До

Размер: px
Започни от страница:

Download "До"
  • Sawa Zarev
  • преди 4 години
  • Прегледи:

Препис

1 Медия Мониторинг Национална коучинг конференция Лидерство и коучинг София

2 ТЕЛЕВИЗИЯ Източник: БНТ, Сутрешен блок Дата: Линк:

3 РАДИО Източник: БНР, Благоевград, Днес с Донка Найденова Дата: Линк:

4 ПРИНТ Източник: в-к 24 часа, стр.14 Дата:

5 Източник: в-к Стандарт, стр.7 Дата: Заглавие: Тренинг за лидери

6 ИНТЕРНЕТ Източник: Дата: Линк: души у нас съветват фирми как да постигат успешно целите си Умението да си добър слушател - не само да слушаш, но и да чуваш какво ти казва човекът отсреща, и да задаваш такива въпроси, че да предизвикаш доста голям размисъл - това са част от компетенциите, които всеки коуч по света трябва да притежава. Те бяха обсъждани на първата у нас национална коучинг конференция, която се състоя в сряда и четвъртък в София. Коучингът е процес на обучение или развитие, чрез който човек или компания се подкрепя, докато постигне конкретна лична цел или професионален резултат. Коучът е личен консултант и няма нищо общо с терапевт или лекар. Той е до клиента си от самото начало - помага да анализираш собственото си положение, да определяш целите си, да изработиш и изпълниш своя план, така че да постигнеш развитие. Коучът не дава съвети, а задава въпроси, с които клиентът му сам да осъзнае какво е най-добре за него. Това е професия, която става все по-разпространена. У нас от 2008 г. съществува българското представителство на Международната коуч федерация (ICF/ICF Global), което се нарича Ай Си Еф България. Коучингът е една от най-бързо развиващите се професии в последните 20 години и поради тази причина беше крайно време в България да направим национален форум, обясни Кирил Калев, който е президент на Ай Си Еф България. Първият ден от конференцията е насочен към връзката между лидерство и коучинг и в него се включват управители на фирми, министри, зам.-министри, представители на публични организации. Модератор на една от дискусиите е Лидия Шулева, която също е сертифициран бизнес коуч. Сред гостите на конференцията са някои от най-големите световни експерти като британците Джон Блейки и Сюзън Койн.

7 През втория ден акцентът са професионалните теми - български коучове разказват за своя опит и как самите те прибягват до този подход, научават за нови тенденции и теории, които могат да добавят към практиката си. Това е свободна професия - всеки човек, който би искал да направи някаква промяна, би могъл да започне да се занимава с коучинг. В него е много важно сертификационното обучение. У нас сертифицирани са вече над души, а акредитирани - тези, които вървят по стълбата нагоре към собственото си развитие, към признатата акредитация, са около души, обяснява Кирил Калев. По-голямата част от българските коучове се занимават с т.нар. корпоративен коучинг - с големи, средни и малки фирми. Но има и такива, които са насочили усилията си в т.нар. лайф, или житейски коучинг, който е насочен към постигането на цели, свързани с живота на клиента. Тази година аз лично, пък и федерацията правихме няколко интересни взаимни проекта с фондове на фирми, които сега стартират, с млади хора, които търсят своята професионална реализация, казва Кирил Калев. Той самият от няколко години преподава коучинг като избираема специалност във Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ Св. Климент Охридски. Източник: Дата: Линк: души у нас съветват фирми как да постигат успешно целите си Умението да си добър слушател - не само да слушаш, но и да чуваш какво ти казва човекът отсреща, и да задаваш такива въпроси, че да предизвикаш доста голям размисъл - това са част от компетенциите, които всеки коуч по света трябва да притежава. Те бяха обсъждани на първата у нас национална коучинг конференция, която се състоя в сряда и четвъртък в София. Коучингът е процес на обучение или развитие, чрез който човек или компания се подкрепя, докато постигне конкретна лична цел или професионален резултат. Коучът е личен консултант и няма нищо общо с терапевт или лекар. Той е до клиента си от самото начало - помага да анализираш собственото си положение, да определяш целите си, да изработиш и изпълниш своя план, така че да постигнеш развитие. Коучът не дава съвети, а задава въпроси, с които клиентът му сам да осъзнае какво е най-добре за него.

