TAFS EVN_Morulei_Ob zap RP Final.pdf

Размер: px
Започни от страница:

Download "TAFS EVN_Morulei_Ob zap RP Final.pdf"

Препис

1 ТАНЕВ ПП ЕООД София 1612, ж.к. Хиподрума, бл. 9, вх.а, ап.1, тел./факс (+359 2) ,, Обект: Част: Фаза: Възложител: РР Станция Морулей, землище на с. Дълбоки, поз. имот с ЕКАТТЕ 24482, община Стара Загора Технология и антенно-фидерна система (ТАФС) Работен проект Електроразпределение Юг ЕАД РРС МОРУЛЕЙ НА ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЮГ ЕАД Съгласували, специалност: Констукции Геодезия Ел и МЗ Архитектура ОВК Проектант: инж. Александър Г. Иванов диплома серия ПР, 01318/ г. ВМЕИ - София, спец. Радиотехника Управител: София, април 2018 г. (инж. Екатерина Танева-Папен)

2 2 стр. СЪДЪРЖАНИЕ 1. ОБЩИ БЕЛЕЖКИ ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ Използвано оборудване в технологичната кабина Разположение на оборудването RF кабели Непрекъсваемо токозахранване (UPS) за Базовата станция. PSU (Power Supply Unit) Заземяване Антенно фидерни системи Кабели и фидери Трасе на кабели и фидери Монтаж на кабели и фидери Антени Монтаж на РР антени Захранване и защитни заземления ПРЕДЕЛНО ДОПУСТИМО НИВО НА ЕЛЕКТРО-МАГНИТНИТЕ ПОЛЕТА В НАСЕЛЕНА ТЕРИТОРИЯ И ОПРЕДЕЛЯНЕ ХИГИЕННО-ЗАЩИТНАТА ЗОНА ОКОЛО РР СТАНЦИЯ МОРУЛЕЙ ТЕХНИКА НА БЕЗОПАСТНОСТ НА ТРУДА И ПРОТИВОПОЖАРНА ОХРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА СМЕТКА Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

3 3 стр. Част: Фаза: Възложител: Технология на антенно-фидерни системи (ТАФС) Работен проект Електроразпределение Юг ЕАД РРС МОРУЛЕЙ НА ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ЮГ ЕАД 1. Общи бележки Предвижда се за нуждите на Електроразпределение Юг ЕАД да се вземе от склад съществуващата стомано-решетъчна кула, след конструктивно обследване, доказващо носимоспособността и. Кулата ще се монтира в радио-релейна станция /РРС/ Морулей, като върху нея се монтират антенно-фидерните системи / АФС / на РРС Морулей. За монтирането на съоръженията на РРС Морулей е необходимо да се изгради технологична кабина с размери 6,67/2,67/3,10 метра в непосредствена близост до монтираната преместена стомано-решетъчна кула с височина 42 м. Технологичната кабина се състои от едно помещение. 2. Технологично оборудване 2.1 Използвано оборудване в технологичната кабина. В технологичната кабина ще се монтира следното оборудване: - метална кабелна скара с ширина 300 мм за вътрешен монтаж; - приемо-предавателна радио-релейна апаратура /INU indoor unit/; - приемо-предавателна апаратура за мобилната PMR мрежа на Електроразпределение ЮГ ЕАД; - приемо-предавателна апаратура за PMR мрежата на Електроразпределение ЮГ ЕАД за дистанционно управление; Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

4 4 стр. - токозахранваща стойка за всички монтирани апаратури; - непрекъсваемо захранване (UPS); - акумулаторни батерии; - фидерен /кабелен/ въвод; - технологично ел. табло Разположение на оборудването Разположението на оборудването е продиктуване от изискване за типизация с другите радио-релейни станции на Електроразпределение ЮГ. То се разполага, съгласно разположението на апаратурата, дадено в чертежа. При определяне на разположението на технологичното оборудване, с оглед по-добри експлоатационни условия на работа са спазени следните предписания: предвидено е място зо допълнително оборудване пре евентуално бъдещо разширение на обекта; радиоапаратурата и нейното захранване се поставят на различни стени Вътрешна част на радиорелейната апаратура /INU indoor unit/ Използва се радиорелейна апаратура Harris Stratex ECLIPSE с работна честота 7 GHz и 13 GHz. монтира се в рамка с размери 800 x 300 x 2200 mm (W x D x H), производство на фирма Rittal; тегло: 50 kg. специфични изисквания за монтаж: клема + е свързана към корпуса Приемо-предавателна апаратура за мобилната PMR мрежа на Електроразпределение юг ЕАД монтира се в рамка с размери 800 x 300 x 2200 mm (W x D x H), производство на фирма Rittal; тегло: 50 kg. специфични изисквания за монтаж: клема + е свързана към корпуса. Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

