Microsoft PowerPoint - 19.ppt

Подобни документи
Разград-история и забележителности

Good Kings Bad Kings Bulgarian PDA

Българските обекти включени в списакът на Юнеско

Slide 1

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА ЦЕНТЪР ЗА КОНТРОЛ И ОЦЕНКА НА КАЧЕСТВОТО НА УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ в клас трите имена пол (език, на

generated pdf

Noah and the Great Flood Bulgarian PDA

generated pdf

Деяния на светите Апостоли, глава 16 ПАВЕЛ И СИЛА ПЕЯТ В ТЪМНИЦАТА

Гипсови колони / Каталог за гипсови орнаме... Вел Дизайн Всички права запазени 1 of 21 9/8/18, 12:1

Noah and the Great Flood Bulgarian

Jesus the Great Teacher Bulgarian

Slide 1

Jesus the Great Teacher Bulgarian PDA

От Иоана свето Евангелие, глава 9 ИИСУС ИЗЦЕЛЯВА СЛЕПИЯ  

From Persecutor to Preacher Bulgarian PDA

Презентация на PowerPoint

generated pdf

PowerPoint Presentation

Екскурзия до Китай, Хонг Конг, Макао и Кантонски панаир Гуанджоу на | ММ Травел

ЖИЛИЩЕН ФОНД ПРЕЗ 2008 ГОДИНА

Jesus Feeds 5000 People Bulgarian

ДИАГНОСТИЦИРАЙ КЪЩАТА! Най-старите тухли, открити в България, са от V в. пр. Хр, като в началото на XX Век започва изграждането на фабрики за тухли у

Aidemir-chasna.xls

1

Slide 1

НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА ПЛАНЕТАТА (КОИТО СКОРО МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНАТ...) Хората приемат природата за даденост, която няма как да загубят. Но тя постоянно се

From Persecutor to Preacher Bulgarian

Склонността на етруските да усложняват погребенията си ни кара да предполагаме, че подобно на египтяните вярват, че част от ду

Програма на Неделното училище при храм Свети Пророк Илия та учебна година с благословията на предстоятеля на Православен храм Свети Пророк

ДЕТСКА ГРАДИНА МАЙ ГР. КЮСТЕНДИЛ,ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ,ОБЛ.КЮСТЕНДИЛ ул. Места 7А, телефон и е - mail: АНАЛИЗ РЕЗУЛТАТ

real estates

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я М и н и с т ър н а з е м е д е л и е т о и х р а н и т е ДО МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДОКЛАД от проф.

Препис:

Изработено от..

Чудесата на света, изброени в реда на тяхното създаване: Египетски пирамиди. Висящи градини на Вавилон. Статуя на Зевс в Олимпия. Храм на Артемида в Ефес. Мавзолей в Халикарнас. Родоски колос. Александрийски фар.

Под Египетските пирамиди често се имат предвид само трите пирамиди на Хеопс, Хефрен и Микерин. Те са разположени в една линия.пирамидите се намират на западния бряг на Нил, в Мемфиския некропол. Древните египтяни са вярвали, че това е земята на смъртта, защото Слънцето залязва на запад.

Висящите градини на Вавилон са познати и като Висящите градини на Семирамида.И до ден днешен, не са открити. Вероятно са били построени в гр. Вавилон, който се е намирал на територията на днешен Ирак. Повечето сведения сочат, че са построени около 575 пр.н.е. от цар Навуходоносор II.Друга теория гласи, че са построени от асирийската царица Семирамида, през нейните години на управление. Представляват терасирани и изкуствено напоявани градини.

През около 450 год. пр.хр Хр. в Олимпия бил построен храм в чест на бога Зевс.Издигната 40 футова статуя,направена от атинския скулптор Фидий, е изваяна от слонова кост. Зевс е седнал на трон, облечен в златна роба и с венец на главата си.по-късно преместена и спасена от пожар, статуята, попаднала в жесток инцидент който я опожарил през 462 год. сл.хр Хр. Всичко, което е останало от храма днес в Олимпия са падналите колони и основите.

Великият град Ефес бил избран за мястото, където да се разположи един от най-сложните храмове построени през античността-храмът на Артемида.Проектиран от архитекта Керсифрон и неговия син Метагенес, храмът във вътрешната си част се състои от две редици с не по-малко от 106 колони, всяка от които е висока между 40 и 60 фута. Първоначалния храм е изгорял през 356 год.пр пр.хр. и е бил построен отново. Пожар е унищожил и втория храм през 262 год.пр пр.хр..,но, основите му и някои други части са оцелели.

Тази мраморна гробница е била построена за да се пазят в нея тленните останки от Масолус, кралят на Персийската Империя, и неговата съпруга. Гръцките архитекти Сатурис и Питиус я проектирали а други четири скулптора са добавили декоративният фриз отвън. Думи на възвишеност са се носили за постройката та и думата Мавзолей започнала да се употребява като символ.монументът бил разрушен от земетресение през началото на 15 век.само основите и части от останките са запазени.

Гръцкият скулптор Карес и неговите помощници работили 12 години за да създадат огромна бронзова статуя в чест на бога на слънцето Хелиос. Предполага че е 120 футовата статуя била издигната на нос от острова и е гледала към водата. От вътре каменни блокове и железни решетки са поддържали иначе кухата статуя.само 56 години след като била построена силно земетресение я разрушило.

Счита се че Александрийския фар е бил висок 400 фута и че гръцкият архитект Состратус го проектирал по време на управлението на Птолемей ІІ. Фарът упътвал моряците към пристанището на града. Земетресение го съборило през 14 век. Фарът е бил конструиран на три нива. Най-отгоре огледало отразявало слънчевата светлина през деня, а огън водел моряците през нощта.