Проект! НАРЕДБА / г. за изменение и допълнение на Наредба Н-15 от 2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграж

Размер: px
Започни от страница:

Download "Проект! НАРЕДБА / г. за изменение и допълнение на Наредба Н-15 от 2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграж"

Препис

1 Проект! НАРЕДБА / г. за изменение и допълнение на Наредба Н-15 от 2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военната служба на военнослужещите и за специфични условия на труд на цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия (обн., ДВ, бр. 36 от 2010 г., изм. и доп., бр. 98 от 2010 г., бр. 49 и 82 от 2011 г., изм. и доп., бр. 59 и 80 от 2012 г., изм. и доп., бр. 10, 56 и 86 от 2014 г., изм., бр. 101 от 2015 г., изм. и доп., бр. 11, 31 и 84 от 2016 г., доп., бр. 10, 49, 66 и 96 от 2018 г., изм. бр. 8 от 2019 г.) 1. В чл. 8 се правят следните изменения и допълнения: 1. В ал. 1 думите модулни групи се заменят с формирования за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия(фоппб), а думите 90 лв. се заменят със 180 лв. ; 2. В ал. 2 думите модулната група се заменят с ФОППБ, а след думата разузнаването се поставя запетая и се добавя и/или транспортирането ; 3. В ал. 3: а) в т. 1 думите ръчни гранати, взриватели и запалки се заменят с ръчни гранати без взривател или запалка ; б) в т. 2 след думите 30 мм се поставя запетая и се добавя ръчни гранати с взривател или запалка. 2. В чл. 9а, ал. 1, след думите територията на страната се добавя и извън нея, а думите 0,27 лв. се заменят с 0,50 лв.. 3. Създава се Раздел Vа : Раздел Vа Допълнително възнаграждение при поддържане на заповядана готовност от дежурните сили и средства за изпълнение на поставени задачи за аварийноспасително осигуряване Чл. 11а. За времето, през което с писмена заповед и/или график, издадени от съответния командир (началник), военнослужещите от състава на дежурните сили от авиацията на Българската армия поддържат заповядана готовност за изпълнение на задачи за аварийно-спасително осигуряване и се намират извън местоработата си на място, определено в заповедта и/или графика, се изплаща допълнително възнаграждение за всеки час или част от него в размер на 0,50 лева.

2 Чл. 11б. Допълнителното възнаграждение по чл. 11а в почивни дни и в дни на официални празници се изплаща в увеличен размер, както следва: 1. когато поддържането на готовността обхваща часове само от почивни дни, се изплаща в размер, увеличен с 50 на сто, а в дните на официални празници - в размер, увеличен със 100 на сто; 2. когато поддържането на готовността обхваща часове от делничен и почивен ден и часовете от почивния ден са половината и повече от половината от продължителността на времетраенето на поддържаната готовност, размерът на възнаграждението се увеличава с 50 на сто; 3. когато поддържането на готовността обхваща часове от делничен или почивен ден и часове от официален празник и часовете от официалния празник са половината и повече от половината от продължителността на времетраенето на поддържаната готовност, размерът на възнаграждението се увеличава със 100 на сто, а когато часовете от официалния празник са по-малко - с 50 на сто. 4. В чл.15а, ал.1, в скобите, след думите без летателния състав се добавя и ръководителите на полети. 5. Създава се нов член 15б: Чл. 15б. (1) На военнослужещите и цивилните служители, които в изпълнение на функционалните си задължения участват непосредствено в администрирането и развитието на информационни системи и платформи, компютърни мрежи и системи за киберотбрана или осъществяват пряк контрол по изпълнението на посочените дейности, се изплаща допълнително месечно възнаграждение за присвоена/потвърдена класна специалност, както следва: 1. за майстор 300 лв.; 2. за първи клас 200 лв.; 3. за втори клас 100 лв. (2) Класната специалност се придобива последователно в следния ред: втори клас, първи клас и майстор, като изискванията за придобиването й и длъжностните лица, които имат право да я присвояват/потвърждават, се определят с акт на министъра на отбраната. (3) Условията и редът за придобиване, присвояване/потвърждаване на класната специалност по ал. 1 се определя със заповед на министъра на отбраната. (4) Допълнителното възнаграждение за класна специалност на военнослужещите и цивилните служители по ал. 1 се изплаща, считано от датата на заповедта за присвояване/потвърждаване на съответната класна специалност. (5) На военнослужещите и цивилни служители с присвоена/потвърдена повече от една класна специалност се изплаща допълнително месечно възнаграждение само за една от притежаваните класни специалности, което е поблагоприятно за тях. 6. Досегашният чл. 15б става чл. 15в. 7. В заглавието на Раздел IХ, след думите летателния състав се поставя запетая и се добавя ръководителите на полети.