5 5 стр Приемо-предавателна апаратура за PMR мрежата на Електроразпределение юг ЕАД за дистанционно управление монтира се в рамката от т специфични изисквания за монтаж: клема + е свързана към корпуса RF кабели полагат се върху носеща метална скара хоризонтална, върху която се укрепват всички свързвания на RF кабелите с мълниезащитните устройства и джъмперите; влизат в помещението през специален отвор (Feeder Inlet) и се уплътняват посредством специални гумени уплътнения; мълниезащитните разрядници се свързват към заземителна планка (Grounding Bar) Непрекъсваемо токозахранване (UPS) за Базовата станция. PSU (Power Supply Unit). Benning 48V DC. Два шкафа с размери 800 x 600 x 2200 mm (W x D x H). В шкаф 4 са разположени управлението, токоизправителите и защитата, а в шкаф 5 - акумулаторните батерии.те са необслужваеми, гелови, със сумарен капацитет 350 Ah. Шкафовете се разполагат на пода на показаните в чертежа места. Свързва се към разпределителното табло на обекта съгласно Работен проект, част Ел. Монтажът на всички кабели от PSU към разпределителното табло и към радиооборудването, става по PVC кабелни канали и по носещи метални кабелни скари. Кабелните канали са два вида:100х60 mm. с вътрешна разделяща преграда и 40х40 mm без преграда Заземяване Радиоборудването, непрекъсваемото токозахранване (UPS) и RF кабелите се заземяват към главния заземителен панел. Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

6 6 стр. 2.2 Антенно фидерни системи В РРС Морулей ще се монтират пет радио-релейни антенно-фидерни системи. Всяка една от тях ще се състои от РР антена, монтирана посредством антенни носачи на стоманената решетъчна кула, външна част на радио-релейното оборудване /ODU/ и кабели за връзка между INU и ODU. Кабелите за връзка ще се положат върху кабелно трасе. Ще се монтират и две антенно-фидерни системи за PMR мрежите на EVN /мобилна и за дистанционно управление на енергиини обекти/. Всяка една от тях ще се състои от антена за съответния честотен обхват, монтирана посредством антенни носачи на стоманената решетъчна кула и фидер за връзка на апаратурата в технологичната кабина с антените. Фидерите ще се положат върху посоченото по горе кабелно трасе Кабели и фидери Кабелите за връзка между вътрешната и въшната част от приемо предавателите за РР антените се изработват от коаксиален кабел AIRCOM PREMIUM с външен диаметър 10,2 милиметра. За връзка между приемо-предавателните съръжения на PMR системите и антените им се използват фидери изработени от коаксиален кабел тип AIRCOM PREMIUM с външен диаметър 10,2 милиметра. Кабелите за връзка между вътрешната и въшната част от приемо предавателите за РР антените и фидерите за PMR системите се полагат по кабелно трасе преминаващо по хоризонтална и вертикална кабелни скари. По външната скара кабелите се укрепват с пластмасови скоби тип FIMO, модел SRF A4/2x10, монтирани по цялото й протежение на разстояние от см една от друга Трасе на кабели и фидери Кабелното трасе има два участъка: - вертикален, който се изгражда по стоманената решетъчна кула; - хоризонтален, който представлява кабелна скара, монтирана между стоманената решетъчна кула и технологичната кабина. Тази част се покрива с метални капаци за предпазване на кабелите от падащи ледени парчета, образувани по кулата.; Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

7 7 стр. - металните капаци да се монтират на разстояние, осигуряващо светъл отвор h min 150 mm между горния ръб на хоризонталната скара и долния ръб на металния капак. Вертикалната част на кабелното трасе представлява кабелна скара, монтирана до стълбата за обслужване на кулата и разположена в една и съща равнина с нея. При реализацията на антенно-фидерната система са спазени следните най-общи изисквания: пътят на трасето на RF кабелите от антените до металния контейнер с апаратурата за РРС е определен максимално най-краткия с избягване на остри завои, чупки и ъгли; огъването на RF кабелите в хоризонталната или вертикалната равнина, се избягва или се осъществява с максималния възможен радиус, с оглед предпазване от промяна (повреда) диаметъра на кабела, а оттам и влошаване Коефициента на Стояща Вълна (КСВ) на тракта, трябва да става с радиус не по-малък от предвидения по спецификация; заземяването на RF кабелите става в двата им края, както и преди завоя във вертикалната част при слизането им от мачтата, чрез съответните заземителни скоби към мълниезащитната шина; кулата има мълниеотвод, който е свързан с мълниезащитната шина. При определяне дължината на кабелите и фидерите е предвиден аванс за завоите по кабелните скари и в помещението. Не се допуска кабелите и фидерите да се намотават или прекалено да се опъват. Не се допуска усукване или преплитане на отделните кабели Монтаж на кабели и фидери Проверява се дължината на всеки кабел и фидер и се монтират заземителените китове. Заземяването на кабелите и фидерите ще се извършва на: около 1 м от куплунга за външната част, на около 200 мм преди преминаването му от вертикален към хоризонтален участък и преди влизането му в помещението. При прехода от хоризонтален към вертикален участък се внимава радиусът на огъване да не бъде по-малък от 300 мм. или стойността дадена от производителя на кабела. След монтиране на заземителният кит, мястото се влагоизолира и се заземява към планка, ел. заварена към мълниезащитната шина. Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

