Подходът EMPROVE Съдържание 1. EMPROVE Консултантът Овластяване (Empowerment) Онлайн платформа, базирана на Теория на Геймификацията..

Размер: px
Започни от страница:

Download "Подходът EMPROVE Съдържание 1. EMPROVE Консултантът Овластяване (Empowerment) Онлайн платформа, базирана на Теория на Геймификацията.."

Препис

1 Подходът EMPROVE Съдържание 1. EMPROVE Консултантът Овластяване (Empwerment) Онлайн платформа, базирана на Теория на Геймификацията Полезни ресурси при прилагането... 6 Цел на предстоящите страници: НИЕ, членовете на екипа на EMPROVE, знаем, че всеки професионалист, работещ с жени, преживели домашно насилие, се присъединява към нашия проект с неговия собствен досегашен опит и ние ценим това и ви БЛАГОДАРИМ, че решихте да включите Подхода EMPROVE във вашия богат репертоар от инструменти за консултиране. Комбинирайки наука и практика, създадохме подход, който стъпва на двa основни стълба ОВЛАСТЯВАНЕ и Онлайн учене, базирано на теорията на ГЕЙМИФИКАЦИЯТА. С водеща цел да повишим дългосрочната мотивация на вашите клиенти по пътя на тяхното развитие и самоусъвършенстване в посока повишена икономическа и социална независимост и благополучие. Със следващите страници искаме да се уверим, че получавайки пълна яснота и осъзнатост за ползите и отличителните страни на този подход, и във вас ще се зароди движещата сила за прилагането му. И понеже от опит знаем, че включването на нов инструмент или метод във вече изградения ни работен подход изисква добра доза самомотивация, сме обобщили и добавили и най-важните ресурси, на които ще можете да разчитате при прилагането на EMPROVE подхода. Не забравяйте, че екипът на EMPROVE е винаги насреща да ви подкрепи! Споделяйте всякакви въпроси и идеи на cntact@lgamineva.cm! Благодарим ви, че ставате част от тази иновация в подкрепа на жените, преживели домашно насилие!

2 1. EMPROVE Консултантът Водещи принципи: Множество са ключовите умения и компетенции, които бихме могли да изброим в тази секция активно слушане, емпатия и т.н., но ние знаем, че ако държите този наръчник в ръце, то вие вече сте доверен партньор на Асоциация или Организация от широката EMPROVE мрежа или друг квалифициран професионалист. Следователно, убедени сме, че вие вече притежавате онези основополагащи качества за успешна работа и подкрепа на жени, преживели домашно насилие. Това, което искаме да споделим с вас са онези ТОП 4 принципа, които са залегнали в гръбнака на подхода EMPROVE и са причината всички останали негови компоненти да работят толкова успешно. Ето ги и тях: Самоосъзнатост Осъзнаваме собствените силни и слаби страни Разпознаваме личните емоции и начина, по който те влияят на решенията и възприятията ни. Стремим се към улавяне на ограничаващите вярвания, насочени както към собствената ни личност, така и към хората, с които работим. Любопитство и игра Геймификацията е метод, който ни връща към един изключително ефективен метод за учене, който използваме така често като деца, но сякаш понякога напълно забравяме като възрастни - ИГРАТА Ето защо в този подход ясно показваме на клиента, че ценим игровите елементи и вплитаме ИГРАТА в процеса на консултиране напр. демонстрираме жив интерес към прогреса на играта (и напредъка на клиента), предизвиквайки ги да постигат по-високи нива и да събират точки. Друга специална сила, която се среща по-често при децата, е ЛЮБОПИТСТВОТО - силно вплетено в този подход и заради тясната му връзка с уменията да слушаме активно и да сме емпатични. Вяра в капацитета и ресурсите на клиента Не забравяме за мощния психологически феномен "самосбъдващо се пророчество" - ако ние самите не вярваме, че клиентът ни ще се справи с дадена задача в мисиите, то е доста вероятно да му предадем тази несигурност или дори по-лошо - дори да не се осмелим да му дадем дадено предизвикателство. За това ВЯРВАМЕ в скрития потенциал на жените, с които работим, и ги предизвикваме да го покажат на нас, на себе си, на света! Оптимизъм Умението да сме оптимистични и да запазим една по-положителна перспектива към живота е една от ключовите компетенции в модела на Овластяващото Лидерство. А то от своя страна директно влияе на нивата на лично възприятие за Овластяване на човека, с когото комуникираме и работим. За това запазваме оптимистична нагласа и овластяваме.