3 8. В чл. 16 се създават ал. 8 и ал. 9: (8) На ръководители на полети от Българската армия, изпълняващи програма съгласно утвърдени годишни планове за подготовка като ръководители на полети, се изплаща допълнително месечно възнаграждение, както следва: а) на ръководители на полети Бойно управление лева; б) на ръководители на полети Кула, ръководители на полети Подход, ръководители на полети Контрол лева. (9) На парашутистите-спасители се изплаща допълнително възнаграждение като летателен състав - парашутисти, а при изпълнение на задачи като членове на екипажа на многоместни самолети (вертолети) и допълнително възнаграждение по чл. 20, ал. 2, т. 2, буква б. 9. В чл. 18 се правят следните изменения: 1. В ал. 1 думите Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Сухопътните войски и Военноморските сили и от подчинените им военни формирования се заменят с Българската армия ; 2. в ал. 2 след думите командирите на видовете въоръжени сили се поставя запетая и се добавя командирът на Съвместното командване на специалните операции. 10. В чл. 20 се създават ал. 4 и 5: (4) На лицата, които изпълняват десантиране от въздухоплавателно средство по способите бързо въже, рапел, бордова лебедка и въжена стълба се изплаща допълнително възнаграждение в размер на 9 лв. за деня на изпълнение на задачата. (5) На лицата, които изпълняват дейности по евакуация /извличане/ чрез въжено-спасителна система, бордова лебедка и въжена стълба се изплаща допълнително възнаграждение в размер на 9 лв. за деня на изпълнение на задачата. 11. Чл. 23, ал. 1 се правят следните допълнения: 1. В основния текст след думите (пилоти, щурмани-летци и парашутисти) се добавя и членовете на екипажа на многоместни самолети или вертолети (инженер-борден, старши борден техник, старши техник-борден, техник на вертолет-борден, техник на самолет борден) ; 2. Създава се т. 3: 3. на членовете на екипажа на многоместни самолети или вертолети (инженер-борден, старши борден техник, старши техник-борден, техник на вертолет-борден, техник на самолет борден), прослужили 15 години на щатна летателна длъжност - по 1/12 от размера на основното им месечно възнаграждение и от размера на допълнителното им възнаграждение за продължителна служба. 12. Чл. 24, ал. 1, т. 2, буква е се отменя. 13. В чл. 26 се правят следните изменения: 1. В ал. 1:

4 а) основният текст се изменя така: (1) На летателния състав и ръководителите на полети се изплаща допълнително месечно възнаграждение за присвоена/потвърдена класна специалност, както следва: ; б). в т. 2 думите и бордни съпроводители се заменят с бордни съпроводители и ръководители на полети Бойно управление ; в) в т. 3 след думите медицинска сестра - бордна се добавя и ръководители на полети Кула, Подход и Контрол ; 2. В ал. 2 и ал. 3 след думите летателния състав се добавя и ръководителите на полети ; 3. Създава се ал. 5: (5) Летателен състав, назначен на щатни длъжности за ръководители на полети, получава допълнително възнаграждение по ал.1 само за летателен състав, при наличие на условията за неговото получаване. 14. Чл. 27 се правят следните изменения: 1. Ал. 1 се изменя така: (1) При допускане на авиационни произшествия и груби нарушения в летателната дейност поради грешки и нарушения от летателния състав или ръководителите на полети изплащането на допълнителното възнаграждение за съответната класна специалност се спира за срок от 1 месец до 1 година със заповед на командира (началника), присвоил същата. 2. В ал. 3, изречение второ след думите летателният състав се добавя и ръководителите на полети ; 3. В ал. 4 след думите летателния състав се добавя и ръководителите на полети ; 4. В ал. 5 и ал. 7 след думите летателен състав се добавя и ръководители на полети. 15. В чл. 29, ал. 3 думите 50 на сто от се заличават. 16. В параграф 1 от Допълнителната разпоредба се създават т.9 13: 9. Ръководители на полети (РП) са военнослужещи и цивилни служители, притежаващи военноотчетна специалност/специалност щурмануправление на въздушното движение, щурман-ръководител на полети, щурман-насочвач или ръководител на полети, придобита във висше военно училище (школа, колеж, курс) в страната или в чужбина, които са назначени на щатни длъжности за ръководители на полети (РП Кула, РП Подход, РП Бойно управление и РП Контрол ), както и на длъжности по длъжностните разписания в Българската армия, изпълняващи контролни функции, свързани с подготовката и работата на ръководителите на полети, притежаващи правоспособност и допуснати да осъществяват обслужване на въздушното движение и бойно управление на военните въздухоплавателни средства и притежават медицинско експертно решение за годност за ръководител на полети.

5 10. Ръководство на полети са действията на ръководителите на полети, насочени към точно, сигурно и непрекъснато регулиране движението на въздухоплавателните средства на земята и управлението им във въздуха, с цел екипажите на военните въздухоплавателни средства да изпълняват своевременно летателните задачи и да се осигури високо ниво на безопасност на полетите. 11. Обслужване на въздушното движение (ОВД) е общ термин, с който се означава полетно-информационно обслужване; аварийно оповестително обслужване; консултативно обслужване на въздушното движение; контрол на въздушното движение, включващо: контрол на района, контрол на подхода, контрол на летищното движение. 12. Бойно управление (БУ) е управление на военните въздухоплавателни средства (ВоВС) за изпълнение на летателни задачи (мисии), свързани с реално/симулирано използване на бойните възможности на ВоВС. 13. Парашутист-спасител е специалист по парашутно-спасителни и аварийно-спасителни дейности, назначен на длъжност по длъжностните разписания на военните формирования, в основните функционални задължения, на който е предвидено да изпълнява парашутни скокове и да участва като член на екипажа в изпълнение на летателни задачи по аварийно-спасителни работи, търсене и спасяване, бойно търсене и спасяване, авиомедицинска евакуация, стрелба от вертолет. ЗАКЛЮЧИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА 17. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в Държавен вестник. МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

6 МОТИВИ за изменение и допълнение на Наредба Н-15 от 2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военната служба на военнослужещите и за специфични условия на труд на цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия За повишаване на мотивацията на военнослужещите за изпълнение на военната служба и преодоляване на негативните последствия от некомплекта във въоръжените сили се налагат изменения и допълнения в определените допълнителни възнаграждения, изплащани на военнослужещите по смисъла на чл. 214, ал. 1, т. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Във връзка с характера на дефинираните специфични условия при изпълнение на военната служба и специфични условия на труд, съгласно 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Наредба Н-15 от 2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военната служба на военнослужещите и за специфични условия на труд на цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия (Наредбата), се извършват следните изменения и допълнения: - изплащането на допълнително възнаграждение (парашутни) на участващите от силите за специални операции в операции и мисии извън територията на страната се запазва; - въвежда се допълнително възнаграждение за класна специалност на IT специалисти, които в изпълнение на функционалните си задължения участват непосредствено в администрирането и развитието на информационни системи и платформи, компютърни мрежи и системи за киберотбрана или осъществяват пряк контрол по изпълнението на посочените дейности;