8 8 стр. Задължително се измерва кофициента на стояща вълна /КСВ/ на антенно-фидерните системи за PMR мрежите, като стойността му не трябва да превишава 1, Антени Антените се укрепват върху стоманено-решетъчната кула посредством антенни носачи. Данните за използваните антени са дадени в таблиците по-долу. Таблица 1 Данни за антените за PМR мрежите Тип на антената Азимут на излъчване. deg Име на РР станция A Адрес Географска дължина Географска ширина Надморска височина на станцията. m Височина на антената над кота терен. m Коефициент на усилване на антената. dbi Върхова мощност на предавателя. dbm Носеща честота при предаване. (MHz) Поляризация (V или H) станция А PROCOM model CXL2-2C Кръгова диаграма Морулей вр. Морулей, край гр. Стара Загора 25E N V PROCOM model R Морулей вр. Морулей, край гр. Стара Загора 25E N V Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

9 9 стр. Таблица 2 Данни за РР антени Диаметър на РР антена, [m] РРА РРА РРА РРА РРА Азимут на излъчване. deg Име на РР станция A Морулей Морулей Морулей 59.7 Морулей Морулей Адрес вр. Морулей, край гр. Стара Загора вр. Морулей, край гр. Стара Загора вр. Морулей, край гр. Стара Загора вр. Морулей, край гр. Стара Загора вр. Морулей, край гр. Стара Загора Географска дължина Географска ширина Надморска височина на станцията. m Височина на антената над кота терен. m Коефициент на усилване на антената. dbi Върхова мощност на предавателя. dbm Носеща честота при предаване. (MHz) 25E N V 25E N V 25E N V 25E N V 25E N H Поляризация (V или H) станция А Диаметър на РР антена, [m] Име на РР станция Б Адрес Географска дължина Географска ширина Надморска височина на станцията. m Височина на антената над кота терен. m Коефициент на усилване на антената. dbi Върхова мощност на предавателя. dbm Носеща честота при предаване. (MHz) Поляризация (V или H) станция Б Китка Чирпан Казанлък КЕЦ вр. Китка, край гр. Чирпан, обл. Стара Загора, 25E N V гр. Казанлък, "княз Ал. 25E N V Батемберг" Раднево КЕЦ гр. Раднево, ул. 25E N V "Крайречна" Оризари Репитер вр. Тилилейна, край с. Оризари, 26E N V обл. Сливен 1.2 Нова Загора ЕРП гр. Нова загора, ул. "Диньо Нойков" 24 26E N H Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

10 10 стр Монтаж на РР антени Антените се транспортират в стандартни опаковки, които са олекотени, за да може да се транспортират по пресечен терен. Горямо внимание трябва да се обърне при закрепването на антените в самия сандък и после върху транспортното средство. Сн.1 Стандартен сандък за транспорт на РР антена Допълнителни подпори за микровълнови антени. Фиксираните и регулируеми странични подпори осигуряват повишена стабилност. Те могат да се добавят към някоя от антените, като първи или втори прът. Долните подпори се препоръчват в северните страни, където може да има тежко натоварване с лед. В нашия случай това не е необходимо. Прикрепване на пръта към антента. Опората се закрепва или към скоба на ръба на антената, или към антенния монтажен пръстен. Фиг.1 Приспособления за монтаж и насочване на 1.2m РР антена Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

11 11 стр. Фиг.2 Приспособления за монтаж и насочване на 1.8m РР антена Фиг.3 Приспособления за монтаж и насочване на 2.4m РР антена Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

12 12 стр. Фиг. 4 Монтажни приспособления на Фиг.5 Монтажни приспособления на 1.2m и 1.8m РР антена 2.4m РР антена Закрепване на антенния носач към кулата. Чертежи на антенните носачи са дадени в част Конструкции. Те са изработени от поцинкована стомана, а всички крепежни елементи и скоби са от неръждаема стомана. Антенните носачи се монтират винаги под ъгъл 45о спрямо основните оси на кулата, поради особеностите в закрепването на антените. 2.3 Захранване и защитни заземления Към технологичната кабина по подходящ начин се осигуряват: ел. захранване 3х220/380V AC, което ще се изпълни по друг проект; защитни заземления и мълниезащита, които ще се изпълнят по проекта по част Елекрически инсталации и оборудване и мълниезащита, част от настоящия инвестиционен проект. 3. Пределно допустимо ниво на електро-магнитните полета в населена територия и определяне хигиенно-защитната зона около РР Станция Морулей Пределно-допустимото ниво на електро-магнитните полета се определя съгласно Наредба 9/ г на Министерство на Здравеопазването и Министерство на Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