3 Основни цели на подхода EMPROVE: I. Овластяване подкрепа на клиента в посока осъзнаване на собствените силни страни и ресурси II. Насърчаване на икономическата независимост III. Мотивация на клиента и насърчаване на самомотивацията IV. Подкрепа в намирането на работа 2. Овластяване (Empwerment) Нашето разбиране за Овластяване е: Разпознаване на вътрешната сила на жените Подкрепа в процеса на идентифициране и осъзнаване на собствените им способности и потенциал. Вяра и увереност в техните умения във всяка стъпка от съвместната работа. Смелост, визуализация и полагане на усилия за създаване на една по-добра реалност. Вярваме, че Овластяването има директно влияние върху вътрешните желания и потребности на хората и им помага успешно да използват своите скрити сили и умения в посока Промяна. Овластяването създава усещане за контрол над собствения ни живот. Важно е да отбележим, че е доказано положителното влияние на Овластяването върху: Вътрешна мотивация; Ангажираност към поети задачи и цели; Инициативност; Упоритост и издръжливост при срещане на трудности; Иновативност и учене; Удовлетвореност; Оптимизъм.

4 Същността на този така всеобхватен термин Овластяване се крие в четири основни компонента: 1. Смисъл - наричан още двигателят на овластяването и свързан с усещането за лична значимост. 2. Компетентност - увереността в собствените умения и способности и увереност в намирането на нужното решение. 3. Свобода на волята/самоопределяне степента на усещане за свобода на действие при изпълнение на дадена задача, чувство за автономност и независимост. 4. Влияние вътрешното убеждение за лично влияние над изхода от дадена ситуация, усещане за контрол над заобикалящата среда. (Вж. още Spreitzer, 1995) Предвид силната връзка между горепосочените компоненти и целите на EMPROVE, подходът се стреми към Овластяване на жени преживели домашно насилие и повишаване на тяхното лично усещане за смисъл, компетентност, свобода на волята и усещането за контрол и влияние над собствения живот. 3. Онлайн платформа, базирана на Теория на Геймификацията Игрите имат уникалната способност да ангажират за дълъг период от време, да разгръщат потенциала и да подпомагат изграждането на съдържателни взаимоотоношения между хора или групи. Игрите имат засилен фокус върху повишаване на продуктивността и насърчаване на промени в поведението. Геймификацията често се дефинира като употребата на игрови елементи и игрови дизайн в неигрови контекст. В контекста на настоящия подход, геймификацията и нейният многостранен ефект са вплетени в онлайн платформа за въвличане на жени, преживели домашно насилие, в едно пътешествие на Овластяването. Платформата, базирана на принципите на геймификацията, комбинира преминаване през различни мисии с онлайн задачи и предизвикателства от реалния живот. Личното пътешествие през тези мисии носи разнообразни постижения, работещи със силата на личната увереност. Платформата може да бъде комбинирана с лични консултации с клиента.

5 Успехът на Геймификацията се крие в нейните водещи принципи, които са силно обвързани с едни от ключовите мотиватори на повечето хора: Ясни цели и усещане за по-висша цел Усещане за лична реализация (и видим прогрес) Насърчаване на креативността Обратна връзка и признание Социално влияние и чувство за свързаност Автономност Непредсказуемост и Любопитство (вж. още Yu-Kai Chu, 2015) Подходът EMPROVE използва Силата на Геймификацията, вплитайки я в своя процес на обучение, за да повиши нивото на дългосрочна ангажираност, вътрешна мотивация и овластяване на консултираните жени. Ползите от това са: Повишена дългосрочна ангажираност; Подобрено изграждане на взаимоотношения; Повишено взаимодействие с други хора; Подобрено знание и представяне; Повишена удовлетвореност; Повече иновация и креативност; Ускорен процес на учене.

6 4. Полезни ресурси при прилагането A. Вътрешни Подходът EMPROVE е интуитивен и лесен за прилагане. Най-важните ресурси, от които имате нужда, са в самите вас. - Саморефлексия Както ясно се вижда от следващата графика само чрез прилагането на рефлективна компетенция, както за вас, така и за вашия клиент бихте имали способността да се изкачвате по нивата на знания и компетенции и да избягате от неосъзнати грешки. - Лично ниво на овластяване EMPOWERED PEOPLE ARE EMPOWERING! Овластените хора са овластяващи! (Spreitzer, 1995) За да можете успешно да овластявате, трябва да сте уверени в своята компетентност и влияние, да сте наясно със смисъла и значимостта на това, което правите и да сте уверени в свободата да го постигнете. - Минимизиране на когнитивните грешки Доказано е, че дори само осъзнавайки грешките, които нашият мозък допуска при обработката на информация, ние вече повишаваме шанса да уловим подобни ситуации и да не позволим на подобни когнитивни грешки да повлияят на нашата нагласа и решения. Това умение е особено релевантно предвид