8 Това е професия, която става все по-разпространена. У нас от 2008 г. съществува българското представителство на Международната коуч федерация (ICF/ICF Global), което се нарича Ай Си Еф България. Коучингът е една от най-бързо развиващите се професии в последните 20 години и поради тази причина беше крайно време в България да направим национален форум, обясни Кирил Калев, който е президент на Ай Си Еф България. Първият ден от конференцията е насочен към връзката между лидерство и коучинг и в него се включват управители на фирми, министри, зам.-министри, представители на публични организации. Модератор на една от дискусиите е Лидия Шулева, която също е сертифициран бизнес коуч. Сред гостите на конференцията са някои от най-големите световни експерти като британците Джон Блейки и Сюзън Койн. През втория ден акцентът са професионалните теми - български коучове разказват за своя опит и как самите те прибягват до този подход, научават за нови тенденции и теории, които могат да добавят към практиката си. Това е свободна професия - всеки човек, който би искал да направи някаква промяна, би могъл да започне да се занимава с коучинг. В него е много важно сертификационното обучение. У нас сертифицирани са вече над души, а акредитирани - тези, които вървят по стълбата нагоре към собственото си развитие, към признатата акредитация, са около души, обяснява Кирил Калев. По-голямата част от българските коучове се занимават с т.нар. корпоративен коучинг - с големи, средни и малки фирми. Но има и такива, които са насочили усилията си в т.нар. лайф, или житейски коучинг, който е насочен към постигането на цели, свързани с живота на клиента. Тази година аз лично, пък и федерацията правихме няколко интересни взаимни проекта с фондове на фирми, които сега стартират, с млади хора, които търсят своята професионална реализация, казва Кирил Калев. Той самият от няколко години преподава коучинг като избираема специалност във Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ Св. Климент Охридски. Източник: Дата: Линк: В София се проведе първата национална коучинг конференция Първата национална коучинг конференция се проведе на и г. в София. Сред темите, които бяха обсъждани в първия ден, бяха как най-успешните български компании изграждат коучинг култура за развитие и мотивация на своите лидери, кои са главните предизвикателства пред истинските лидери днес, програми на ЕС за развитие на човешките ресурси.

9 Вторият ден е за хората, които се занимават професионално с коучинг или прилагат неговите подходи в своята работа като ръководители и експерти по организационно развитие на човешки ресурси, включително кои са ключовите умения на успешния коуч, как се обучават водещите институти и училища по коучинг в България и по света и защо е необходимо да се въвеждат прогресивни стандарти на коучинг в България. Вижте повече във видеото с обясненията на Даниела Анева, директор Професионално развитие в ICF България, организатори на събитието. Очаквайте следващата седмица и по-обширен разговор за коучинга с Леда Турай, Вицепрезидент и член на глобалния борд на директорите на Международната коучинг федерация (ICF), която застана пред нашата камера.

10 Източник: Дата: Креативното мислене помага на бизнеса да оцелее Коучът вдъхновява мениджърите да увеличат своя личен и професионален потенциал На и беше проведена първата по рода си Национална коучинг конференция в България, организирана от клона на Международната коуч федерация (ICF). В нея взеха участие изтъкнати професионалисти като Милена Драгийска-Денчева (изпълнителен директор на Lidl България), Атанас Райков (генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа), Радослав Николов (изпълнителен директор на SAP Labs България), и др. Събитието се провежда паралелно в 31 държави и е свързано с 20-годишнината от създаването на ICF. Очаква се сумарно около 5 хил. души да го посетят. "Коучингът е един от най-добрите начини да се управлява бизнес, държавна структура или благотворителна организация", с тези думи Леда Турей, вицепрезидент на ICF Global, откри конференцията. Последва я Лиса Бун с притча за един крал и неговите наследници, която по чудесен начин постави фокуса върху двата големи въпроса на деня - как да идентифицираме и създаваме лидери; и как лидерите да участват в създаването на истински успешни компании. Международната коуч федерация (ICF) дефинира коучинга като партньорство между коуч и клиент (индивидуален или екип) в процес, който провокира размисъл и креативност и вдъхновява клиента да увеличи своя личен и професионален потенциал, което е от особена важност в днешната сложна и несигурна среда. В коучинга клиентът е експертът в собствения си живот и работа и коучът вярва, че всеки клиент е креативна и цялостна личност и разполага с всички необходими ресурси, за да постигне целите си. Задачата на професионалния коуч е да подкрепя клиента да постига удовлетворяващи резултати в личния и професионалния си живот. Коучовете помагат на хората да подобрят своето представяне и качеството на живота си. "Шефовете карат хората да правят неща, а лидерите - да мислят", заяви гост-лекторът Джон Блейки. Той даде за пример собствената си история как е изоставил корпоративния свят и се е посветил на коучинга. Първата компания, която консултира, увеличава печалбите си от 300 млн. на 500 млн. долара годишно, и то - без да заобикаля закона или да лъже за продукта си, а само с подходящо управление и мотивация на персонала. Според проучване, цитирано от Блейки, 29% от хората нямат доверие на ръководителите си, което е показател, че нещо трябва да се промени, особено в България. Синьото или червеното хапче