13 13 стр. Околната среда, побликувана в ДВ,бр.35/ г, попр. ДВ. бр.38/1991г, изм. доп. ДВ, бр.8/2002г. Видно от табл.1 и табл.2 честотните обхвати на излъчвателите предвидени за монтиране на РРС Морулей са от 160 MHz до 13,5 GHz. РРС Морулей се намира извън населено място, но в непосредствена близост до обекта има зона за продължително обитаване. Съгласно чл.11, ал.1 от Наредба 9 за маломощни излъчвателни обекти със сумарни мощности до 10 W не се изчисляват границите на хигиено-защитната зона около обекта. Сумарната мощност на обект РРС Морулей е: - Пет предавателя с изходна мощност на всеки 24 dbm - Един предавател с изходна мощност 36 dbm - Един предавател с изходна мощност 36 dbm 24 dbm = 0,251 W 5 х 0,251 = 1,255 W 36 dbm = 3,981 W 1, , ,981 = 9,217 W < 10 W Следователно за обект РРС Морулей не е необходимо изчисляването на границите на хигиенно-защитната зона. 4. Техника на безопастност на труда и противопожарна охрана Необходимо е всички работи да се извършват с повишено внимание. Забранява се работа на височина без специални лични предпазни средства. Работите на височина трябва да бъдат извършвани при изключено напрежение на обекта и от правоспособен и инструктиран персонал. Извършването на работа на височина без необходимите физически и психически способности може да застраши както работника, така и онези, които му оказват помощ при спешни случаи. Необходимо е да се въведат мерки за наблюдение на здравето на работниците, съобразно рисковете за безопасността и здравето и в съгласие с националното законодателство и/или практики. Преди началото на всеки работен ден задължително се проверява прогнозата за времето и работата на височина се отменя, ако очакваните метеорологични условия могат да застрашат безопасността и здравето на работниците. В случая монтажни работи на Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

14 14 стр. антенни носачи, антени, фидерни скари и фидери по кулата не трябва да се извършват при вятър със скорост 5m/s или по-голяма. Съгласно изискванията на Наредба 2 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи е необходимо да се изготви инструкция за ЗБУТ и ПАБ за извършване на монтаж на антени и антенни носачи и фидери и кабели по кулата. Преди откриването на строителната площадка Възложителят и Изпълнителят/ите трябва да сключат Споразумение по чл. Споразумение по чл.18 от ЗЗБУТ. За база на цялостната дейност на Изпълнителя служи проектната част: План по безопасност и здраве (ПБЗ) за обекта. Голямата част от мероприятията, свързани с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд на строителния обект се отнасят към удовлетворяване на изискванията на включения в работния проект План по безопасност и здраве (ПБЗ) за обекта. Изисквания към дравословните и безопасни условия на труд са посочени и в Наредба 2 за минималните изисквания за ЗБУТ при извършване на СМР г. Съставил:... /инж. А. Иванов./ Съгласували, специалност: Констр. Ел и МЗ Арх. ОВК Геодезия Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

15 15 стр. Част: Фаза: Възложител: Технология на антенно-фидерни системи (ТАФС) Работен проект Електроразпределение Юг ЕАД КОЛИЧЕСТВЕНА СМЕТКА 5. КОЛИЧЕСТВЕНА СМЕТКА N НАИМЕНОВАНИЕ МЯРКA КОЛИЧ. ЗАБЕЛЕЖКА 1 Монтаж на основата на рамка за радиоапаратура бр. 2 2 Монтаж на рамка за радиоапаратура бр. 2 Монтирана е в контейнера Монтирана е в контейнера 3 Монтаж на кабелен фидер по кабелна скара m 380 От екип на Възложителя Направа и монтаж на фидерен въвод (inlet) през стена Монтаж на антенен носач в/у изградена антенна кула Монтаж на РР Антена в комплект със захвати върху предварително изграден антенен носач Монтаж на Антена модел CXL2-2C за PRR мрежа в комплект с захвати върху предварително изграден антенен носач Монтаж на Антена модел R 70-7 за PМR мрежа в комплект с захвати върху предварително изграден антенен носач Ориентация на РР Антена по азимут и ъгъл на наклона (tilt) Ориентация на Антена модел R 70-7 по азимут Монтаж на скоби тип FIMO модел SRF A4/2x10 за закрепване фидер и кабел г. бр. 7 Монтиран е в контейнера бр. 6 От екип на Възложителя бр. 5 От екип на Възложителя бр. 1 От екип на Възложителя бр. 1 От екип на Възложителя бр. 5 От екип на Възложителя бр. 1 От екип на Възложителя бр. 250 От екип на Възложителя Съставил:... /инж. А. Иванов./ Интелектуална собственост на. Незаверени копия не са валидни.