7 факта, че работейки с жена, преживяла насилие, вие не само трябва да улавяте вашите мисловни грешки, но и да помагате на клиента ви да елиминира своите. Надникнете в тези практични флашкарти за самообучение на тема когнитивни грешки и станете истински добри ловци на такива явления на ума! 4c37f3418f15 - ИГРА! Ето една малка доза наука, която да ви подпомогне в самомотивацията на тема Защо ми е нужно да играя?! : B. Външни Нашият екип от психолози и консултанти от различни краища на Европа обедини своите усилия и експертиза и събра полезни материали, които да ви подкрепят в прилагането на подхода EMPROVE. 1) Комплектът за Първа Помощ абонирайте се за безплатното му получаване на 2) EMPROVE Онлайн Платформа базирана на теория на Геймификацията: a) Дава ви пълен достъп до геймифицирани онлайн обучителни мисии b) Това е и мястото за международната EMPROVE Общност от консултанти и жени, преживели насилие. 3) Обучителни материали на платформата, съдържащи както лесни за възприемане теоретични блокове, така и практически задачи и тестове на теми: a) Лична самооценка и целеполагане; b) Пазар на труда; c) Комуникационни умения; d) Емоционална Интелигентност; e) Лична нагласа /Проактивност, Гъвкавост, Овластяване, Устойчивост и издържливост/.

Устойчиви и предвидими резултати в турбулентни времена

Устойчиви и предвидими резултати в турбулентни времена Устойчиви и предвидими резултати в турбулентни времена Райна Миткова-Тодорова ЕОС Матрикс ООД Съдържание 1. Кои сме ние 2. Защо коучинг 3. ЕОС коучинг програма 4. Резултати 5. Следващи стъпки 6. Lessons

Подробно

Управление на времето

Управление на времето Управление на времето Илиян Бойчев Президентски избори 2016 Представете си, че е последния ден от Вашата кампания за президентските избори и имате следните ангажименти: Трябва да отидете на среща със симпатизанти;

Подробно

Съдържание Предговор... 9 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ Обхват на дисциплината Методи за получаване и затвърждаване на теоретични знания и пр

Съдържание Предговор... 9 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ Обхват на дисциплината Методи за получаване и затвърждаване на теоретични знания и пр Съдържание Предговор... 9 МЕТОДИЧЕСКИ УКАЗАНИЯ... 11 1. Обхват на дисциплината... 11 2. Методи за получаване и затвърждаване на теоретични знания и практически умения по време на семинарните занятия...

Подробно

Относно: Иван Павлов Дата: :46 До: DB Interconsult Report ВЪВЕДЕНИЕ Този Report е финалният документ на системата ProProfile, получен сле

Относно: Иван Павлов Дата: :46 До: DB Interconsult Report ВЪВЕДЕНИЕ Този Report е финалният документ на системата ProProfile, получен сле Report ВЪВЕДЕНИЕ Този Report е финалният документ на системата ProProfile, получен след решаване на психологически тестове, идентифициращи начин на работа и възможност за заемане на определена длъжност.

Подробно

Project working group (if applicable):

Project working group (if applicable): Описание на компетенциите *Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Тази публикация [съобщение] отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена

Подробно

Съдържание на квалификационния модул Социална интеграция ключови компетенции и умения, по проект QualiProAIR, Програма Еразъм + Разработено от: Таня Н

Съдържание на квалификационния модул Социална интеграция ключови компетенции и умения, по проект QualiProAIR, Програма Еразъм + Разработено от: Таня Н Съдържание на квалификационния модул Социална интеграция ключови компетенции и умения, по проект QualiProAIR, Програма Еразъм + Разработено от: Таня Николова и Елена Шишманова (контакти: office@bco.bg,

Подробно

Функции на предразсъдаците

Функции на предразсъдаците ФУНКЦИИ НА ПРЕДРАЗСЪДАЦИТЕ 1.Адаптивна фунция-предразсъдаците правят възможна бързата адаптация към съответните житейски условия.с тяхна помощ личността полесно бива призната в социалната среда,като се

Подробно

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “

Резюме на „Преглед на работата на ОС по проекта MenCare “ Инициатива Училището кани бащата (част от национална кампания Да бъдеш Баща ) 1 Визиите на национална кампания Да бъдеш Баща (1) За истинския мъж любовта минава през корема не се страхува да си изцапа

