God Honors Joseph the Slave Bulgarian

Подобни документи
Jesus Feeds 5000 People Bulgarian

Good Kings Bad Kings Bulgarian PDA

Rich Man Poor Man Bulgarian PDA

Rich Man Poor Man Bulgarian CB

Noah and the Great Flood Bulgarian PDA

Jesus Heals the Blind Bulgarian PDA

Jesus the Great Teacher Bulgarian

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA

Samuel Gods BoyServant Bulgarian

David the King Part 1 Bulgarian

Isaiah Sees the Future Bulgarian PDA

From Persecutor to Preacher Bulgarian

From Persecutor to Preacher Bulgarian PDA

Noah and the Great Flood Bulgarian

Elisha, Man of Miracles Bulgarian

Деяния на светите Апостоли, глава 16 ПАВЕЛ И СИЛА ПЕЯТ В ТЪМНИЦАТА

Slide 1

От Лука свето Евангелие, глава 24 От Иоанна свето Евангелие, глава 20 ИИСУС СЕ ЯВЯВА НА УЧЕНИЦИТЕ СИ

Slide 1

От Иоана свето Евангелие, глава 9 ИИСУС ИЗЦЕЛЯВА СЛЕПИЯ  

Language: български (Bulgarian) Provided by: Bible League International. Съвременен превод Copyright and Permission to Copy Taken from the Bulgarian E

"СЕГА И ЗАВИНАГИ" - НУР ПРЕДПРИЕМА ОТЧАЯНА СТЪПКА, КАТАСТРОФИРА

Седемнадесета глава НОВИ НЕЩА Когато излязоха от сладкарницата, не знаеха какво да правят. - Ако се върна в къщи каза Елито, - трябва да скучая. - Да

Молитва към Ангела Пазител

АПОКРИФИ СУЗАНА НА КРАЛ ДЖЕЙМС БИБЛИЯТА Сузана Историята на Сузана [в Даниил] Отличават началото на Даниел, защото тя не

XVIII Неделя през годината

Препис:

Библия за Деца представя Бог Издига Слугата Йосиф

Написана от: Edward Hughes Илюстрирана от: M. Maillot и Lazarus Адаптирана от: M. Maillot и Sarah S. Преведена от: Никола Димитров Произведена от: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children, Inc. Лиценз: Имате правото да копирате, или разпечатате тази история, но не и да я продавате.

Йосиф бил хвърлен несправедливо в затвора от господаря си, Петефрий. Взатвора, Йосиф бил покорен и помагал на началника. Затова, началникът се доверил на Йосиф относно всичко, което ставало в затвора. Понеже Бог бил с Йосиф, затворът станал по-добро място за всички затворници.

Виночерпецът и хлебарят на Фараон също били хвърлени взатвора. Защо сте толкова тъжни?, попитал ги Йосиф един ден.

Никой не може да ни каже какво означават сънищата ни, отговорили смутените мъже.

Бог може, казал Йосиф, Разкажете ми какво сънувахте.

Твоят сън означава, че след три дни ти отново ще слугуваш на Фараона, казал Йосиф на виночерпеца. Когато това стане, спомни си за мен и помоли Фараон да ме освободи. Сънят на хлебаря не бил добър. След три дни ти ще умреш, казал му Йосиф. Идватасъня се изпълнили.

Виночерпецът обаче забравил за Йосиф, докато Фараон се събудил притеснен един ден. Сънувах сън, извикал той. Никой от неговите мъдреци не успял да разбере значението на съня. Чак тогава виночерпецът си спомнил, че Йосиф бил все още в затвора. Веднага той казал на Фараон за Йосиф.

Фараон изпратил хора да доведат Йосиф. Сънят ти е послание от Бог, казал Йосиф на Фараон. Египет ще бъде благословен със седм години на изобилна жътва, и след това ще последват седем години на ужасен глад.

Сега складирайте храна през първите седем години, посъветвал Йосиф Фараон, или хората ти ще умрат от глад. Бог е стеб, казал Фараон. Ти ще управляваш в Египет, ще бъдеш втори след мен.

Дошли седемте години на изобилие. След това дошли седемте гладни години. Храната била рядкост навсякъде, освен в Египет, където била складирана много храна. В далечната страна на Йосиф, семейството на Яков гладувало.

Хора от всички страни идвали в Египет, за да си купят зърно. И вие трябва да отидете, заповядал Яков на синовете си, или ще умрем от глад. Синовете му се запътили за Египет.

Синовете на Яков се поклонили до земята пред управника на Египет. Те не успяли да разпознаят техният брат Йосиф. Но Йосиф ги разпознал. Тогава Йосиф си спомнил сънищата си. Бог го издигнал над братята му.

Йосиф бил много мъдър. Той говорил грубо и задържал брат си като пленник. Вземете храна, отидете си у дома и се върнете с най-малкия си брат, наредил той. Тогава ще знам, че не сте шпиони.

Братята помислили, че Бог може да ги наказва за това, че са продали Йосиф много години преди това.

Яков и синовете му били объркани. Парите ни бяха върнати в чувалите. И управникът каза, че трябва да доведем Вениамин. Яков не искал да пусне Вениамин. Но скоро храната им свършила. Братята трябвало да се върнат в Египет. Вениамин отишъл с тях.

Когато Йосиф видял Вениамин, той наредил на слугите си за подготвят голямо угощение. Братята били поканени. Баща ви жив и здрав ли е? попитал Йосиф. Може би той си мислил как да събере цялото семейство заедно.

Йосиф искал да разбере дали братята му наистина съжалявали за греха си. След угощението той ги обвинил в кражба. За да ви накажа, ще задържа Вениамин като мой роб, казал им Йосиф. Господарю мой, вземи мен, помолил Юда. Йосиф разбрал, че Юда, който бил предложил да продадат Йосиф, се бил променил наистина.

Не можейки да сдържа любовта си повече, Йосиф казал на Египтяните даизлязатотстаята. След това той заплакал. Аз съм вашият брат Йосиф, когото вие продадохте в Египет. Удивени и уплашени, братятамуне знаели какво да отговорят.

Йосиф успокоил братята си. Бог ме направи господар в Египет, така че успях да спася живота ви в тези времена на глад. Докарайте баща ми тук. Аз ще се грижа за вас.

Яков и Йосиф отново били заедно в Египет и цялото семейство живяло там в мир и изобилие.

Бог Издига Слугата Йосиф е история от Божието Слово Библията, намираща се в Битие 39-45 Твоето Слово носи светлина Псалм 119:130

Край!

Тази Библейска история разказва за нашия чудесен Бог, който ни сътвори и който иска вие да Го познаете. Бог знае, че ние сме правили лоши неща, които той нарича грях. Наказанието за греховете е смърт, но Бог ви обича толкова много, че изпрати Своя единствен Син, Исус, за да умре на Кръста и за да бъде наказан за вашите грехове. След това Исус възкръсна и отиде на Небето! Ако вие вярвате в Исус и го помолите да прости греховете ви, Той ще го направи! Той ще дойде и ще заживее във вас сега, и вие ще живеете с Него завинаги. Ако вярвате, че това е истина, кажете на Бог: Скъпи Исусе, аз вярвам, че Ти Си Бог, че стана човек, за да умреш за моите грехове, ичесегасиживотново. Моля Те, влез в моя живот и ми прости греховете, така че и аз да мога да имам нов живот сега, и единдендабъдастеб завинаги. ПомогнимидаТисепокорявамидаживеяза Теб като Твое дете. Четете Библията и говорете с Бог ежедневно! Йоан 3:16