16 Разрез 4-4 k Антена CXL 2-2C Антена R 70-7 Разрез 3-3 k РРА Разрез 2-2 k КУЛА И ТЕХНОЛОГИЧНО ПОМЕЩЕНИЕ. ПЛАН М 1:100 РРА РРА ЛЕГЕНДА A Б A Б 1,2 - Рамки за монтаж на радиоапаратура 3 - Стенна ниша за монтаж на външно ел.захранване. 4 - Шкаф на непрекъсваемото токозахранване ( 48V DC) 5 - Батериен шкаф 6 - Кабелна скара Obo Bettermann 300х Разпределително ел. табло 8 - PVC кабелни канали 9 - Вход ( през пода на стенната ниша) на външното кабелно захранване 10- Контакти двойни 11- Ключ за осветление - двоен РРА РРА Разрез 1-1 k климатик- външно тяло климатик- външно тяло ВХОД АНТЕНИ М 1:125 фундамент /по констр. проект/ РАЗРЕЗ А - А 667 СТРАНИЧЕН ИЗГЛЕД климатик външно тяло 62 ВХОД 1612 София, ж.к. Хиподрума", бл.9, вх.а тел./факс(+359 2) ,GSM Съгласували, специалност: Арх.... Констр.... РАЗРЕЗ Б - Б ст.б. плоча /по констр. проект/ 667 ТЕХНОЛОГИЧНО ПОМЕЩЕНИЕ М 1:100 фундамент /по констр. проект/ СТРАНИЧЕН ИЗГЛЕД Възложител: Електроразпределение Юг ЕАД Обект: Чертеж: Длъжност Управител РР Станция "Морулей" землище на с. Дълбоки, поз. имот с ЕКАТТЕ 24482, община Стара Загора Технология на антенно фидерната система. Антени и технологично помещение. Име, фамилия Екатерина Танева-Папен Подпис Геод.... Ел. и ПИ... ОВиК.... Дата 12 април 2018 Формат: А2 Фаза: РП Част: ТАФС Мащаб: Водещ проектант Проектант инж.екатерина Танева-Папен инж. Александър Иванов Ревизия: 0 Чертеж :1

Microsoft Word - OVK EVN_Morulei_Ob zap_Ro

Microsoft Word - OVK EVN_Morulei_Ob zap_Ro ТАНЕВ ПП ЕООД София 1612, ж.к. Хиподрума, бл. 9, вх.а, ап.1, тел./факс (+359 2) 9525652,, e-mail: ekatherina.taneva@gmail.com Обект: Част: Фаза: Възложител: РР Станция Морулей, землище на с. Дълбоки, поз.

Подробно

НОВ АСПЕКТ ООД ОБОРУДВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ ОБЕКТ Захватни и повдигащи съоръжения Щипки/Клещи Верижни щипки за пов

НОВ АСПЕКТ ООД   ОБОРУДВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ ОБЕКТ Захватни и повдигащи съоръжения Щипки/Клещи Верижни щипки за пов НОВ АСПЕКТ ООД office@nov-aspekt.eu www.nov-aspekt.eu ОБОРУДВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ ОБЕКТ Захватни и повдигащи съоръжения Щипки/Клещи Верижни щипки за повдигане и транспорт на вертикални тръби, пръстени и

Подробно

ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БУРГАС ОБЕКТ: СПОРТНА ЗАЛА в УПИ I, кв.31 по плана на с.изворище, общ.бургас. ЧАСТ: ОВКХТТГ ФАЗА: ТИП ПРОЕКТАНТ: инж. В. Велкова СЪ

ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БУРГАС ОБЕКТ: СПОРТНА ЗАЛА в УПИ I, кв.31 по плана на с.изворище, общ.бургас. ЧАСТ: ОВКХТТГ ФАЗА: ТИП ПРОЕКТАНТ: инж. В. Велкова СЪ ВЪЗЛОЖИТЕЛ: ОБЩИНА БУРГАС ОБЕКТ: СПОРТНА ЗАЛА в УПИ I, кв.31 по плана на с.изворище, общ.бургас. ЧАСТ: ОВКХТТГ ФАЗА: ТИП ПРОЕКТАНТ: инж. В. Велкова СЪГЛАСУВАЛИ: Архитект: Конструктор: Електро: ВиК: арх.

