постигане на целите на сдружението. Разходване на имущество Чл. 47 /1/ Сдружението може безвъзмездно да рзаходва имущество и да осъществява дейност, посочена за реализиране на целите, определени по реда на този устав и ЗЮЛНЦ. /2/ За безвъзмездно разходване на имуществото на сдружението в полза на лицата по чл. 41, ал. 4 от ЗЮЛНЦ, Общото събрание взема мотивирано решение с квалифицирано мнозинство 2/3 от всички негови членове. /3/ Сдружението подбира лицата и начина на тяхното подпомагане в зависимост от целите и финансовите си възможност, съгласно обявения ред и правилата за осъществаване на дейността. Раздел IX ПРЕОБРАЗУВАНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ Чл. 48 Сдружението може да се преобразува в юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Прекратяване Чл. 49 Сдружението се прекратява; - По решение на Общото събрание; - По решение на Окръжния съд когато: а/ В продължение на 3 месеца остане с по-малко членове, отколкото са нужни според настоящия устав за образуване на Управителен съвет. б/ Дейноста му е противна на Закона на Устава или на Държавния и обществен ред. в/ ако стане неплатежоспособно Раздел X ЛИКВИДАЦИЯ ЧЛ. 50 /1/ Ликвидацията се извършва от Управителния съвет, а в случаите на чл. 13, ал. 4 и чл. 14, ал. 3 ЗЮЛНЦ ликвидаторът се определя от Окръжният съд по седалището. /2/ Ликвидаторът е длъжен да удовлетвори кредиторите на сдружението от наличните парични средства, а ако това е невъзможно - чрез осребряване първо на движимото и едва след това на недвижимото имущество на сдружението. Той няма право по какъвто и да е начин да прехвърля имуществото на лицата по чл. 43, ал. 2 от ЗЮЛНЦ. Имущество след ликвидация Чл.51 Когато Сдружението стане неплатежоспособно, управителния съвет е длъжен незабавно да свика Общо събрание за прекратяване на сдружението. Чл.52 В случаите на чл. 51,ал.1 Управителния съвет е длъжен да иска от Окръжния съд да впише прекратяването на сдружението.

7 Чл.53 При прекратяването на сдружението, след удовлетворяване на кредиторите на сдружението, останалото му имущество се разпределя по решение на Общото събрание. Заключителни разпоредби Чл. 54 Настоящият устав е приет на учредително събрание на УН при ОМГ Акад Кирил Попов гр. Пловдив и е приведен в съответствие с разпоредбите на ЗЮЛНЦ. Чл.55 За неуредените в настоящия устав въпроси се прилага ЗЮЛНЦ и действащото българско законодателство. Настоящият устав е актуализиран на редовно годишно отчетно изборно събрание на проведено м. ноември 2011 г. Председател на събранието: /Г. Чалъмов/ Секретар на събранието: /Р. Касъклиев/

АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ “ГЕО МИЛЕВ” РУСЕ

АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ “ГЕО МИЛЕВ” РУСЕ У С Т А В НА УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО НА АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ ГЕО МИЛЕВ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Правен статут Чл.1(1) С настоящия устав е уредено устройството, дейността, организацията и управлението

Подробно

1 УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ СДРУЖЕНИЕ ЗА ГЛОЖЕНЕ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Член 1. Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Сдруж

1 УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ СДРУЖЕНИЕ ЗА ГЛОЖЕНЕ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Член 1. Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Сдруж 1 УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ СДРУЖЕНИЕ ЗА ГЛОЖЕНЕ ГЛАВА ПЪРВА ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Член 1. Наименованието на сдружението с нестопанска цел е Сдружение за Гложене, наричано по - нататък в Устава за

Подробно

УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха

УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха УСТАВ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ На 02.06.1999 г., в гр. София представители на юридически и физически лица, единодушно основаха НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИТНИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ /НОМА/

Подробно

ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА МЕДИАЦИЯ

ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА МЕДИАЦИЯ УСТАВ на СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ПРОФЕСИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА МЕДИАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Статут Чл.1. Сдружението е юридическо лице за осъществяване на дейност в частна полза съгласно разпоредбите