Подробно

СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ Д. А. ЦЕНОВ СВИЩОВ П О Л И Т И К А за осигуряване на качеството в Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов 2016 г. 1

СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ Д. А. ЦЕНОВ СВИЩОВ П О Л И Т И К А за осигуряване на качеството в Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов 2016 г. 1 СТОПАНСКА АКАДЕМИЯ Д. А. ЦЕНОВ СВИЩОВ П О Л И Т И К А за осигуряване на качеството в Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов 2016 г. 1 КОНЦЕПТУАЛНА РАМКА Ръководството на Стопанска академия Д. А. Ценов Свищов,

Подробно

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова

Портфолио на учителя – Веселка Ангелова ПОРТФОЛИО НА УЧИТЕЛЯ ВЕСЕЛКА АНГЕЛОВА СТАРШИ УЧИТЕЛ В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В НУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ГР.ДОЛНИ ДЪБНИК, ОБЛ. ПЛЕВЕН Съдържание: Раздел 1 -Резюме Автобиография - Дипломи

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ИНФРОМАЦИОНЕН ДЕН ПО ПРОЕКТ SEEWBAN ОРГАНИЗАТОР: ДИРЕКЦИЯ "ЕВРОПЕЙСКА ИНТЕГРАЦИЯ И ПРОЕКТИ", БТПП 6 ноември София гр. София 06 ноември 2018 Защо хората започват собствен бизнес? 1. Конкретни материални

Подробно

Microsoft PowerPoint - 02_Gergana Andreeva_FBO [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 02_Gergana Andreeva_FBO [Compatibility Mode] МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА Идентифициране на потребностите от квалификация на преподавателите във висшите училища предварителни резултати от проведено анкетно проучване Гергана Андреева Национален

Подробно

Специализирано обучение: Новият учител в клас - трудности и предизвикателства

Специализирано обучение: Новият учител в клас - трудности и предизвикателства Новият учител в клас - трудности и предизвикателства (Обучение за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, съгласно Наредба 12/01.09.2016 и Закона за предучилищното и училищното образование)

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 15 1-5 ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА ЗАВЪРШВАЩИ СТУДЕНТИ, ОКС БАКАЛАВЪР СПЕЦИАЛНОСТ КУРС - IV ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ АНКЕТИРАНИ ЛИЦА НА АНКЕТАТА АКУШЕРКА 28.1.15 г. МЕДИЦИНСКА СЕСТРА 28.1.15

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 16 1- ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА ЗАВЪРШВАЩИ СТУДЕНТИ, ОКС БАКАЛАВЪР СПЕЦИАЛНОСТ КУРС АНКЕТИРАНИ ЛИЦА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА IV 8 АКУШЕРКА IV 41 Общо анкетирани лица 99 бр. Разпределение на

Подробно

Slide 1

Slide 1 Програма Намаляване на отпадането на ромски деца от училище 2010-2013 ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ?! НАШАТА МИСИЯ ДА ПРЕВЪРНЕМ УЧИЛИЩЕТО В МЯСТО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ ОСНОВЕН ПОДХОД ЗНАНИЕТО СЕ ПОСТИГА В СПОДЕЛЯНЕТО НА

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 17 1-5 ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА ЗАВЪРШВАЩИ СТУДЕНТИ, ОКС БАКАЛАВЪР СПЕЦИАЛНОСТ / КУРС IV ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ АНКЕТИРАНИ ЛИЦА НА АНКЕТАТА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА 1..17 г. АКУШЕРКА 1..17 г. 2

Подробно

Презентация PowerPoint

Презентация PowerPoint Годишен отчет на педагогическите съветници за учебната 2015 2016 година Консултативна дейност Индивидуално консултиране на ученици, свързано с разрешаване на проблемни ситуации; с личностно, интелектуално

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 2015 01-05 ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА ЗАВЪРШВАЩИ СТУДЕНТИ, ОКС МАГИСТЪР СПЕЦИАЛНОСТ / КУРС I ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ АНКЕТИРАНИ ЛИЦА НА АНКЕТАТА УПРАВЛЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ 16.07.2015 г.