11 Джон Блейки използва интересна метафора, за да изобрази разликите между остаряващата корпоративна система и модерната такава, използваща коучинг за повишаване продуктивността на човешките ресурси и създаването на истински лидери. Той постави ситуацията като въпрос на избор, пред какъвто бива поставен и Нео в култовия филм "Матрицата" на братята Уашовски. Синьото хапче, което Морфей предлага на Нео, символизира съвременната корпоративна структура, която робува на идеята за печалбата на всяка цена. За негативен пример за подобни компании и организации бяха посочени Volkswagen и FIFA и съвсем пресните скандали, свързани с тях. Според Блейки "точно това се случва, когато прозрачността се появи изневиделица", а не е инкорпорирана в структурата на политиката на фирмата от самото начало. Алтернативата е червеното хапче - коучингът, новата корпоративна реалност, в която живее поколение Y. В основата й е именно прозрачността, а насърчението на креативното мислене и повишената продуктивност са други от положителните й страни. Мантрата й вече не е само печалба, а "печалба, хора, планета". "Само бизнеси, които изберат този модел, ще оцелеят в дългосрочен план", завършва Блейки. Методът работи в компании като IBM Независимо дали говорим за българския бизнес или за Уолстрийт реалността е следната: продуктивността на човешкия ресурс е фундаментално важна за успеха на една компания. За да съществува тази продуктивност, за да се създават екипи, работещи като добре смазана машина, е нужен преди всичко добър лидер. Ако не друго, коучингът предлага интересен метод за действие, използващ принципа за създаване на доверие между клиента и коуча, изграждано чрез спазването на ангажименти, насърчение и постоянство. Нима това не е точно нещото, което всеки очаква от компанията си или за която работи? "Смятам, че с оглед на това, че коучингът работи по целия свят, той има огромен потенциал за подобряване на бизнеса и лидерството в България", коментира за "Стандарт" Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа. И наистина, ако коучингът е подхоящ за повишаване продуктивността и развитието на бизнеса в компании като J.P. Morgan, HP и IBM, защо да не работи и в България?

Presentation_Albena

Presentation_Albena ЛЕТЕН КОУЧИНГ РИТРИЙТ Десето юбилейно издание на ПУЛСът на Коучинга сертификационна обучителна програма Имаме удоволствието да ви поканим на старта на едно необикновено, 10то юбилейно издание на ПУЛСът

Подробно

Устойчиви и предвидими резултати в турбулентни времена

Устойчиви и предвидими резултати в турбулентни времена Устойчиви и предвидими резултати в турбулентни времена Райна Миткова-Тодорова ЕОС Матрикс ООД Съдържание 1. Кои сме ние 2. Защо коучинг 3. ЕОС коучинг програма 4. Резултати 5. Следващи стъпки 6. Lessons

Подробно

Майска конференция на БАУХ 2019 За Българска асоциация за управление на хора Българска асоциация за управление на хора е единствената национално предс

Майска конференция на БАУХ 2019 За Българска асоциация за управление на хора Българска асоциация за управление на хора е единствената национално предс Майска конференция на БАУХ 2019 За Българска асоциация за управление на хора Българска асоциация за управление на хора е единствената национално представена организация на директорите, мениджърите и специалистите

Подробно

ОРГАНИЗАТОР ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР СРЕБЪРЕН ПАРТНЬОР КОРПОРАТИВНОТО ПРИСЪСТВИЕ КОНФЕРЕНЦИЯ КРЪГОВА ИКОНОМИКА И ОКОЛНА СРЕДА ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ + 10 октомвр

ОРГАНИЗАТОР ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР СРЕБЪРЕН ПАРТНЬОР КОРПОРАТИВНОТО ПРИСЪСТВИЕ КОНФЕРЕНЦИЯ КРЪГОВА ИКОНОМИКА И ОКОЛНА СРЕДА ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ + 10 октомвр КОНФЕРЕНЦИЯ КРЪГОВА ИКОНОМИКА И ОКОЛНА СРЕДА ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ + 10 октомври 2019 СОФИЯ ХОТЕЛ БАЛКАН ЗАЛА СЕРДИКА www.srednogorie.eu ЗА НАС Организатор на събитието е Индустриален клъстер Средногорие,

Подробно

ОРГАНИЗАТОР ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНьор Околна EHS среда, здравословни и безопасни условия на труд 08 октомври 2015 г. София Хотел Балкан НАЧАЛО партньори фору