Подробно

Приложение 2 ОБРАЗЦИ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГА Ползване на обект на мобилната наземна мрежа на А1 БЪЛГАРИЯ ЕАД (A1) ВХОДЯЩ НОМЕ

Приложение 2 ОБРАЗЦИ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГА Ползване на обект на мобилната наземна мрежа на А1 БЪЛГАРИЯ ЕАД (A1) ВХОДЯЩ НОМЕ ОБРАЗЦИ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГА Ползване на обект на мобилната наземна мрежа на А1 БЪЛГАРИЯ ЕАД (A1) ВХОДЯЩ НОМЕР ДАТА ЗАЯВИТЕЛ: ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ Наименование:... Седалище и адрес

Подробно

НОВ АСПЕКТ ООД ОБОРУДВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ ОБЕКТ Захватни и повдигащи съоръжения Щипки/Клещи Верижни щипки за пов

НОВ АСПЕКТ ООД   ОБОРУДВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ ОБЕКТ Захватни и повдигащи съоръжения Щипки/Клещи Верижни щипки за пов НОВ АСПЕКТ ООД office@nov-aspekt.eu www.nov-aspekt.eu ОБОРУДВАНЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ ОБЕКТ Захватни и повдигащи съоръжения Щипки/Клещи Верижни щипки за повдигане и транспорт на вертикални тръби, пръстени и

Подробно

?????? ?? ?????? ?? ???? ???????

?????? ?? ?????? ?? ???? ??????? ПРЕХОДЕН МОДУЛ RS- 03/02.7 Общо описание Преходния модул RS- е предназначен за осъществяване на комуникация между централи, производство на и персонален компютър, използвайки интернет мрежата. Работата

Подробно

Приложение 2.13 към чл. 11, ал. 3 БЕЗЖИЧНИ ПРИЛОЖЕНИЯ С МАЛЪК ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ, КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ В ПРИЛОЖЕНИЯ ОТ 2.1 ДО 2.12 Таблица 1

Приложение 2.13 към чл. 11, ал. 3 БЕЗЖИЧНИ ПРИЛОЖЕНИЯ С МАЛЪК ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ, КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ В ПРИЛОЖЕНИЯ ОТ 2.1 ДО 2.12 Таблица 1 Приложение 2.13 към чл. 11, ал. 3 БЕЗЖИЧНИ ПРИЛОЖЕНИЯ С МАЛЪК ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ, КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ В ПРИЛОЖЕНИЯ ОТ 2.1 ДО 2.12 Таблица 1 1 Радиослужба 2 Приложение СВ (Citizen Band) 2 MHz

Подробно

Microsoft Word - 08_Annex_6_Bg.doc

Microsoft Word - 08_Annex_6_Bg.doc Стр. 1 ОПИСАНИЕ НА КОЛИЧКА, СЕДАЛКА, УСТРОЙСТВА ЗА ЗАКРЕПВАНЕ И СПИРАЧНО УСТРОЙСТВО 1. КОЛИЧКА За изпитвания на обезопасителни колани количката, носеща само седалката, трябва да бъде с маса 400 ± 20 kg.

Подробно

Graphic1

Graphic1 Âúçäóõîðàçïðåäåëèòåëè/Äèôóçîðè ENGINEERING Въздухопроводи за равномерно подаване/ изтегляне на въздух КРАМ произвежда, доставя и монтира въздухоразпределители и въздухопроводи осигуряващи равномерно подаване/

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА ПРОЕКТ! Приложение към решение 143 от 10.03.2016 г. РЕШЕНИЕ от. 2016 г. за изменение на Технически изисквания за работа на електронни съобщителни мрежи от неподвижна

Подробно

ПЕРЕДВИЖНАЯ СБОРНО – РАЗБОРНАЯ

ПЕРЕДВИЖНАЯ  СБОРНО – РАЗБОРНАЯ МОБИЛНА СГЛОБЯЕМА МОДУЛНА СТРОИТЕЛНА КУЛА ВСП-250/0,7 ПАСПОРТ ТУ 5225-002-37582698-2013 Вносител МКМ БГ ЕООД 1. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА ПРОДУКТА Подвижната сгъваема кула VSP-250 / 0.7 (наричана по-нататък кулата)

Подробно

Техническа спецификация за неизолирани алуминиево-стоманени проводници ТС-ВН/СрН/НН-018 Версия: v.05 В сила от: г. Стр. 1 от 5 Техническа с

Техническа спецификация за неизолирани алуминиево-стоманени проводници ТС-ВН/СрН/НН-018 Версия: v.05 В сила от: г. Стр. 1 от 5 Техническа с Стр. 1 от 5 валидна за : Варна Тауърс, кула Е бул. Владислав Варненчик 258 9009 Варна Автор: изготвил: Мартин Костадинов експерт стандартизация /подпис/ /дата/ Съгласуване: проверил: Красимир Минев директор,

Подробно

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА

КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА Приложение към решение 303 от 03 април 009 г. РЕШЕНИЕ от. 009 г. за изменение и допълнение на Технически изисквания за работа на електронните съобщителни мрежи от подвижна