7 - увеличава се допълнителното възнаграждение на парашутистводолазите на 100% и за двете утежняващи професионални изисквания; - определя се специален статут в Наредбата по отношение на военнослужещите, назначени на длъжност ръководител на полети, приравнени на летателен състав; - въвежда се допълнително възнаграждение за разположение за осъществяване на дейности по аварийно-спасително осигуряване (АСО) от авиацията на Българската армия; - променя се терминологията в Наредбата в съответствие с приетата такава в гражданското и военното въздухоплаване; - въвежда се допълнително възнаграждение за продължителност на летателната дейност на военнослужещите от състава на екипажа на многоместни самолети или вертолети (инженер-борден, старши борден техник, старши техник-борден, техник на вертолет-борден, техник на самолет борден); - въвежда се категорията парашутисти-спасители като част от летателния състав парашутисти и членовете на екипажа на многоместни самолети (вертолети); - въвежда се допълнително възнаграждение за лицата, които изпълняват десантиране (дейности по евакуация/извличане) от въздухоплавателно средство по способите бързо въже, рапел, бордова лебедка и въжена стълба ; - увеличава се допълнителното възнаграждение за участие във военни учения и мероприятия в полеви условия и уеднаквяването му и за участие в такива извън територията на страната; - увеличава се допълнителното възнаграждение за откриване, транспортиране и унищожаване на боеприпаси и взривни вещества.

ПРОЕКТ! НАРЕДБА. за изменение и допълнение на Наредба Н-28 от 2010 г. за критериите, условията и реда за атестиране на военнослужещите от Министерство

ПРОЕКТ! НАРЕДБА. за изменение и допълнение на Наредба Н-28 от 2010 г. за критериите, условията и реда за атестиране на военнослужещите от Министерство НАРЕДБА. за изменение и допълнение на Наредба Н-28 от 2010 г. за критериите, условията и реда за атестиране на военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра

Подробно

ПРОЕКТ! НАРЕДБА Н - / г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА Н-28 ОТ 2010 Г. ЗА КРИТЕРИИТЕ, УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА АТЕСТИРАНЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ О

ПРОЕКТ! НАРЕДБА Н - / г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА Н-28 ОТ 2010 Г. ЗА КРИТЕРИИТЕ, УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА АТЕСТИРАНЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ О ПРОЕКТ! НАРЕДБА Н - /..2019 г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА Н-28 ОТ 2010 Г. ЗА КРИТЕРИИТЕ, УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА АТЕСТИРАНЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО

Подробно

ПРОЕКТ! НАРЕДБА г. за изменение и допълнение на Наредба Н-22/ г. за ползване под наем на имоти от жилищния фонд на МО и за изплащане

ПРОЕКТ! НАРЕДБА г. за изменение и допълнение на Наредба Н-22/ г. за ползване под наем на имоти от жилищния фонд на МО и за изплащане ПРОЕКТ! НАРЕДБА... 201 г. за изменение и допълнение на Наредба Н-22/16.07.2010 г. за ползване под наем на имоти от жилищния фонд на МО и за изплащане на компенсационни суми на военнослужещите и цивилните

Подробно

Проект! Наредба за изменение и допълнение на Наредба Н-3 от 2011 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнително възнаграждение за риск

Проект! Наредба за изменение и допълнение на Наредба Н-3 от 2011 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнително възнаграждение за риск Проект! Наредба за изменение и допълнение на Наредба Н-3 от 2011 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнително възнаграждение за рискове за живота и здравето, които не могат да бъдат отстранени,

Подробно

Проект! ИНСТРУКЦИЯ И- за изменение на Инструкция И-4 от г. за дейността на командирите (началниците, ръководителите) от Министерството на о

Проект! ИНСТРУКЦИЯ И- за изменение на Инструкция И-4 от г. за дейността на командирите (началниците, ръководителите) от Министерството на о Проект! ИНСТРУКЦИЯ И- за изменение на Инструкция И-4 от 26.09.2007 г. за дейността на командирите (началниците, ръководителите) от Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на подчинение

Подробно

ПРОЕКТ З А К О Н ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ (обн. ДВ. бр. 67 от 1999 г.; изм. и доп. бр. 1 от 2000 г., бр. 25, 99 и 110

ПРОЕКТ З А К О Н ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ (обн. ДВ. бр. 67 от 1999 г.; изм. и доп. бр. 1 от 2000 г., бр. 25, 99 и 110 ПРОЕКТ З А К О Н ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ (обн. ДВ. бр. 67 от 1999 г.; изм. и доп. бр. 1 от 2000 г., бр. 25, 99 и 110 от 2001 г., бр. 45 от 2002 г., бр. 95 от 2003 г.,