ОРГАНИЗАТОР ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНьор Околна EHS среда, здравословни и безопасни условия на труд 08 октомври 2015 г. София Хотел Балкан НАЧАЛО партньори фору EHS Индустриален клъстер Средногорие е сдружение с нестопанска цел, сформирано на базата на индустриалнорегионален принцип, което обединява интересите, възможностите и целите на големите индустриални компании

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Годишен доклад за дейността за 2017 г. на сдружение Образование България 2030, съгласно чл. 40, ал. 2 от ЗЮЛНЦ Нашата визия и мисия Сдружение Образование България 2030 обединява организации от публичния,

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Бизнес и живот по 10 с бестселър авторът на Ню Йорк Таймс и мотиватор в бизнеса и живота Грант Кардон, който пренася популярния си семинар 10X в София. Грант ще Ви даде съвети от реалния свят как можете

Подробно

Microsoft Word - E-book Time Management.docx

Microsoft Word - E-book Time Management.docx ВЪВЕДЕНИЕ Приоритизирането е ключът към извличането на най- доброто, на което сте способни- вие и вашия екип. Без ясно определени приоритети, можете да преминавате от една дейност към друга, правейки това,

Подробно

A9R1oc1x9e_lla9tw_82c.tmp

A9R1oc1x9e_lla9tw_82c.tmp 2 СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ У Ч Е Б Е Н П Л А Н Утвърждавам: Утвърден от Академически съвет с протокол / Професионално направление: 38 Икономика ОКС магистър Специалност:

Подробно

ТЕХНОЛОГИЧНО РЕШЕНИЕ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОННОТО ОБУЧЕНИЕ В ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ

ТЕХНОЛОГИЧНО РЕШЕНИЕ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОННОТО ОБУЧЕНИЕ В ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ БЪЛГАРСКИ ВИРТУАЛЕН УНИВЕРСИТЕТ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА VI-та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ЕЛЕКТРОННО ОБУЧЕНИЕ

Подробно

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BE THE CHANGE НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ BE THE CHANGE НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+ ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В НОРВЕГИЯ ПОСЛЕДНАТА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+ СЕ ПРОВЕДЕ В НОРВЕГИЯ ОТ 18.05.2019 TО 26.05.2019 Г. В СЪБИТИЕТО СЕ ВКЛЮЧИХА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ПАРТНЬОРСТВОТО

Подробно

Slide 1

Slide 1 XIV Международна конференция Лидерство и управление на хора 06 08 юни 2013 г., Албена ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОЦЕНКА НА КОМПЕТЕНЦИИТЕ НА РАБОТНАТА СИЛА Този документ е изготвен с финансовата помощ на

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Подобряване на продуктивността на българската здравна система Григор Атанасов, главен директор Осигурителни отношения Какво определя нашето ОСОБЕНО отношение към системата на здравеопазването? Успехът

Подробно

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора”

Вили Лилков: БКП и ДС са се опитали да заличат и спомена за „бившите хора” БКП и Държавна сигурност бяха разделили народа на две части. Едните са бивши и врагове, другите са нови и наши. Бившите хора бяха запокитени на дъното на социалната пирамида, обречени само да доживеят

Подробно

<4D F736F F D CDCF2020C8D220F4E8F0ECE820E220F3F7E8EBE8F9E020E820F3F7E8F2E5EBE820E220C8D220F4E8F0ECE8>

<4D F736F F D CDCF2020C8D220F4E8F0ECE820E220F3F7E8EBE8F9E020E820F3F7E8F2E5EBE820E220C8D220F4E8F0ECE8> Приложение 15 към т. 1, буква п НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ИТ ФИРМИ В УЧИЛИЩА И УЧИТЕЛИ В ИТ ФИРМИ 1. НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПРОГРАМАТА Бързите технологични промени и дигитализацията променят всички ежедневни и професионални

Подробно

Слайд 1

Слайд 1 ДЕТСКА ГРАДИНА СЛЪНЧИЦЕ СЕЛО ВЪРБИЦА 5128 с.върбица,общ.горна Оряховица, ул. Божур 10, тел. 0878 021 280, e-mail: cdg_v@abv.bg, https://www.facebook.com/varbica/, http://dgslunchice.com/ ДИРЕКТОР НА ДГ

Подробно

Microsoft PowerPoint - Kloczko_sofia_BG.ppt

Microsoft PowerPoint - Kloczko_sofia_BG.ppt MAREK KŁOCZKO Главен секретар UNIA EUROPEJSKA Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego Polish Chamber of Commerce Trębacka Str. 4, 00-074 Warsaw, ph. +48 22 630 96 00, fax +48 22 827 46 73 www.kig.pl ПОЛСКА