Подробно

УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" Днес, г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦ

УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ Днес, г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦ УСТАВ На ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ" Днес, 10.10.2013г. в гр. София учредителното събрание на политическа партия БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ " в съответствие с Конституцията

Подробно

ПРАВА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА БФБ-СОФИЯ СЪДЪРЖАНИЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА... 2 Право на участие в разпределението на печалбата и право на дивидент... 2 Право на

ПРАВА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА БФБ-СОФИЯ СЪДЪРЖАНИЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА... 2 Право на участие в разпределението на печалбата и право на дивидент... 2 Право на ПРАВА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА БФБ-СОФИЯ СЪДЪРЖАНИЕ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА... 2 Право на участие в разпределението на печалбата и право на дивидент... 2 Право на ликвидационен дял... 2 Право на записване на част от

Подробно

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТО ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА РЕДОВНО ПРИСЪСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА СПАРКИ ЕЛТОС АД, ГР. ЛОВЕЧ Управителният съвет на СПАРКИ ЕЛТОС АД, гр. Ловеч на основание разпоредбата на чл. 223,

Подробно

ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ "НАШИЯТ ГРАД" Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона

ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ НАШИЯТ ГРАД Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона ДВИЖЕНИЕ f i p l УСТАВ НА ДВИЖЕНИЕ "НАШИЯТ ГРАД" Глава първа /Общи положения/ Чл. 1. ДВИЖЕНИЕТО е българска политическа партия, регистрирана по Закона за политическите партии с пълно наименование ДВИЖЕНИЕ

Подробно

НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълните

НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълните НАРЕДБА за попечителските съвети на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за консултативните съвети на фондовете за допълнително доброволно пенсионно осигуряване Приета с ПМС 29

Подробно

УСТАВ

УСТАВ УСТАВ НА МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ гр. Казанлък Глава І. Общи положения 1. Младежки общински съвет гр. Казанлък е неформален представителен орган на младите хора от Община Казанлък, създаден на доброволен

Подробно

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc)

(Microsoft Word - USTAV_Regionalno_Sdrujenie_\357\360\356\345\352\362.doc) ПРОЕКТ ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА НА СДРУЖЕНИЕ РЕГИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ ЗА РЕГИОН СИЛИСТРА" (Приети от Общото събрание на РСУОРР с Решение... по Протокол... от... г.) Глава I. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Подробно

До

До ЕИК: 827182916 ПОКАНА Съветът на директорите на Фазан АД град Русе, на основание чл. 223 от ТЗ свиква редовно Общо събрание на акционерите на 06.06.2016 г. от 13.30 ч. в заседателната зала на предприятието

Подробно

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие ПРИЛОЖЕНИЕ 2 П Р А В И Л Н И К за работа на Научния съвет на ИФТТ при БАН Научният съвет (НС) на ИФТТ при БАН изпълнява своите функции в съответствие със Закона за развитие на академичния състав в РБ и

Подробно

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И

П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ И П Р О Е К Т ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И СЪСТАВА НА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И ЛИЦАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ, СВЪРЗАНИ С НЕФТ И ПРОДУКТИ ОТ

Подробно

7 Приложение I У став на ноличическа партия..б ургас' 1 СТР- 1от я УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БУРГАС I. Наименование Чл.1. Наименованието на политиче

7 Приложение I У став на ноличическа партия..б ургас' 1 СТР- 1от я УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БУРГАС I. Наименование Чл.1. Наименованието на политиче 7 Приложение I У став на ноличическа партия..б ургас' 1 СТР- 1от я УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ БУРГАС I. Наименование Чл.1. Наименованието на политическата партия е БУРГАС. II. Символи Чл.2. Символи на

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д

ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА Д ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТАВА, ЗАДАЧИТЕ И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНО-ОБЩЕСТВЕНАТА КОНСУЛТАТИВНА КОМИСИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл.