Подробно

Slide 1

Slide 1 XIV Международна конференция Лидерство и управление на хора 06 08 юни 2013 г., Албена ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОЦЕНКА НА КОМПЕТЕНЦИИТЕ НА РАБОТНАТА СИЛА Този документ е изготвен с финансовата помощ на

Подробно

EventPlus.bg - бъдете видими за организатори на събития

EventPlus.bg - бъдете видими за организатори на събития платформата, свързваща организатори на събития със зали, оборудване и услуги Само в Eventplus.bg филтри за търсене поспециализирани критерии Само в Eventplus.bg организаторите могат да търсят по специализирани

Подробно

conflicts.pages

conflicts.pages Най-добрият план за решаване на семейни конфликти Поредица за семейните 1 отношения Най-добрият план за решаване на семейните конфликти от Стоян Георгиев 2 Copyright 2017. Semeistvo.bg. Може да се споделя,

Подробно

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел

Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел Издава Фондация П.У.Л.С. по проект Променяйки себе си, даваме бъдеще на децата си, финансиран от Фондация ОАК, Швейцария Фондация П.У.Л.С., ПЕРНИК Тел. 076/ 60 10 10 www.pulsefoundation.org www.oakfnd.org

Подробно

Презентация на PowerPoint

Презентация на PowerPoint Професионално учителско портфолио на Стоилка Гелова старши учител по математика в ОУ Митрополит Авксентий Велешки гр. Самоков Съдържание : Представяне Образование Професионален опит и стаж Моята философия

Подробно

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11

Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 Основно училище ВасилЛевски п.код5790 с.торос,общ.луковит,обл.ловеч,ул. Н.Вапцаров 11 e-mail:toros07@mail.bg,служ.тел.0893328108 http://www.oulevski.com УТВЪРЖДАВАМ: ДИРЕКТОР: /Д.Кътовска/ ПРОГРАМА ЗА

Подробно

Microsoft Word - document.rtf

Microsoft Word - document.rtf НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА 2 ОТ 2000 Г. ЗА УЧЕБНОТО СЪДЪРЖАНИЕ (ОБН., ДВ, БР. 48 ОТ 2000 Г.) ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА Обн. ДВ. бр.58 от 18 Юли 2006г. 1. В приложение

Подробно

Жанета Андреева СУ с хуманитарен профил Йоан Екзарх Български, гр. Шумен

Жанета Андреева СУ с хуманитарен профил Йоан Екзарх Български, гр. Шумен Жанета Андреева СУ с хуманитарен профил Йоан Екзарх Български, гр. Шумен Мотивировка на темата Форум Изследователски подходи в обучението по български език Съвременните динамични процеси в езика и трудностите

Подробно

ЗАЩИТНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ Антония Цокова Психолог

ЗАЩИТНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ Антония Цокова Психолог ЗАЩИТНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ Антония Цокова Психолог ЗАЩИТНИ МЕХАНИЗМИ Психологически стратегии, чрез които хората редуцират или избягват на подсъзнателно равнище негативните състояния конфликти, тревожност

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation УНИВЕРСИТЕТСКИ АНКЕТИ 16 1- ПРОУЧВАНЕ МНЕНИЕТО НА ЗАВЪРШВАЩИ СТУДЕНТИ, ОКС ПРОФЕСИОНАЛЕН БАКАЛАВЪР СПЕЦИАЛНОСТ / КУРС III ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ АНКЕТИРАНИ ЛИЦА НА АНКЕТАТА МЕДИЦИНСКИ ЛАБОРАНТ..16 г. РЕНТГЕНОВ

Подробно

Р Е Ц Е Н З И Я на дисертацията на Десислава Иванова на тема Обучение в компетентности за справяне с проблема съзависимост Рецензент: проф. Румен Стам

Р Е Ц Е Н З И Я на дисертацията на Десислава Иванова на тема Обучение в компетентности за справяне с проблема съзависимост Рецензент: проф. Румен Стам Р Е Ц Е Н З И Я на дисертацията на Десислава Иванова на тема Обучение в компетентности за справяне с проблема съзависимост Рецензент: проф. Румен Стаматов Представената дисертация представлява актуално

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Международна HR конференция на БАУХ 2019 г. Улови духа на Райфайзен Рада Йосифова Началник отдел Човешки ресурси 31 май 2019 Боровец Визия 2025 ВИЗИЯ 2025 : Ние сме най-препоръчваната финансова група МИСИЯ:

Подробно

ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ КАТЕДРА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА 2700 Благоевград, ул. Иван Михайлов 66; 073 /

ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ КАТЕДРА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА 2700 Благоевград, ул. Иван Михайлов 66; 073 / ЮГОЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ НЕОФИТ РИЛСКИ ПРАВНО-ИСТОРИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ КАТЕДРА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА 2700 Благоевград, ул. Иван Михайлов 66; 073 / 88 55 01; info@swu.bg; www.swu.bg КВАЛИФИКАЦИОННА ХАРАКТЕРИСТИКА

Подробно