Подробно

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСН

BE THE CHANGE NO01-KA _5 ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСН ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА В ИСПАНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЧЕТВЪРТАТА ТРАНСНАЦИОНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОГРАМАТА ЕРАЗЪМ+, ПРОЕКТ BE THE CHANGE В ГРАД ГРАНАДА, ИСПАНИЯ ОТ 31 МАРТ

Подробно

Careers of the Future

Careers of the Future КАРИЕРИ НА БЪДЕЩЕТО Пловдив, 2018 ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА НАШИТЕ ДЕЙНОСТИ Е ОКАЗВАНЕ НА ПОМОЩ НА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ В ИЗБОРА НА ПРОФЕСИЯ ЧРЕЗ ВНЕДРЯВАНЕ НА ПРОГРАМА ЗА РАННА КАРИЕРНА ОРИЕНТАЦИЯ И МОТИВАЦИЯ КАРИЕРА

Подробно

П р о е к т! РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката г. ДО МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Д О К Л А Д от Красимир Въл

П р о е к т! РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката г. ДО МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Д О К Л А Д от Красимир Въл П р о е к т! РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Министър на образованието и науката... 2019 г. ДО МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Д О К Л А Д от Красимир Вълчев министър на образованието и науката Относно: проект

Подробно

Формуляр за кандидатстване Секция 1 Данни за контакт Кандидатура за категория: Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса ПРОФЕСИЯ ЕНЕ

Формуляр за кандидатстване Секция 1 Данни за контакт Кандидатура за категория: Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса ПРОФЕСИЯ ЕНЕ Формуляр за кандидатстване Секция 1 Данни за контакт Кандидатура за категория: Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса ПРОФЕСИЯ ЕНЕРГЕТИК ИЗБОРЪТ ЗА УСПЕХ И РАЗВИТИЕ В БЪЛГАРИЯ Компания

Подробно

Брошура новини N 4, Ноември 2018 Project Number ES01-KA Проекта VALITS: направихме го! СЪДЪРЖАНИЕ НА БРОШУРАТА Обзор на последната ме

Брошура новини N 4, Ноември 2018 Project Number ES01-KA Проекта VALITS: направихме го! СЪДЪРЖАНИЕ НА БРОШУРАТА Обзор на последната ме Брошура новини N 4, Ноември 2018 Project Number 2016-1-ES01-KA202-025068 Проекта VALITS: направихме го! СЪДЪРЖАНИЕ НА БРОШУРАТА Обзор на последната международната среща и финалната конференция Фото галерия

Подробно

Slide 1

Slide 1 УПРАВЛЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ Тема 3 Планиране и дизайн на труда в организацията Януари 2019 КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ Х.ас.д-р Лилия Милева Варна III. 1.Същност и предмет на дейността проектиране на труда. Проектирането

Подробно

Михаела Самарджиева. Отзив за националната научна конференция Медии и журналистика професионалните стандарти между властта и парите. ФЖМК, 11 май 2018

Михаела Самарджиева. Отзив за националната научна конференция Медии и журналистика професионалните стандарти между властта и парите. ФЖМК, 11 май 2018 ОТЗИВ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИКА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СТАНДАРТИ МЕЖДУ ВЛАСТТА И ПАРИТЕ. ФЖМК, 11 МАЙ 2018 Г. МИХАЕЛА САМАРДЖИЕВА Review of the National Scientific Conference Media

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Стажантска програма Интерагри България За нас Интерагри България е единствен официален вносител на земеделска и строителна техника с марката New Holland за България. В стремежа си да предоставя качествени

Подробно

CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE Европейски съюз АВТОБИОГРАФИЯ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ Име МАРИЯ АТАНАСОВА ФЪРТУНОВА ТРУДОВ СТАЖ Дати (от-до) 04.2008 01.2018 Управление и контрол на системата на висшето образование Директор на дирекция Висше

Подробно

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Културен лабиринт Сдружение Знание Ловеч Партньор Сдружение Ловеч днес 1 Целта е да се популяризира доброволчеството чрез информиране на младите хора в Ловеч и привличането им към каузата за полагане на

Подробно

През летния семестър на годината Клуб Финанси организира множество публични прояви, достъпни за всички студенти на ИУ Варна.

През летния семестър на годината Клуб Финанси организира множество публични прояви, достъпни за всички студенти на ИУ Варна. През летния семестър на годината Клуб Финанси организира множество публични прояви, достъпни за всички студенти на ИУ Варна. Национален конкурс за студентско есе Клуб "Финанси" организира национален конкурс

Подробно