Подробно

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 200

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 200 ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 2008 г., бр. 35 от 2009 г., бр. 100 от 2010 г., бр. 39

Подробно

Зап

Зап М И Н И С Т Е Р С Т В О Н А В Ъ Т Р Е Ш Н И Т Е Р А Б О Т И ПРОЕКТ! З А П О В ЕД../...2019 г. ОТНОСНО: определяне размерите на допълнителните възнаграждения за научна степен, за полагане на труд през нощта

Подробно

Microsoft Word - NID_Naredba11_2016 финал+ ( ).docx

Microsoft Word - NID_Naredba11_2016 финал+ ( ).docx Проект Наредба за изменение и допълнение на Наредба 11 от 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците (Обн., ДВ, бр. 74 от 2016 г., изм. и доп., бр. 78 от 2017 г. и бр. 82 от 2018 г.)

Подробно

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 200

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 200 ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 2008 г., бр. 35 от 2009 г., бр. 100 от 2010 г., бр. 39

Подробно

Зап

Зап МИ Н И С ТЕ Р С ТВ О Н А В Ъ ТР Е Ш Н И ТЕ Р А Б О ТИ З АПОВЕ Д../...2018 г. П Р О Е К Т! ОТНОСНО: определяне на размерите на допълнителните възнаграждения за научна степен, за полагане на труд през нощта

Подробно

Microsoft Word - pms162_2001_izm

Microsoft Word - pms162_2001_izm ПОСТАНОВЛЕНИЕ 162 на МС от 20.06.2001 г. за определяне на диференцирани нормативи за издръжка на обучението за един студент по професионални направления Обн. - ДВ, бр. 59 от 03.07.2001 г.; в сила от 01.01.2002

Подробно

НАРЕДБА

НАРЕДБА Проект! НАРЕДБА за изменение и допълнение на Наредба 4 от 2003 г. за документите за системата на народната просвета (обн., ДВ, бр. 41 от 2003 г., попр., бр. 48 от 2003 г., изм. и доп., бр. 65 от 2003 г.,

Подробно

З А П О В Е Д

З А П О В Е Д З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 26.01.2004г. ОХ- 64 София Съдържание: Обявяване на конкурс за заемане на вакантни международни длъжности в щаба на Корпуса за бързо развръщане

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Правилник за изменение и допълнение на Устройствения правилник на регионалните здравни инспекции (обн., ДВ, бр. 6 от

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Правилник за изменение и допълнение на Устройствения правилник на регионалните здравни инспекции (обн., ДВ, бр. 6 от МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Правилник за изменение и допълнение на Устройствения правилник на регионалните здравни инспекции (обн., ДВ, бр. 6 от 2011 г.; изм., бр. 31 от 2011 г., бр. 34 от 2013 г.,

Подробно

Microsoft Word - 03 Izmenitelno_PMS.docx

Microsoft Word - 03 Izmenitelno_PMS.docx Проект! Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В Л Е Н И Е. от. 2019 г. за изменение и допълнение на Постановление 100 на Министерския съвет от 2018 г. за създаване

Подробно

З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ г. OX - 39 гр. София ОТНОСНО: Организиране на процеса на атестиране на военно

З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ г. OX - 39 гр. София ОТНОСНО: Организиране на процеса на атестиране на военно З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 15.01.018 г. OX - 39 гр. София ОТНОСНО: Организиране на процеса на атестиране на военнослужещите от административните звена на Министерството

Подробно

З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА г. ОХ 497 София Относно: Създаване на организация за осигуряване и провеждане на присъствени заняти

З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА г. ОХ 497 София Относно: Създаване на организация за осигуряване и провеждане на присъствени заняти З А П О В Е Д НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА 29.05.2019 г. ОХ 497 София Относно: Създаване на организация за осигуряване и провеждане на присъствени занятия през учебната 2019/2020 г. със слушателите по магистърска

Подробно

12/9/2016 Държавен вестник Министерство на здравеопазването брой: 47, от дата г. Официален раздел / МИНИСТЕРСТВА И ДРУГИ ВЕДОМСТВА стр.8 Пра