Подробно

Rev.1/Add. 106/Amend.2 Стр.1 14 Октомври 2002 г. СПОГОДБА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЕДНАКВИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕДПИСАНИЯ ЗА КОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОБОРУДВАНЕ И ЧАС

Rev.1/Add. 106/Amend.2 Стр.1 14 Октомври 2002 г. СПОГОДБА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЕДНАКВИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕДПИСАНИЯ ЗА КОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОБОРУДВАНЕ И ЧАС Стр.1 14 Октомври 2002 г. СПОГОДБА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЕДНАКВИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕДПИСАНИЯ ЗА КОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОБОРУДВАНЕ И ЧАСТИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ МОНТИРАНИ И/ИЛИ ИЗПОЛЗВАНИ НА КОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Подробно

ЕТ"СИЕНВИ-арх. Светлана Николаева" гр. София, ПК 1359, ж.к. "Люлин", бл.516, вх.в, ет.8, ап. 70 ОФИС: ул. Добруджа 1 арх.светлана Николаева Виденова Т

ЕТСИЕНВИ-арх. Светлана Николаева гр. София, ПК 1359, ж.к. Люлин, бл.516, вх.в, ет.8, ап. 70 ОФИС: ул. Добруджа 1 арх.светлана Николаева Виденова Т ЕТ"СИЕНВИ-арх. Светлана Николаева" гр. София, ПК 1359, ж.к. "Люлин", бл.516, вх.в, ет.8, ап. 70 ОФИС: ул. Добруджа 1 арх.светлана Николаева Виденова Тел. 02/825 00 71, 02 / 988 28 88, sienvi@abv.bg, GSM

Подробно

Приложение 1 към покана за пазарни консултации - образец ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ по процедура публично състезание с предмет: Профилактика на обекти на К

Приложение 1 към покана за пазарни консултации - образец ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ по процедура публично състезание с предмет: Профилактика на обекти на К Приложение 1 към покана за пазарни консултации - образец ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ по процедура публично състезание с предмет: Профилактика на обекти на Комисия за регулиране на съобщенията при следните обособени

Подробно

О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх / г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за о

О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх / г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за о О Б Щ И Н А С Т А Р А З А Г О Р А Изх. 10-11-6390/31.05.2019 г. Относно: обществена поръчка с предмет: Извършване на строителни и монтажни работи за обект: РЕКОНСТРУКЦИЯ ЗООПАРК ГР.СТАРА ЗАГОРА УВАЖАЕМИ/А

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА РЕШЕНИЕ 621 от 10 декември 2015 г. за изменение и допълнение на Технически изисквания за работа с електронни съобщителни мрежи от неподвижна радиослужба и съоръженията,

Подробно

ACO Muli-Max-F mono/duo - A15 Полиетиленови помпени станции Ø816 Ø785 Капак клас А15 БДС EN 124 Удължител за сферичен кран Нагнетателна тръба DN 40 с

ACO Muli-Max-F mono/duo - A15 Полиетиленови помпени станции Ø816 Ø785 Капак клас А15 БДС EN 124 Удължител за сферичен кран Нагнетателна тръба DN 40 с ACO Muli-Max-F mono/duo - A15 Ø Ø75 Капак клас А15 БДС EN Удължител за сферичен кран Нагнетателна тръба DN с накрайник Storz C 5 (опция) * Еластичен ремък (опция) * Показано: помпена станция - duo * не

Подробно

Microsoft Word - KATALOG_AUGUST_2013

Microsoft Word - KATALOG_AUGUST_2013 Неподвижна жалузийна решетка използва се за вземане и изхвърляне на въздух през отвори във вертикални ограждащи елементи стени, прозорци. Формата на ламелите предотвратява постъпването на дъждовни капки

Подробно

Професионална безжична микрофонна система VHF Ръководство за експлоатация Основни функции Използване на VHF MHz честотна лента за блокиране на

Професионална безжична микрофонна система VHF Ръководство за експлоатация Основни функции Използване на VHF MHz честотна лента за блокиране на Професионална безжична микрофонна система VHF Ръководство за експлоатация Основни функции Използване на VHF 200 270 MHz честотна лента за блокиране на интерфериращата честота. Теснолентов филтър за средна

Подробно

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ К О М И С И Я З А Р Е Г У Л И Р А Н Е Н А С Ъ О Б Щ Е Н И Я Т А РЕШЕНИЕ 609 от 07 декември 2017 г. за изменение и допълнение на Технически изисквания за работа на електронни съобщителни мрежи от неподвижна

Подробно

Инструкция за монтаж, настройка и експлоатация – FP9000L

Инструкция за монтаж, настройка и експлоатация – FP9000L ISO 9001:2008 Certified Company Тел./факс: 064 801 597 e-mail :office@dm-teh.com web : www.dm-teh.com Адрес : гр. Плевен 5800 ул. Ген.л-т Ат. Стефанов ДМТех ЕООД гр. Плевен Пожароизвестителна конвенционална