Подробно

1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ"АД На г. от ч, в Република България, в гр. Козлод

1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА АТОМЕНЕРГОРЕМОНТАД На г. от ч, в Република България, в гр. Козлод 1 ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНОТО РЕДОВНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ"АД На 15.06.2017 г. от 14.00 ч, в Република България, в гр. Козлодуй, на адреса на управление на "АТОМЕНЕРГОРЕМОНТ" АД,

Подробно

Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се уреждат условията и редът за създаването, устройството и дейността на обществения съвет към ДГ 1

Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се уреждат условията и редът за създаването, устройството и дейността на обществения съвет към ДГ 1 Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се уреждат условията и редът за създаването, устройството и дейността на обществения съвет към ДГ 104 Моят свят. Чл. 2. Общественият съвет е орган за

Подробно

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. О РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Областна администрация Перник ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК Глава първа. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. С този правилник се определят

Подробно

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите

Правила за действие на ГС на ВСС - Българска Асоциация на Вещите Лица и Експертите ПРАВИЛА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ И НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ I. Цел (изм. акт на ГС 97/06.07.18) Гражданският съвет към ВСС се

Подробно

NAREDBA-Register FIN

NAREDBA-Register FIN Проект! НАРЕДБА За реда и начина за водене на регистъра на лицата, които извършват внос, въвеждане на територията на страната, производство, продажба, предоставяне или предлагане на напитки Глава първа

Подробно

Устав на ПП Новото време" август 2014 г УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "НОВОТО ВРЕМЕ" Раздел 1 Общи положения, символи, цели Общи положения Чл. 1. (1) (и

Устав на ПП Новото време август 2014 г УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ НОВОТО ВРЕМЕ Раздел 1 Общи положения, символи, цели Общи положения Чл. 1. (1) (и Устав на ПП Новото време" УСТАВ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "НОВОТО ВРЕМЕ" Раздел 1 Общи положения, символи, цели Общи положения Чл. 1. (1) (изм. на Национален конгрес 24.08 2014 г.) "Новото време" е политическа

Подробно

ПРОТОКОЛ 1 ОТ ОБЩО СЪБРАНИЕНА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА-РАДОМИР-ЗЕМЕН Днес, г. в гр. Радомир, в МКИЦ Европа, ул.

ПРОТОКОЛ 1 ОТ ОБЩО СЪБРАНИЕНА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА-РАДОМИР-ЗЕМЕН Днес, г. в гр. Радомир, в МКИЦ Европа, ул. ПРОТОКОЛ 1 ОТ ОБЩО СЪБРАНИЕНА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА-РАДОМИР-ЗЕМЕН Днес, 28.06.2018г. в гр. Радомир, в МКИЦ Европа, ул. Св.св. Кирил и Методий 23 от 18.00 часа се проведе

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я Р Е П У Б Л И К А М И Н И С Т Е Р С К И Б Ъ Л Г А Р И Я С Ъ В Е Т Препис П О С Т А Н О В Л Е Н И Е 1 3 6 от 29 май 2015 година ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ПО АНТИКОРУПЦИОННИ ПОЛИТИКИ М И Н И С Т Е

Подробно

ПРОТОКОЛ

ПРОТОКОЛ ПРОТОКОЛ ОТ ПРОВЕДЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СДРУЖЕНИЕ МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА КИРКОВО - ЗЛАТОГРАД Днес, 03.11.2016 г., в 16.00 часа, в с. Кирково, ул. Дружба-1, на основание чл. 26 от Закона

Подробно

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПП ГЕРБ МГЕРБ Стр. 1 от 13 I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1 (1) Младежката организация на ПП ГЕРБ, наричана по-долу МГЕРБ, е създадена съгласно

Подробно

УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ ДГ ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН, ГРАД БУРГАС Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1.

УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ ДГ ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН, ГРАД БУРГАС Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ КЪМ ДГ ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН, ГРАД БУРГАС Глава първа ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ Чл. 1. (1) Създава се ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ, наричан по-нататък

Подробно

ПЪЛНОМОЩНО

ПЪЛНОМОЩНО ПЪЛНОМОЩНО ОБРАЗЕЦ за представляване на акционер в Общото събрание на акционерите на Софарма Трейдинг АД, насрочено за 07.06.2019 г. В случай на акционер юридическо лице Долуподписаният,, ЕГН..., притежаващ

Подробно