12/9/2016 Държавен вестник Министерство на здравеопазването брой: 47, от дата г. Официален раздел / МИНИСТЕРСТВА И ДРУГИ ВЕДОМСТВА стр.8 Пра Министерство на здравеопазването брой: 47, от дата 26.6.2015 г. Официален раздел / МИНИСТЕРСТВА И ДРУГИ ВЕДОМСТВА стр.8 Правилник за изменение и допълнение на Устройствения правилник на регионалните здравни

Подробно

Проект Наредба за изменение и допълнение на Наредба 5 от 2011 г. за условията и реда за получаване на разрешение за съхранение и продажба на лекарстве

Проект Наредба за изменение и допълнение на Наредба 5 от 2011 г. за условията и реда за получаване на разрешение за съхранение и продажба на лекарстве Проект Наредба за изменение и допълнение на Наредба 5 от 2011 г. за условията и реда за получаване на разрешение за съхранение и продажба на лекарствени продукти от лекари и лекари по дентална медицина

Подробно

Microsoft Word - ПМС_27_

Microsoft Word - ПМС_27_ ПОСТАНОВЛЕНИЕ 27 на МС от 23.02.2018 г. за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет Обн. - ДВ, бр. 19 от 02.03.2018 г., в сила от 02.03.2018 г. МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ПОСТАНОВИ: 1.

Подробно

Scanned Document

Scanned Document Проект ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия (обн., ДВ, бр. 101 от 1993 г.; изм., бр. 19 от 1994 г., бр. 110 от 1996 г., бр. 153 от 1998 г., бр. 113

Подробно

РЕ П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В Л Е Н И Е... от г. за изменение и допълнение на Тарифата за т

РЕ П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В Л Е Н И Е... от г. за изменение и допълнение на Тарифата за т РЕ П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т П О С Т А Н О В Л Е Н И Е... от... 2019 г. за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират от Комисията за регулиране

Подробно

Наредба за допълнение на Наредба 21 от 2007 г. за търговия на посевен материал от зърнени култури на пазара на Европейския съюз (обн., ДВ, бр. 1 от 20

Наредба за допълнение на Наредба 21 от 2007 г. за търговия на посевен материал от зърнени култури на пазара на Европейския съюз (обн., ДВ, бр. 1 от 20 Наредба за допълнение на Наредба 21 от 2007 г. за търговия на посевен материал от зърнени култури на пазара на Европейския съюз (обн., ДВ, бр. 1 от 2008 г.; изм. бр. 49 от 2009 г., бр. 38 от 2010, бр.

Подробно

ПРОЕКТ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т ПОСТАНОВЛЕНИЕ от г. за изменение и допълнени

ПРОЕКТ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т ПОСТАНОВЛЕНИЕ от г. за изменение и допълнени ПРОЕКТ Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т ПОСТАНОВЛЕНИЕ........ от.....................2014 г. за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет МИНИСТЕРСКИЯТ

Подробно

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Наредба за изменение и допълнение на Наредба 3 от 2019 г. за медицинските дейности извън обхвата на задължителното зд

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Наредба за изменение и допълнение на Наредба 3 от 2019 г. за медицинските дейности извън обхвата на задължителното зд МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Наредба за изменение и допълнение на Наредба 3 от 2019 г. за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването

Подробно

КЛАСИФИКАТОР НА ДЛЪЖНОСТИТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА В сила от г. Приет с ПМС 129 от г. Обн. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2012г., доп. ДВ. бр.80

КЛАСИФИКАТОР НА ДЛЪЖНОСТИТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА В сила от г. Приет с ПМС 129 от г. Обн. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2012г., доп. ДВ. бр.80 КЛАСИФИКАТОР НА ДЛЪЖНОСТИТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА В сила от 01.07.2012 г. Приет с ПМС 129 от 26.06.2012 г. Обн. ДВ. бр.49 от 29 Юни 2012г., доп. ДВ. бр.80 от 19 Октомври 2012г., изм. и доп. ДВ. бр.25 от 18

Подробно

Microsoft Word - pms15_2019_izmPMS

Microsoft Word - pms15_2019_izmPMS ПОСТАНОВЛЕНИЕ 15 на МС от 25.01.2019 г. за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет Обн. - ДВ, бр. 10 от 01.02.2019 г., в сила от 01.01.2019 г. МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ПОСТАНОВИ: 1.