Подробно

Microsoft Word - 02_r037rev3am1.doc

Microsoft Word - 02_r037rev3am1.doc 1 март 2002 г. Стр. 1 СПОГОДБА ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЕДНАКВИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕДПИСАНИЯ ЗА КОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОБОРУДВАНЕ И ЧАСТИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ МОНТИРАНИ И/ИЛИ ИЗПОЛЗВАНИ НА КОЛЕСНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Подробно

Таблица с параметри: Economy MHI 403 (3~400 V, EPDM) Характеристики Хидравлична мощност Температура на флуида T C Температура на околната с

Таблица с параметри: Economy MHI 403 (3~400 V, EPDM) Характеристики Хидравлична мощност Температура на флуида T C Температура на околната с Таблица с параметри: Economy MHI 403 (3~400 V, EPDM) Характеристики Хидравлична мощност Температура на флуида T -15...+110 C Температура на околната среда макс. T 40 C Номинално налягане Входно налягане

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ревизионните шахти са най-често проектираното съоръжение по канализационната мрежова система. Ревизионните шахти се проектират при промяна на напречното сечение или наклона на тръбопровода, при изменение

Подробно

Информативна част Нормативна част Приложение 2.4 към чл. 11, ал. 3 ТРАНСПОРТНИ ТЕЛЕМАТИЧНИ УСТРОЙСТВА Таблица 1 Параметър Описание Коментар 1 Радиослу

Информативна част Нормативна част Приложение 2.4 към чл. 11, ал. 3 ТРАНСПОРТНИ ТЕЛЕМАТИЧНИ УСТРОЙСТВА Таблица 1 Параметър Описание Коментар 1 Радиослу Приложение 2.4 към чл. 11, ал. 3 ТРАНСПОРТНИ ТЕЛЕМАТИЧНИ УСТРОЙСТВА Таблица 1 Параметър Описание Коментар 3 Радио 94-44 khz Този набор от условия за използване важи само за предаване от Eurobalise при

Подробно

Microsoft Word - GDM-kamioni 2008.doc

Microsoft Word - GDM-kamioni 2008.doc Гумодемонтажни машини за тежкотоварни, селскостопански и земекопни МПС 1 GG 560 Електрохидравлична гумодемонтажна машина за камиони, селскостопански и земекопни МПС. Размерите и работните характеристики

Подробно

7203_pasport_

7203_pasport_ Входноизходно устройство тип FD0 вход / изход Паспорт 000 CPD0 Общо описание Входноизходното устройство FD0 (фиг.) е предназначено да изработва и подава електрически сигнал към различни устройства при

Подробно

Образец 14 Приложение N14, към чл.7, т.14 към Наредба N3 / 2003г. Строеж: Сграда със смесено предназначение "Акация" Местонахождение: УПИ1Х-1427,/ид.

Образец 14 Приложение N14, към чл.7, т.14 към Наредба N3 / 2003г. Строеж: Сграда със смесено предназначение Акация Местонахождение: УПИ1Х-1427,/ид. Образец 14 Приложение N14, към чл.7, т.14 към Наредба N3 / 2003г. Строеж: Сграда със смесено предназначение "Акация" Местонахождение: УПИ1Х-1427,/ид. 10135.3512.1427/,кв.5,1м.р-н,жк"Младост", грларна Възложител:

Подробно

МОДУЛИРАЩИ МАЗУТНИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ PRESS P/N - P/N ECO Горелките от серия PRESS P/N са с мощност от 800 до 5130 kw. Серията е разработена за употреба в

МОДУЛИРАЩИ МАЗУТНИ ГОРЕЛКИ СЕРИЯ PRESS P/N - P/N ECO Горелките от серия PRESS P/N са с мощност от 800 до 5130 kw. Серията е разработена за употреба в СЕРИЯ Горелките от серия PRESS P/N са с мощност от 800 до 5130 kw. Серията е разработена за употреба в битови и промишлени инсталации, изгарящи гориво с различен вискозитет - от 7 до 60 E при 50 C. Горелките

Подробно

DOGOVOR _ Prilozenie 2

DOGOVOR _ Prilozenie 2 Приложение 3. ЕЛЕКТРОКОНСУЛТСТРОЙ ЕООД Анализи За образуването на ед.цени на видовете СМР Цена на чч -Труд Механизация ДСР Печалба 3,40 лв. 00% 50% 8% 0% АНАЛИЗ за м Разкъртване на тротоар Монтажник ч.ч.

Подробно

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение моде

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение моде ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ, ПОЛЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И КОНТРОЛ НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Фирма: ИМПРЕСИЯ 99 ООД Комбинирано детско съоръжение модел Л06-К I. ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ 1. Обща характеристика

Подробно