Подробно

tarifa1

tarifa1 ТАРИФА 1 КЪМ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ ЗА ТАКСИТЕ, СЪБИРАНИ ОТ СЪДИЛИЩАТА, ПРОКУРАТУРАТА, СЛЕДСТВЕНИТЕ СЛУЖБИ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 15 ОТ 1996 Г., ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР.

Подробно

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я Н А Р О Д Н О С Ъ Б Р А Н И Е Проект З А К О Н за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. (Обн., ДВ, бр. 106 от

Подробно

ЗАКОН за инспектиране на труда Обн., ДВ, бр. 102 от г., в сила от г., изм., бр. 35 от г., в сила от г., бр.

ЗАКОН за инспектиране на труда Обн., ДВ, бр. 102 от г., в сила от г., изм., бр. 35 от г., в сила от г., бр. ЗАКОН за инспектиране на труда Обн., ДВ, бр. 102 от 28.11.2008 г., в сила от 1.01.2009 г., изм., бр. 35 от 12.05.2009 г., в сила от 12.05.2009 г., бр. 82 от 16.10.2009 г., в сила от 16.10.2009 г., бр.

Подробно

Microsoft Word - Naredba_Dobrovolni_formirovania.doc

Microsoft Word - Naredba_Dobrovolni_formirovania.doc Чл. 1. (1) С тази наредба се определя редът за създаване на доброволни формирования за подпомагане органите на Национална служба Пожарна безопасност и защита на населението при Министерството на вътрешните

Подробно

М И Н И С Т Е Р С Т В О Н А В Ъ Т Р Е Ш Н И Т Е Р А Б О Т И г. ПРОЕКТ! НАРЕДБА за изменение и допълнение на Наредба 8121з-344 от 2014 г. за н

М И Н И С Т Е Р С Т В О Н А В Ъ Т Р Е Ш Н И Т Е Р А Б О Т И г. ПРОЕКТ! НАРЕДБА за изменение и допълнение на Наредба 8121з-344 от 2014 г. за н М И Н И С Т Е Р С Т В О Н А В Ъ Т Р Е Ш Н И Т Е Р А Б О Т И.... 2019 г. ПРОЕКТ! НАРЕДБА за изменение и допълнение на Наредба 8121з-344 от 2014 г. за назначаване на държавна служба в Министерството на вътрешните

Подробно

Формуляр за частична предварителна оценка на въздействието (преработена) Институция: Министерство на отбраната Нормативен акт: Постановление на Минист

Формуляр за частична предварителна оценка на въздействието (преработена) Институция: Министерство на отбраната Нормативен акт: Постановление на Минист Формуляр за частична предварителна оценка на въздействието (преработена) Институция: Министерство на отбраната Нормативен акт: Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Класификатора

Подробно

rtf

rtf Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я НАРОДНО СЪБРАНИЕ Проект З А К О Н за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу финансирането на тероризма (Обн., ДВ, бр. 16 от 2003 г.; изм. и доп., бр. 31 от

Подробно

uid= ?0

uid= ?0 стр. 1 от 13 ТАРИФА 1 към Закона за държавните такси за таксите, събирани от съдилищата, прокуратурата, следствените служби и Министерството на правосъдието (Загл. изм. - ДВ, бр. 15 от 1996 г., доп., бр.

Подробно

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 200

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 200 ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС (обн., ДВ, бр. 30 от 2006 г.; изм. и доп., бр. 59 и 64 от 2007 г., бр. 94 от 2008 г., бр. 35 от 2009 г., бр. 100 от 2010 г., бр. 39

Подробно

Microsoft Word - Нр_ЗакрДецДарб_

Microsoft Word - Нр_ЗакрДецДарб_ НАРЕДБА за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби Обн. - ДВ, бр. 111 от 22.12.2003 г.; в сила от 01.01.2004 г.; изм., бр. 51 от 21.06.2005 г.; в сила от 21.06.2005 г.; изм.,

Подробно